skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

جمعی از مدیران عامل به سقف شیشه‌ای در مسیر زنان اعتقاد دارند

۱۲ تیر ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

زنان در مسیر فعالیت در اکوسیستم فناوری، با چالش‌های مواجه می‌شوند که برخی از مدیران عامل زن در روز سوم الکامپ نام چالش‌هایی که مختص به زنان است را، سقف شیشه‌ای دانستند.

به گزارش پیوست؛ پنل «چالش‌های حضور بانوان در اکوسیستم فناوری اطلاعات و ارتباطات» روز سوم رویداد الکامپ برگزار شد.

افسانه‌امیر احمدی مدیرعامل شرکت تأمین فن‌آوری شبکه سپاهان درباره چالش‌های حضور بانوان در اکوسیستم فناوری اطلاعات گفت: احساس می‌کنم یک سقف شیشه‌ای وجود دارد و می‌توانم بگویم خودباوری راه حل شکستن آن سقف شیشه‌ای است. واضح است که زنان و مردان متفاوت هستند اما مهم است که بین تفاوت و تساوی فرقی قائل شویم. با پذیرفتن این موضوع که تساوی بین زن و مرد وجود ندارد، شرایطی را در نظر بگیریم که بتوانند در جامعه حضور داشته باشند. نیم دیگر را زن و نیم دیگر را مرد تشکیل می‌دهد، نمی‌توان حضور زنان را نادیده گرفت‌. با شناخت صحیح تفاوت‌ها باید شرایط را برای زنان تسهیل کرد.

او افزود: فکر می‌کنم دلیل وجود یک سقف شیشه‌ای در مسیر تلاش‌های زنان به این دلیل است که از دیرباز به تفاوت‌های زن و مرد به عنوان زن ضعیف‌تر از مرد نگاه شده است‌. متأسفانه مورد دیگر این است که زنان نمی‌توانند در محیط حرفه‌ای قرار بگیرند تا بتوانند پیشرفت کنند.

حمیدرضا احمدی مدیرعامل ایوند از مهمانان دیگر این پنل، درباره علت جذب آقایان به عنوان متخصص و کارمند گفت: مدیران عامل را اکثرا آقایان تشکیل می‌دهند و به همین دلیل به صورت ناخودآگاه که مدیرعامل سفید پوست، کارمندانی با پوست سفید جذب می‌کنند، آقایان مدیر عامل نیز، نیروی آقا جذب می‌کند. مردان مدیرعامل باید متوجه شوند که این طرز تفکر کمکی به کسب و کار آن‌ها نمی‌کند.

او درباره اختصاص درصدی از فضای کاری به زنان به صورت الزام‌آور گفت: برای چنین موقعیت‌هایی معمولاً گفته می‌شود که در دو مورد یکسان، بهتر است کسی جذب شود که در اقلیت قرار دارد و معتقدم در دنیای واقعی هیچ کیس صد در صد مشابهی وجود ندارد.

رعنا منافی رئیس هیأت‌مدیره و مدیرعامل رهاکو در این پنل درباره تفاوت‌های جنسیتی در بازار کار اشاره کرد و گفت: معتقدم اگر قرار باشد تفاوت‌ها را ببینیم، باید تفاوت توانمندی‌ها را در نظر بگیریم. توازن جنسیتی بحث بسیار مهمی است که جامعه‌های مخلتف آن را پیگیری می‌کنند و باید برای توازن جنسیتی برنامه‌ریزی کنیم.

مهم است که برای زنان ظرفیت ایجاد کنیم و توانمند‌سازی آنان را مد نظر داشته باشیم تا با جهان ارتباط بیشتری بگیریم و این موضوع به شایسته سالاری لطمه نمی‌زند و معتقدم آموزش و پرورش باید بر همین اساس نوع رفتارش را تغییر بدهد. با این روند نیمی از جامعه را با توانمندی‌هایی که دارد را داریم نادیده می‌گیریم. خانم‌ها باید اعتماد به نفس لازم برای دیده شدن را داشته باشند. نکته دیگر سازمان‌ها و مراکز دولتی است که دغدغه‌ای برای جایگاه‌های خود دارند و نگران هستند که در صورت همکاری با خانم، حاشیه آفرین شود اما در مجموعه‌های خصوصی این مشکل بسیار کمتر وجود دارد و دلیل کمبود زن در رده «C» این موضوع است که ریشه در بحث آموزش دارد.

هدی حمزه لو رئیس هیأت مدیره شرکت مدبران درباره وجود یک سقف شیشه‌ای در سر راه زنان بیان کرد: معتقدم این سقف شیشه‌ای وجود دارد و این یک موضوع ناخودآگاه است که نشان می‌دهد این فرهنگ باید ساخته شود. بسیاری از آقایان نیز مشکل را نمی‌بینند و حس نمی‌کنند. برای برداشتن این سقف باید از اجتماع و آموزش شروع کنیم و زنان نیز باید خود را ثابت کنند و با این سقف شیشه‌ای مقابله کنند.

با همه این تفاسیر اگر ظرفیت‌سازی نشود، تمام تلاش‌ها بی‌نتیجه خواهد بود. شخصاً علاقه‌مند هستم که زنان توانمند را جذب کنیم و در این صورت با برقراری توازن می‌توان بهتر عمل کرد‌. اما تجربه دارم که در شرایط برابر در مشکل فنی، مشتری درخواست پشتیبان آقا می‌کند و کارفرما به این نتیجه می‌رسد که برای جذب نیروی آقا دردسر کمتری وجود دارد و این ایراد در فرهنگ کاملاً مشهود است. متأسفانه لایه‌های میانی به پایین خوب استخدام می‌شوند و لایه‌های میانی به بالا سخت‌تر هستند.

https://pvst.ir/ial

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو