skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

میزان دریافتی زنان در سطوح مدیریت ۲۰ درصد کمتر از مردان است

۱۲ تیر ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

به طور میانگین میزان دریافتی خانم‌ها ۲۰ درصد کمتر از مردان است و در سطوح مدیریتی و در سطوح کارشناسی این میزان به ۱۵ درصد می‌رسد. در این شرایط قائل شدن فاکتورهایی برای زنان و پیشرفت آنان مانند مشخص کردن میزان درصد برای اشتغال زنان به معنی تبعیض مثبت نیست.

به گزارش پیوست؛ در پنل «منابع انسانی و سهم زنان در رهبری و توسعه تکنولوژی‌های نوین» روز سوم الکامپ، آسیه حاتمی مدیرعامل ایران تلنت درباره دلیل حضور نداشتن زنان در بازار کار گفت: به صورت معمول در یک مصاحبه شغلی میزان درخواست دادن خانم‌ها کمتر از آقایان است اما درخواست رفتن به دانشگاه توسط زنان بیشتر شده است که این جمعیت زنان دانشگاهی در فضای کاری اعمال نشده است. گمان می‌کنم دلیل این قضیه کمتر رزومه فرستادن توسط زنان نسبت به آقایان است.

مدیرعامل ایران تلنت ادامه داد: البته گفتنی است که نمی‌توان استخدام سلیقه‌ای را انکار کرد و در تمام موقعیت‌ها وجود دارد. فکر می‌کنم بخش عظیمی از ماجرا ذهنیت زنان است که در کجا می‌خواهند قرار بگیرند و رفتن به پله‌های بالاتر در ذهنیت زنان وجود ندارد. اما خوشبختانه در نسل جدید این نگاه جنسیتی وجود ندارد و نسل «Z» تقریباً تمام فعالیت‌ها را بدون جنسیت می‌بیند.

حاتمی درباره تبعیض مثبت و اختصاص پیدا کردن درصدی از یک موقعیت کاری به زنان گفت: به طور میانگین میزان دریافتی خانم‌ها ۲۰ درصد کمتر از مردان است و در سطوح مدیریتی و در سطوح کارشناسی ۱۵ درصد کمتر است. اما با تمام این تفاسیر کلمه تبعیض جنسیتی را من در دایره واژگانم ندارم چرا که از زن تصویر قربانی بودن ارائه می‌کند.

اختصاص پیدا کردن جمعیت مشخصی از جذب نیرو برای زنان را تأثیر‌گذار نمی‌بینم و معتقدم در دنیا نیز به این شکل نیست. مسیر پر شدن ظرفیت زنان در یک شغل با اجبار نتیجه‌دار نیست.

مدیرعامل ایران تلنت درباره تأثیر سیاست‌گذار درباره نقش نیمی از جامعه در بازار گفت: مسولیت و بار شرکت‌های بخش خصوصی در شرایطی که زنان حمایت نمی‌شوند سنگین‌تر است. چون زمانی وارد این فضا می‌شویم و به مرحله فرصت دادن می‌رسیم که انگار از تراز صفر برابر شروع نمی‌کنیم. این تبعیض در بدنه جامعه و نگاه کلان وجود دارد. اگر بخش خصوصی به دادن فرصت‌های برابر معتقد است باید بار سنگین‌تری قبول کند. وقتی در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که تبعیض وجود دارد و زنان در اقلیت قرار می‌گیرند، ذهنیت پیش به وجود می‌آید که به موقعیت و نشانه‌هایی برسد تا آن را در تأیید ذهنیت خود استفاده می‌کند.

حامد حسینی‌نژاد، مدیر واحد توسعه نیروی انسانی داتین درباره جذب نیروی زن و مرد بر اساس رزومه گفت: در پروسه جذب دو مرحله مصاحبه را پشت سر می‌گذاریم. نظر نهایی درباره این موضوه ترکیبی از رویکرد جذب مدیران تولید و توصیه‌های مدیران رده بالا است. جنسیت به صورت عام تأثیری در انتخاب ندارد و تنها برای یک سری از تیم‌ها و مشاغل تأثیرگذار است. به لحاظ برقراری تعادل امکان دارد که توصیه‌ای بکنیم اما تفاوت کلی در جذب نیروی خانم و آقا نداریم.

علی‌اکبر تسویه‌چی، مدیر منابع انسانی شاتل نیز درباره میزان ارسال رزومه توسط زنان گفت: روزمه تقریباً برابر می‌رسد و در شاتل جنسیت کارمندان برابر است. برخی از واحد‌های شاتل مانند حوزه مالی را تماماً زنان اداره می‌کنند در این بخش از شاتل تمام مدیران میانی و واحد مالی را خانم صاحب اختیار هستند

معتقدم محیط‌های فناوری اطلاعات امن و ساده‌تر هستند که زنان در آن کار کنند، ‌چرا اجازه رشد کمتر به خانم‌ها داده می‌شوند؟ آیا باید منتظر باشیم که مدیران رده «C» بازنشست شوند؟ ما در شاتل به منظور کم کردن فضا‌های جنسیت‌زده به فرم‌های استخدام نام مادر را نیز اضافه کرده‌ایم. باید بگویم که اعتماد به نفس لازم باید به خانم‌ها داده شود و باید بدانید در سلامت و تعهد‌پذیری زنان بسیار بهتر عمل می‌کنند و همچنین در مسائلی که به کنترل ۳۶۰ درجه احتیاج است، خانم‌ها عملکرد بهتری دارند.

تبعیض مثبت برای مردان نیز وجود دارد

زهرا عمرانی، بنیان‌گذار و مدیرعامل کاریار درباره زنان بنیانگذار گفت: زمانی که آمار بنیانگذار شرکت‌ها را نگاه می‌کنیم، ‌آمار خانم‌ها مبنی بر آمار تجارت الکترونیکی می‌گوید که ۱۹درصد از کسب و کار‌های اینترنتی خانم‌ها است. تجربه ما می‌گوید زنان از سنی به بعد وارد بنیانگذاری می‌شوند و بعد‌ها با شرایطی مانند داشتن بچه، میزان ریسک‌پذیری برای ایجاد یک کسب و کار به پایین سقوط می‌کند. البته بحث اعتماد به نفس و نگاه جامعه و سرمایه‌گذار نیز در این فرآیند بسیار تأثیرگذار است. اما من خوش بین هستم که این فضای ایجاد کسب و کار از هر دو طرف باز شود.

مدیرعامل کاریار درباره تبعیض مثبت برای زنان بیان کرد: سال‌ها است که در حوزه توانمند کردن زنان فعالیت می‌کنم و تجربه تمایل به رشد در زنان در تجارب من، ‌بسیار جالب است. علاقه به رشد در زنان بسیار بیشتر است و این خواسته به تازگی متبلور شده است. زنان نگاه متفاوتی دارند و زمانی که زنان وارد کشب و کار شوند، احتمال دارد که مدیریت تغییر کند و دومین تغییری که می‌کند، ‌محصول آن کسب و کار است. معتقدم فاکتور‌هایی که برای پیشرفت زنان در نظر گرفته خواهد شد تبعیض مثبت نیست و اگر هم روی آن نام تبعیض مثبت بگذاریم، باید بدانیم که این تبعیض مثبت برای مردان نیز وجود داشته است.

https://pvst.ir/iaj

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو