انجمن فینتک خواهان ایجاد نهاد تنظیمگر تخصصی در این حوزه شد
جمعی از متخصصان حوزه فینتک طی بیانیهای اعلام کردند که برای حفظ و رشد این…
۲۵ شهریور ۱۴۰۳
صندوق نوآوری و شکوفایی از دو بسته حمایتی «رویش» و «شکوفا» در قالب برنامه «جهش تولید دانشبنیان» و در راستای توسعه اقتصاد دانش بنیان در کشور رونمایی کرد.
به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، محمدصادق خیاطیان، در حاشیه بازدید از نمایشگاه بینالمللی ایران آگروفود، با اشاره به برنامه این صندوق در راستای تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» گفت: در این راستا، برنامهای تحت عنوان «جهش تولید دانشبنیان» در صندوق نوآوری و شکوفایی تدارک دیده شده که شامل ۸ بسته حمایتی است.
او افزود: تاکنون ۵ بسته شامل جهش، توانا، ضامن، هزار فناور و کارآفرین معرفی و رونمایی شدهاند و شرکتهای دانشبنیان درخواستهای خود را از طریق وبگاه صندوق ثبت کردهاند. امروز نیز دو بسته حمایتی دیگر شامل «رویش» و «شکوفا» رونمایی و معرفی میشوند.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: هدف از اجرای بسته حمایتی «رویش»، کمک به ایجاد شرکتهای دانشبنیان جدید است. صندوق نوآوری و شکوفایی قصد دارد در این بسته، با حمایت از شتابدهندههای دانشبنیان در قالب همسرمایهگذاری، تسهیلات و خدمات توانمندسازی، زمینه را برای شکلگیری شرکتهای دانشبنیان جدید فراهم کند. براین اساس، به شتابدهندههایی که بتوانند در قالب یک برنامه، زمینه را برای شکلگیری شرکتهای دانشبنیان جدید فراهم سازند، تسهیلات قرضالحسنه سرمایه بذری تا سقف ۲ میلیارد تومان اعطا شده و این امکان را دارند تا سقف یک میلیارد تومان نیز از همسرمایهگذاری صندوق نوآوری برای طرح های منتخب شتابدهنده بهره مند شوند.
وی افزود: اعطای کمکهزینه بلاعوض تحقیق و توسعه (موسوم به گرنت) تا سقف سالانه ۵ طرح، هرکدام به میزان حداکثر ۵۰۰ میلیون تومان، اعطای تسهیلات قرضالحسنه ودیعه رهن تا سقف ۳ میلیارد تومان به هر شتابدهنده، اعطای تسهیلات بلند مدت با نرخ ۱۶ درصد برای خرید تجهیزات فنی و آزمایشگاهی در مقیاس محدود تا سقف ۵۰ میلیارد تومان از جمله دیگر خدمات صندوق در بسته حمایتی «رویش» است.
خیاطیان درخصوص بسته «شکوفا» نیز خاطرنشان کرد: گسترش فرهنگ تامین مالی جمعی به عنوان یکی از سازوکارهای مهم مردمیسازی اقتصاد دانشبنیان و تعمیق مشارکت مردم در توسعه اقتصاد دانشبنیان، از اهمیت زیادی برخوردار است و از این طریق، امکان تزریق سرمایههای خُرد (سرمایههای خُرد مردمی) به طرحهای دانشبنیان فراهم میشود.
او افزود: در قالب این برنامه، شرکتهای دانشبنیان میتوانند تا سقف ۲۵ میلیارد تومان سرمایه مورد نیاز خود را با استفاده از سرمایههای خُرد مردمی و از طریق سکوهای تامین مالی جمعی دارای مجوز از فرابورس ایران تأمین کنند. اصل سرمایه همه سرمایهگذاران توسط صندوق نوآوری و شکوفایی تضمین میشود.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی تأکید کرد: شرکتهای دانشبنیان میتوانند به صورت مستقیم به صندوق نوآوری و شکوفایی مراجعه و این خدمت را دریافت کنند (صندوق تقاضای شرکت را در اختیار سکوهای مجاز قرار خواهد داد). همچنین سکوهای تأمین مالی جمعی نیز میتوانند شرکتهای دانشبنیان حائز شرایط را به صندوق نوآوری و شکوفایی برای بهره مندی از تضمین اصل سرمایه معرفی کنند.