skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

پلاس

مونا میرزایی نویسنده میهمان

معرفی کتاب: «هنر خوب زندگی کردن»، ایده‌هایی برای شادی و هدفمندی

مونا میرزایی
نویسنده میهمان

۸ فروردین ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۶ اسفند ۱۴۰۲

کتاب هنر خوب زندگی کردن

ما دائما به دنبال یک اصل واحد برای ساختن یک زندگی خوب هستیم. با وجود اینکه راهی واحد و ساده به سوی خوشبختی وجود ندارد؛ رولف دوبلی، بیزنس‌من موفق و بنیان‌گذار کنفرانس ایده‌های TED، یافتن میانبری برای خوشبختی را ماموریت زندگی خود قرار داده است. او متفکران برجسته و آخرین علم در شادی را برای یافتن بهترین میانبرها برای خوشبختی در کتاب هنر خوب زندگی کردن در سراسر جهان ترکیب و به مخاطبان ارائه کرده است.

به گزارش پیوست، از زمان‌های قدیم، مردم از خود می پرسیدند که زندگی خوب یعنی چه؟ چگونه باید زندگی کنم؟ یک زندگی خوب چیست؟ سرنوشت چه نقشی دارد؟ نقش پول چیست؟ آیا داشتن یک زندگی خوب یک مساله ذهنی است یا بیشتر در مورد رسیدن به اهداف است؟ آیا بهتر است فعالانه به دنبال شادی باشیم یا از ناراحتی اجتناب کنیم؟

خوب زندگی کردن هنر است

رولف دوبلی در کتاب پربار خود، «هنر خوب زندگی کردن»، نویسنده کتاب پرفروش «هنر فکر کردن به صورت روشن»، یک مجموعه ابزار عملی برای پیچیدگی‌های زندگی و دستیابی به شادی و خوشبختی بیشتر در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد. دوبلی در راستای سوالات بشر برای داشتن یک زندگی خوب، به‌طور متفاوت از کتاب‌های راهنمایی سنتی که یک رویه را برای همه ارائه می‌دهند و به اصطلاح یک نسخه برای افراد مختلف می‌پیچند، ۵۲ «میانبر فکری»  ارائه می‌کند. مدل‌های ذهنی کارآمد طراحی شده توسط دوبلی باعث شده‌ تصمیمات هوشمندانه‌تر افراد در جنبه‌های گوناگون زندگی ارتقا یابد.

محور اصلی این کتاب برپایه مفهوم استوئیسم «فلسفه رواقی‌گری» (یعنی تمرکز بر آنچه که در کنترل ماست و رهایی از تمام اضطراب‌هایی که مربوط به مسائل خارج از کنترل است)‌ نوشته شده است. دوبلی خوانندگان را تشویق می‌کند تا فلسفه‌ای را که بر مقاومت، عقلانیت و پذیرش آنچه که خارج از کنترل ماست، در زندگی‌شان پرورش دهند. در واقع با خواندن این کتاب با تمرکز بر لحظه حاضر، تمرین شکرگزاری و مدیریت انتظارات خود، ما می‌توانیم صلح و احساس رضایت بیشتری داشته باشیم.

فهرست کتاب رالف دوبلی

فهرست‌های این کتاب در ۵ بخش، مفاهیم مرتبط را ارئه می‌کند. این بخش‌ها به شرح زیر است:

بخش ۱: درست فکر کردن؛ مدل‌های ذهنی برای هدایت تصمیمات شما

قسمت ۲: ترفندهای شادی؛ استراتژی‌هایی برای رفاه بیشتر

بخش ۳: زندگی غنی؛ اولویت دادن به تجربیات و رشد

بخش ۴: برخورد با جهان؛ غلبه بر تعصبات و فشارهای خارجی

بخش ۵: یافتن آرامش؛- قدرت رواقی‌گری و پذیرش

ایده‌ کتاب هنر ساختن زندگی خوب

ایده‌ کلی این کتاب بر نکات کلیدی در راستای توسعه فردی شکل گرفته است. در ادامه به معرفی و توضیح این ایده‌ها پرداخته شده است.

اولویت تجربیات بر مالکیت‌ها: دوبلی بحث می‌کند که تجربیات، به‌ویژه آنهایی که با عزیزان به اشتراک گذاشته می‌شود، خاطرات دائمی ایجاد می‌کند و احساس شادمانی بیشتری را در ما ایجاد می‌کند.

مراقب سازگاری لذت‌جویانه(هدونیک) باشید: تمایل طبیعی ما در جهت تطبیق سریع با لذت‌های جدید است که باعث می‌شود آنها با گذر زمان کمتر برایمان لذت‌بخش باشد. در نتیجه، این کتاب استراتژی‌هایی را برای مقابله با این مساله مانند لذت‌ بردن از تجربیات و اجتناب از برآورده شدن فوری نیازها، ارائه می‌دهد. چون در دنیای امروز سازگاری لذت‌گرا(هدونیک) با تغییر ادراک مثبت یا منفی یک محرک، شدت آن را کاهش می‌دهد، به‌طوری که آنچه در ابتدا به عنوان مثبت یا منفی مشاهده می‌شد، خنثی می‌شود و شاید حس معنادار خود را برای ما از دست می‌دهد.

به تاخیر در لذت توجه کنید: یادگیری به تعویق انداختن رضایت فوری برای اهداف بلندمدت، حس موفقیت بیشتری را به ارمغان می‌آورد و رابطه سالم‌تری را با پول و تصمیم‌گیری تقویت می‌کند.

تمرین تصورات منفی: برخلاف سایر کتاب‌های روانشناسی زرد که تنها مخاطب را به تصورات مثبت دعوت می‌کنند و واقعیت‌های زندگی را درنظر نمی‌گیرند؛ این کتاب رویکر متفاوتی را در مورد تصورات منفی مطرح می‌کند که به جای فکر کردن به آنچه ممکن است از دست بدهیم، با استفاده از تصور اتفاقات منفی به خودمان کمک کنیم تا ارزش آنچه را که داریم ارزیابی کنیم و تصمیم‌های بهتری بگیریم.

تسلط بر هنر رها کردن: موردی که بیشتر از هر چیزی بیان می‌شود و در تصمیمات هوشمندانه زندگی ما نقش دارد؛ قدرت رها کردن به موقع آن چیزی است که به ما خدمت نمی‌کند. در واقع شناخت و رها کردن تلاش‌ها یا روابط غیرموثر که درنهایت فضای بیشتری برای تجربیات با ارزش‌تر ایجاد می‌کند، امری حیاتی است.

دوبلی تاکید می‌کند هیچ راه واحدی برای «زندگی خوب» وجود ندارد. با این حال، با استفاده از این مدل‌های ذهنی و تطبیق آنها با ارزش‌ها و شرایط فردی‌مان، می‌توانیم بر سوگیری‌های شناختی و تعصبات پیشین خود بر مسائل غلبه کنیم، تصمیمات درستی بگیریم و چالش‌های زندگی را با وضوح و هدف بیشتری دنبال کنیم.

به‌طور کلی درک پیشینه رولف دوبلی، شالوده فلسفی هنر زندگی خوب را روشن می‌کند. دوبلی، یک کارآفرین و نویسنده سوئیسی، علاقه زیادی به علوم رفتاری و روانشناسی دارد. از این‌ رو سعی کرده است در کتاب «هنر زندگی خوب» یک منبع ارزشمند برای هر کسی که به دنبال زندگی معنادارتر و رضایت‌بخشی است، ارائه کند. نویسنده این کتاب با ارائه یک رویکرد عملی و تفکربرانگیز، به خواننده می‌گوید تا مسئولیت شادی خود را بر عهده بگیرید و زندگی پر از معنا و هدفمندی بسازد.

https://pvst.ir/hia

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو