سرمایهگذاری اپراتورهای مخابراتی، موتور محرک رشد تجارت الکترونیک
اپراتورهای مخابراتی، با فراهم آوردن زیرساختهای ارتباطی قوی و خدمات نوآورانه، به بازیگران کلیدی در…
۱۰ آذر ۱۴۰۳
۱۶ اسفند ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ اسفند ۱۴۰۲
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی باور دارد بانکها برای پرداخت تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان دلایلی را عنوان میکنند از جمله اینکه نرخ ۲۸ درصد وام قرضالحسنه به صرفه نیست. به گفته وی این بهانه کاملا غلط است.
به گزارش پیوست، محمدصادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در حاشیه رویداد کار و اشتغال، همکاری نکردن بانکها برای پرداخت تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان را مشکلی تاریخی دانست و سه مورد را در این باره موثر دانست. خیاطیان به خبرنگار پیوست گفت: بعضی بانکها اعتماد کردند و با این فرمول جلو آمدند و بعضیهایشان هم نیامدند. یک مشکل این است که معمولا شرکتها در تامین وثایق مشکل دارند و بانکها وثیقه ملکی میخواهند.
او در مورد تاثیر سیاستهای انقباضی گفت: مشکل دیگر این است امسال به خاطر مهار تورم، سیاستهای دولت و بانک مرکزی انقباضی بود و انتظار نمیرفت بانکها بالاتر از رشد تراز نامه تسهیلات پرداخت کنند.
خیاطیان در مورد تاثیر نرخ تسهیلات نیز گفت: بانکها همچنین میگویند وام قرضالحسنه ارزانقیمت است و تمایل ندارند با نرخ موثر ۲۸ درصد وام قرضالحسنه بدهند که البته کاملا امر خلافی است. بانک مرکزی بر اساس منابع و کارکرد بانکها تعیین میکند چقدر وام قرضالحسنه بدهند. البته با وجود اینها برآیند مثبت است و بانکها قول دادهاند امسال حداقل ۵۰ درصد منابع را محقق کنند.
در مراسم افتتاحیه رویداد کار و اشتغال که به منظور شبکهسازی و ارتباط شرکتهای دانشبنیان با نیروی کار نخبه برگزار شده بود، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی آمارهای جالب توجهی ارائه کرد.
سیاوش ملکیفر در این مراسم گفت: بهزودی شرکتهای دانشبنیان از مرز ۱۰ هزار عدد خواهند گذشت. فروش این شرکتها نیز طبق آخرین آمار ۵۱۷ هزار میلیارد تومان است.
به گفته وی ۲.۷۶ درصد GDP کشور را این شرکتها به خود اختصاص دادهاند.
معاون صندوق نوآوری همچنین در مورد تسهیلات پرداختی به این شرکتها گفت: ما در صندوق بودجه نداریم و سرمایهمان در گردش است. تا کنون ۵۵ هزار میلیارد تومان خدمات در قالبهای مختلف به شرکتهای دانشبنیان پرداخت کردهایم که حدود ۲۰ برابر سرمایهمان در صندوق است که با به کار انداختن سرمایه صندوق به دست آمده است.
محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم نیز در این رویداد گفت: این رویداد که بین نخبگان و شرکتهای دانشبنیان ارتباط برقرار میکند بسیار مبارک است. ارتباط بین اینها مهم است. ما هم در قوای سهگانه به حضور نخبگان نیاز داریم هم بخش خصوصی. حضور نخبگان در هر جا منشأ خیر و برکت است زیرا نخبگان کوتاهترین مسیر را برای رسیدن به نتیجه طی میکنند. میگویند دانشمندان تنبلترین آدمها هستند زیرا سادهترین و راحتترین مسیر را برای رسیدن به هدف انتخاب کنند. با همین نگاه تونل و هواپیما را درست کردند. نخبگان انتظار زیادی هم ندارند فقط میخواهند جایی قرار بگیرند که اثربخش باشند.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در افتتاحیه این رویداد گفت: نیروی انسانی مهمترین منبع رشد اقتصاد دانشبنیان است. همه عوامل اگر جمع شوند و این مولفه نباشد این شرکتها رشد نخواهند کرد. در کشورهای توسعهیافته و در اطراف ما به موضوع نیروی انسانی اهمیت میدهند و مشوقهای فراوانی برای جذب نیروی انسانی به کار میگیرند. ما از این نعمت بزرگ برخورداریم.
خیاطیان ادامه داد: دو راهبرد اصلی در اشتغال نخبگان پیش رویمان است: کارآفرینی و کارمندی. هر دو مهم است اما موضوع کارآفرینی فناورانه اثربخشتر است. ما در صندوق این موضوع را وظیفه خودمان میدانیم. صندوق قبل از این از شرکتهای دانشبنیان در جذب نیرو حمایت میکرد اما دو سالی است قانون بودجه این زمینه را فراهم کرده که شبکه بانکی برای اشتغال حوزه دانشبنیان تامین مالی انجام دهد اما عملکرد این شبکه خوب نیست. این را به رئیس جمهور و شبکه بانکی گزارش دادیم. با این حال شرکتهایی که از بانکها منابع دریافت کردهاند مفید بوده است.