رئیس هیات مدیره شرکت آوا: مقررات بازار نوآفرین تا حدی شرایط پذیرش را تسهیل کرده است
شرکت صنایع ارتباطی آوا اولین شرکتی بود که ۸ دی ماه روی تابلوی دانشبنیان بازار…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۰ اسفند ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
اولین جلسه از رویداد نماد با حضور مدیران عامل سولههای مستقر در کارخانه نوآوری آزادی برگزار شد. در این رویداد که نسخه تکاملیافته مجموعه رویدادهای چشمانداز است، علاوه بر حامد انتظاری مدیرعامل همآوا، مدیران عامل سولههای مستقر در کارخانه نوآوری آزادی شامل مهرناز کمانگری مدیرعامل هفتوهشت، کیوان مافی مدیرعامل دیجینکست، ایمان ارسطو مدیرعامل پلنت، صابر خسروی مدیرعامل ویکست، آرش شاهمحمدی مدیرعامل شتابندهنده کارا و سهیل عباسی معاون نوآفرینی همآوا حضور داشتند. مدیریت این پنل نیز بر عهده محمد گرویی، معاون سرمایهگذاری همآوا بود.
به گزارش پیوست؛ محمد گرویی درباره رویداد نماد گفت با توجه به اتفاقاتی که برای کارخانه پیش آمد مسائلی مطرح شد که این کارخانه به محلی برای اجاره فضا تبدیل شده است در حالی که تمرکز مجموعههایی که در این کارخانه مستقر هستند روی موضوعاتی حمایتی مانند شتابدهی و سرمایهگذاری روی سطح پایه متمرکز است.
مهرناز کمانگری مدیرعامل هفت و هشت درباره عملکرد شتابدهی این مجموعه گفت: مجموعه هفت و هشت با بازسازی کارخانه نوآوری وارد اکوسیستم نوآوری شد و در حوزه معماری و طراحی شهری و صنعت ساختمانی فعالیت میکند. فعالیت شتابدهی هفت و هشت بیشتر به صورت استارتاپ استدیو است و تیمهایی که در آنها سرمایهگذاری میشود حدود ۱۲ تا ۱۸ در دوره شتابدهی حضور دارند. از میان سرمایهگذاریهای انجام شده تاکنون چهار تیم ثبت شرکت کردهاند و سه تیم نیز در سال آینده ثبت شرکت خواهند کرد. ما از نیمه دوم سال ۹۸ فعال شدیم و تا کنون ۲۸ تیم را شتابدهی کردهایم. در پایان سال ۱۴۰۲ نیز یک کمپ شکلدهی داشتیم که امیدواریم تیمهای جدید از آن خارج و وارد دوره شتابدهی شوند.
کیوان محیط مافی مدیرعامل دیجینکست که در واقع بازوی نوآوری دیجیکالا محسوب میشود، درباره فرایند شتابدهی این مجموعه با اشاره به محوریت تجارت الکترونیک و مشتقات آن در فعالیت دیجینکست گفت: از نظر تکنولوژی تمرکز ما روی موضوعاتی هوش مصنوعی، رباتیک، saas و موارد دیگر بوده است. و مدل جذب استارتآپ ما به صورت فراخوان و کمپهای استارتآپی است. تا کنون 30 استارتآپ موفق به جذب سرمایهشدهاند و هشت کمپ استارتآپی نیز برگزار کردیم. یکی از فعالیتهای دیجینکست به آکادمی آن اختصاص دارد که تا کنون ۱۰ میلیون نفر ساعت از آن استفاده کردهاند و دارای بیش از یکصد دوره آموزشی است. سرمایهگذاریهای مختلفی با هم آوا، صندوق نوآوری شکوفایی و در استارتاپهای مختلف انجام شده است. یکی از تلاشهای ما برای شتابدهی، برگزاری دورههای آکادمی است که به شکل گستردهای انجام میشود.
ایمان ارسطو مدیرعامل پلنت هم با اشاره به تمرکز این شتابدهنده روی اینشورتک و فینتک گفت: در پلنت برای شتابدهی یا سرمایهگذاری برای استارتاپهایی که به صورت خود جوشایده کسب کردهاند حمایتهای متعددی انجام شده است. زمانی که ما شروع کردیم این صنعت نسبتا جوان بود به همین دلیل در ابتدا با راهاندازی مرکز رشد، ۱۲۵ ایده را در معرض آزمون قرار دادیم که از میان آنها ۲۵ گروه شتابدهیشدهاند. در حال حاضر با هفت تیم قرارداد شتابدهی داریم و یکی از استارتآپهای ما در حوزه بیمه موبایل در این سالها خارج شد و سرمایه جذب کرد.
وی افزود: یکی از رویههای شتابدهی ما سرمایهگذاری روی ایدههای ناموفق است کهامید داریم در حوزه شتابدهی کمک بیشتری کند.
صابر خسروی مدیرعامل وی کست با اشاره به خانوادگی بودن ویکست گفت: کسب و کارخانوادگی وی کست دو تجربه ارزشمند به ارمغان آورده است. در کنار واردات تجهیزات استدیو و برگزاری رویداد در نقش بازیگر سنتی فضای محتوا ایفا میکردیم.
رو آوردن به شتابدهی در وی کست به شکلی بوده که به دنبال جذب و خروج تعداد نبودهایم و روند شتابدهی در ویکست به صورت استارتاپ استدیویی است اما به شکل همگانی فراخوان نمیدهیم. از این رو ما شتابدهنده تخصصی هستیم که در حوزه محتوا کار میکنیم. مدل ما با مدل شتابدهی که میشناسیم تا حدودی متفاوت است. در سال ۹۶ صندوق سرمایهگذاری ادونچرز را تاسیس کردیم به همین دلیل این اکوسیستم را هم از منظر سرمایهگذاری و هم از منظر سرمایهپذیری تجربه کردیم. تا کنون در این مجموعه بیش از ۲۰ تیم وارد فرآیند شتابدهی و شش تیم نیز موفق به خروج و جذب سرمایه شدهاند.
شاه محمدی مدیرعامل شتابدهنده سلامت الکترونیک کارا هم گفت: سلامت الکترونیک و سلامت دیجیتالی کارا، در حوزه شتابدهی دو مرحله فراخوان داشته و ۶ تیم از کارا خارج شده است. آنچه در مورد شتابدهی کارا مورد توجه است، حمایت کارا از استارتآپهایی است که در حوزه سلامت الکترونیک فعالیت نمیکنند. کارا جدا از حوزه تخصصی خود از استارتاپهایی کهایده نوین داشتند حمایت کرده است.
سهیل عباسی معاون و پایهگذار نوآوری هم آوا اظهار کرد: نظام نوآوری هم آوا نسبیت بیشتری نسبت به بازار دارد. نوآوری که ما انجام دادیم، حمایت از شتابدهندههای دیگر است که بتوانند به راحتی کار خود را انجام دهند. از ۴۸ تیمی که برای شتابدهی در نظر گرفته بودیم حدود ۲۲ تیم وارد شتابدهی شدند. برنامه شتابدهی هم آوا بازه زمانی حدوداً ۶ ماهه است. اتفاق خوبی که افتاده است این است که در این چند سال چند تیم از ما خارج شده است. به این معنی که استارتاپ توانسته سرمایهگذاری جذب کند که سهام ما به عنوان شتابدهنده را بخرد.
در بخشی از این نشست رضا کلانترینژاد، شاهین روحانی و رضا منصوری به گفتگو پرداختند. روحانی با اشاره به ویژگیهای هوش عمومی گفت: IQ بهطور سنتی تواناییهای هوش ریاضی را اندازهگیری میکند اما باید ببینیم آیا بهکارگیری هوش عمومی مصنوعی (یا هوش جامع مصنوعی AGI) امکانپذیر است یا خیر. برنامههای LLM یک احساس دروغین ایجاد میکنند که هوش عمومی مصنوعی وجود دارد ولی آنها در واقع فقط بر اساس حجم بسیار زیادی داده، در حال جملهسازی هستند. آنچه در هوش عمومی با IQ متفاوت است به EQ یا هوش هیجانی تعلق دارد. سوال این است که آیا میتوان هوش عمومی را بهطور مصنوعی ساخت؟ مثلا هوش بازار داشته باشیم که بتواند درک مشتری داشته باشد یا هوش طراحی که بتواند طراحی کاربرمحور برای محصول انجام دهد. بهنظر میرسد فاصله زیادی با این سطح داریم.