skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

انتقال انرژی از فضا به زمین برای اولین بار در پروژه‌ای به رهبری دانشمند ایرانی

۲۶ بهمن ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تولید انرژی در یک پایگاه فضایی و ارسال آن به زمین یکی از ایده‌های آینده‌نگر و شبیه به فیلم‌های علمی‌تخیلی برای تامین انرژی است. حال براساس نتایج تحقیقاتی که به تازگی منتشر شده است، برای اولین بار انرژی صفحه‌های خورشیدی ماهواره‌ای در مدار به زمین ارسال شده‌ است. محقق ارشد این پروژه علی‌ حاجی‌میری، مخترع و مهندس برق و از دانشجویان سابق دانشگاه صنعتی شریف است.

به گزارش پیوست، حاجی‌میری سال گذشته در رابطه با این پروژه گفته بود: «همانطور که اینترنت دسترسی به اطلاعات را دموکراتیزه می‌کند، امیدواریم انتقال بی‌سیم انرژی هم دسترسی به انرژی را دموکراتیزه کند»

نتایج منتشر شده مربوط به آزمایشی است که از ژوئن سال گذشته در حال اجرا است نشان می‌دهد که انتقال انرژی در فضا و از فضای به زمین امکان‌پذیر است. این اولین باری است که انرژی خورشیدی از مدار به زمین ارسال شده و گام مهمی در حرکت به سمت نیروگاه‌های انرژی خورشیدی در فضا محسوب می‌شود.

علی حاجی‌میری دانش آموخته کارشناسی از دانشگاه صنعتی شریف در سال ۱۹۹۴ است و کارشناسی ارشد و دکتری خود را به ترتیب در سال های ۱۹۹۶ و ۱۹۹۸ از استنفورد دریافت کرده است.

به گفته یکی از محققان تا ۱۰ سال آینده با پیشرفت فناوری ارسال انرژی از فضا، احتمالا شاهد احداث نیروگاه‌های انرژی فضایی خواهیم بود.

طبق نتایج منتقل شده، دو ماه پس از اولین پرتاب در ژانویه ۲۰۲۳، این دستگاه حدود ۱۰۰ میلی‌وات انرژی را در فضا انتقال داده می‌تواند به سادگی پرتو را روی هر مسیری متمرکز کند. در آزمایش ارسال انرژی به زمین حدود یک میلی‌وات ارسال شده و این آزمایش سه بار در طول هشت ماه انجام گرفته است.

این پروژه در تلاش است تا با ساخت یک منظومه ماهواره‌ای با وسعت حدود یک کیلومتر، انرژی مورد نیاز برای حدود ۱۰ هزار خانه را به زمین ارسال کند. هر مکعب یک متری از ماهواره به یک سطح صاف ۵۰ متر مربعی تبدیل می‌شود که در یک سمت سلول‌های خورشیدی و در سمت دیگر خود انتقال‌دهنده‌های مایکرویو را دارد.

این آزمایش Microwave Array for Power-transfer Low-orbit Experiment یا به اختصار MAPLE نام گرفته و می‌تواند انرژی را در هر جهتی ارسال کند و فعالان پروژه در تلاشند تا از آن برای ارسال انرژی به مکان‌های دوردست یا ارسال انرژی در مواقع اضطراری استفاده کنند زیرا به زیرساختی برای انتقال آن نیاز نیست.

به گفته حاجی‌میری برای دریافت این انرژی به هیچ زیرساخت انتقال انرژی روی زمین نیاز نیست و در نتیجه ما می‌توانیم انرژی را به مناطق دور دست و نواحی جنگ‌زده یا دچار بحران ارسال کنیم.

این پروژه در حال حاضر در مرحله اثبات مفهوم است و مقاله جدید به برخی از نواحی ضعیف طراحی و مواردی که نیاز به تقویت دارند نیز اشاره می‌کند. نسل بعدی این فناوری تقویت شده و به یک نمونه کاملا کاربردی تبدیل می‌شود.

https://pvst.ir/h8s

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو