استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۴ بهمن ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲ اسفند ۱۴۰۲
برنامهریزی برای نصب دستگاههای خودپرداز طلا آغاز شده است و شرکت آنیزر میخواهد با هماهنگی شبکه بانکی کشور اقدام به نصب ATM طلا در پاساژها و برخی از شعب بانکی کند.
به گزارش پیوست، عضو هیات مدیره آنی زر درباره دستگاه آنی بانک یا همان دستگاه مکانیزه خرید طلا گفت: دستگاه ATM مکانیزه آنی زر میتواند طلا را دریافت کند و تحویل دهد. در این بخش از تکنولوژی NFC استفاده میشود که طلای وارد شده را تشخیص میدهد و دریافت میکند. دستگاه آنی بانک، محصولی است که میتوان در آن سکه تمام، ربع و نیم یا هر نوع سکه طلای دیگری قرار داد. سکههای داخل دستگاه قرار میگیرند و مشتری گزینه خرید را میزند و از طریق کارت ملی هوشمند و احراز هویت، طلا را تحویل میگیرد.
امید ترابی، عضو هیات مدیره آنی زر در پانزدهین نمایشگاه طلا، نقره و جواهرات گفت: این دستگاه را میشود با ATM دهه ۷۰ مقایسه کرد. در آن زمان پول مردم یا دست خودشان بود یا در بانک گذاشته شده بود، اما ATM، موبایل اپلیکیشن و اینترنت بانک آمد و فضا را به سمتی برد که افراد پول را بهجای بانک، از دستگاه دریافت کنند.
ترابی درباره مجموعه آنی زر گفت: آنی زر یک شرکت تخصصی حوزه گلدتک و گلد بنکینگ است که با سرمایهگذاری شرکت GSS فعالیت میکند. در این مجموعه با استفاده از تکنولوژی و فناوری، بانکداری مبتنی بر طلا یا گلدبنکینگ ایجاد میکنیم.
خدمات دیگر آنیزر، در موبایل اپلیکیشن است. در این اپلیکیشن خرید و فروش سوتی طلا برای کاربران وجود دارد؛ افرادی که توانایی خرید یک گرم طلا ندارند میتوانند بهصورت سوت طلا خریداری کنند و هروقت به یک گرم رسید اگر نیاز داشتند، انتخاب میکنند که به کدام دستگاه مراجعه کنند و طلایشان را از آن دستگاه تحویل بگیرند.
به گفته ترابی، ایران در حوزه تکنولوژیهای گلدتک و گلدبنکینگ جایگاهی ندارد. درحالی که ATMهای بانک کویت ترک (Kuveyt Turk) در بسیاری از خیابانهای ترکیه وجود دارد و از کارت ویزا و مستر برای خرید طلا استفاده میکنند.
ترابی ضمن مقایسه ایران با کشورهای منطقه گفت: ایران در مقایسه با سایر کشورها حتی کشورهای اطراف در حوزه بانکداری مبتنی بر طلا خیلی عقب است. کشورهای منطقه حداقل ۱۰ سال است که در این حوزه فعالیت میکنند و الان چالشها را هم پشت سر گذاشتهاند. مردم خاورمیانه به طلا علاقه دارند پس نیاز است که تکنولوژی در این حوزه تحولی ایجاد کند.
عضو هیات مدیره آنی زر درباره محصولاتی که در نمایشگاه ارائه کردهاند توضیح داد: محصولات تکنولوژیکی که ارائه میدهیم، موبایل اپلیکیشن، دستگاه مکانیزه خرید لحظهای و تحویل طلا، دستگاه احراز هویت، دستگاه پز جیبی و غیره است.
ترابی درباره همکاری آنی زر با بانکها گفت: آنی زر با بانکها همکاری خواهد داشت و پروژه را با چند بانک بزرگ پیش خواهیم برد. قرار است دستگاههای خدمات لحظهای طلا و غیره را در شعب بانکها و پاساژها بگذاریم. تا الان نمونه این دستگاهها در بانک ملی و بانک شهر بودهاند ولی اینکه بهصورت یه راهکار کامل بانکداری طلا با این پروژه برخورد کنند چنین فعالیتی وجود نداشته است.
عضو هیات مدیره آنی زر درباره چالشهایشان گفت: از مشکلات ما در این پروژه ایجاد اطمینان و اعتماد بین مردم و حاکمیت است. همچنین چالشهای نهاد تنظیمگر هم وجود دارد، زیرا تشخیص طلای فیزیکی و اصالت آن کار را کمی سخت میکند.
به گفته ترابی، جامعه هدف آنی زر همه افرادی است که میخواهند طلای کم یا زیاد بخرند. دستگاه تحویل طلا در فاز اول در شعب بانکها و پاساژها خواهد بود. برای اینکه دستگاه در چه مکانی باشد، ما مسئله امنیتی نداریم، مسئله حس اطمینان شخصی است که میخواهد از دستگاه طلا تحویل بگیرد.
ترابی درباره هدف مجموعه آنی زر گفت که حفظ ثروت مردم ایران بهصورت سپردههای طلا هدف اصلی آنی زر است. همچنین افرادی که در شرایط تورمی میخواهند سرمایهشان را از طریق موبایل اپلیکیشن و گلدبنکینگ بهصورت مکانیزه حفظ کنند میتوانند از این خدمات استفاده کنند.
دستگاه آنی بانک محصولی است که میتوان در آن سکه تمام، ربع و نیم یا هر نوع سکه دیگری قرار داد. سکهها داخل دستگاه قرار میگیرند و مشتری گزینه خرید را میزند و از طریق کارت ملی هوشمند، اثر انگشت با ثبت احوال چک میشود. در مرحله بعد با موبایل و سامانه شاهکار چک میکند و وقتی تایید شود مشتری میتواند از دستگاه سکه را با پاکت برای هدیه یا بدون پاکت تحویل بگیرد.
آنی بانک طبق نیاز مشتری شخصیسازی میشود و قابلیت این را دارد که طلاهای دیگری مثل کارت هدیه و غیره را نیز ارائه دهد. شرکت GSS در حوزه سختافزار و نرمافزار بانکی فعالیت میکند اما این دستگاه در نمایشگاه طلا ارائه شده است. درحال حاضر نمونه این دستگاه را بانک ملی در شعب ۷ در ۲۴ دارد و برای صدور کارت هدیه از آن استفاده میکند.
این دستگاه قابلیت دارد که تمام خدمات بانکی را ارائه دهد. این دستگاه در کل مرزهای کشور قرار داده شده است و افرادی که وارد ایران میشوند میتوانند پاسپورت را به دستگاه بدهند و احزار هویت شوند و درنهایت سیمکارت میگیرند. کارکرد دیگر این دستگاه، دریافت ارز از توریست و ارائه کارت هدیه برای خرید است.