بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای صرافیهای رمزارزی را اعلام کرد
بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای کارگزاریهای رمزارزی یا صرافیهای رمزارزرا اعلام کرد. به…
۲۹ دی ۱۴۰۳
علیرضا داننده مدیر توسعه بازار مگنت نیز رشد در فضای اپلیکیشن را در رشد ارگانیک حاصل از توسعه و رشد کسبوکارهای آنلاین میداند و میگوید: آمارهای بینالمللی در فضای اقتصادی کشور ما کارآمد نیستند، چراکه شاخصهای اقتصادهای کلان روزبهروز ضعیفتر میشوند و قدرت خرید مردم بهدلیل تورم افزایشی، کاهش مییابد.
در پنجمین رویداد دیام برد با موضوع «رشد و بهینهسازی در اپلیکیشن مارکتینگ»، پنلی تحت عنوان «مسائل امروز اپلیکیشنهای ایرانی» برگزار شد که در آن به چالشها و مشکلات اپلیکیشنهای ایرانی پرداخته شد.
احمد عطارزاده مدیر ارشد بازاریابی تپسل در خصوص رشد فضای تبلیغات دیجیتال در اپلیکیشنهای کشور و مقایسه آن با سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ گفت: « با افزایش اپلیکیشنهای ایرانی بهلحاظ کمی، این پیام به مارکت داده میشود که ظرفیت خوبی در این حوزه وجود دارد، چراکه خیلی از آنها سیستم درآمدی خود را براساس تبلیغات بستهاند و این موضوع نشان میدهد که مارکت همچنان زنده است و فعالیت میکند. اما نظر شخصی من بهطور کلی این است که اکوسیستم و صنعتمان حال خوبی ندارد و باید بهتر باشد.»
علیرضا داننده مدیر توسعه بازار مگنت نیز از سویی دیگر چرایی رشد در فضای اپلیکیشن را در رشد ارگانیک حاصل از توسعه و رشد کسبوکارهای آنلاین دانست و تشریح کرد که آمارهای بینالمللی در فضای اقتصادی کشور ما کارآمد نیستند، چراکه شاخصهای اقتصادهای کلان روزبهروز ضعیفتر میشوند و قدرت خرید مردم بهدلیل تورم افزایشی، کاهش مییابد.داننده در ادامه با اشاره به فلیتر شدن گوگل پلی در سال گذشته تصریح کرد که با این اتفاق، که همسو با کوچکتر شدن فضای اقتصاد کلان بوده است، سبب شده است تا بخش اعظمی از بودجهها و اتفاقات در حوزه اپلیکیشن محدود شود.
درخصوص فیلترینگ گوگل پلی، مهدی خانی مدیر ارشد فروش بازار نیز افزود که بازار همیشه مخالف فیلترینگ بوده است، چراکه علاوهبر آسیبها و زیانهایی که به فعالین و کاربران وارد میشود، بازار نیز نمیتواند در مقام Third Party از خدمات گوگل پلی استفاده کند تا بتواند نزدیک به لبه تکنولوژی بماند و به کاربران خدمات دهد.
پویا خجسته مدیر ورتیکال مارکتینگ آپ در پاسخ به سؤال هادی مرادی سردبیر و بنیانگذار دیام برد و گرداننده پنل، درخصوص چالشهای موجود برای اپلیکیشنهای ایرانی، این چالشها را در دو صورت ترسیم کرد: نبود فرصت اشتباه کردن به دلیل فشارهای اقتصادی برای اپلیکیشنهای کوچکتر و نبود وجود چرخه انتقال تجربه.
او در همین خصوص گفت: «نسل من، کسانی که از سال ۹۶ شروع به فعالیت در این حوزه کردند، شانسی که داشتهاند این بوده است که پول (فراوانتری) داشتهاند. فراوانی پول در اکوسیستم سبب میشد تا بتوانیم ماهانه بودجههای ۲میلیارد تومانی برای تبلیغات درنظر بگیریم. اما درحالحاضر این امر بسیار سختتر شده است و باعث میشود تا فرصت اشتباه کردن و ریسکپذیری از فعالین گرفته شود.».
مدیر ارشد بازاریابی تپسل در خصوص گزارشهایی که حوزه اقتصاد دیجیتال منتشر میشوند مطرح کرد که بهترین عمل این است تا همه فعالان در کنار یکدیگر گزارش بدهند تا قدرت تاثیرگذاری بیشتری دربرابر رگولاتور داشته باشند. عطارزاده همچنین افزود: «نیاز است تا برای شفافیت بیشتر، زیرساختی برای راستیآزمایی و صحتسنجی گزارشها ایجاد شود و بهترین بستر در این خصوص رسانهها هستند. در این صورت بسیاری از منابع مانند بودجه بازاریابی، بهینه صرف خواهند شد و تصمیمگیریهای بهتری انجام میشود.»
در پایان این پنل گفتگو، احمدعطارزاده، حل کردن چالشها و ارائه راهکار برای آنها را در تغییر اتمسفر فعالیت فعالین بهصورت جزیرهای و دور از یکدیگر، به همبستگی و ارتباط سازنده بین فعالین ترسیم کرد.
پویا خجسته در آخر بار دیگر تاکید کرد که متأسفانه در لایههای گوناگونی فراد وجود دارد و ساختاری برای مقابله با آن وجود ندارد و باید به سمت ارائه راهکار برای آن حرکت کنیم. هادی مرادی نیز بار دیگر، دلیل سرعت کند رشد مقابله با فراد را، عدم سرمایهگذاری در این حوزه عنوان کرد.