skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

فناوری

تحریریه پیوست

رگ‌تک چیست و چرا به آن نیاز داریم؟

تحریریه پیوست

۱ آذر ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

گزارش تحلیلی و تخصصی هلدینگ مکس

ورود فناوری‌های تازه با همه کارکردها برای کسب‌و‌کارها با چالش‌های خاص خود همراه بود. چالشی از جنس رگولاتوری و قانون‌گذاری و مشخص شدن حد و مرز رویکردهایی که بعضا حد و مرزی در کاربری ندارد. اینجا بود که نیاز به نهادهای نظارتی دیده شد و به این ترتیب رگ‌تک ظهور کرد. رگ‌تک یکی از مهم‌ترین شاخه‌های حوزه فین‌تک است که لزوم استفاده از آن در اصطکاک هر روزه میان رگولاتوری‌ها با صنایع مالی بیش از پیش احساس می‌شود.

رگ‌تک نیز مانند فین‌تک،پی‌تک و سایر ترکیب‌های ‌تک، صنعت دیگری است که تحت تاثیر نرم‌افزارها قرار گرفته و به سرعت در حال تغییر است. اکنون بیش از بیست سال است که در لایه‌های مختلف فضای نظارتی از فناوری استفاده می‌شود. اما چیزی که برچسب جدید «رگ‌تک» به آن اشاره می‌کند شکاف بین خدمات نرم‌افزاری و غیرنرم‌افزاری است که در سال‌های اخیر بسیار بزرگ‌تر شده است.» این تعریف آلن مینی، مدیرعامل شرکت فاندرکس از رگ‌تک است.

گزارش «رگ‌تک چیست و چرا به آن نیاز داریم؟» در ادامه سلسله گزارش‌های تحلیلی و تخصصی هلدینگ مکس از حوزه‌های مختلف فین‌تک با توجه به نیاز امروز صنایع مالی به حضور بیشتر رگ‌تک‌ها در لایه‌های تعاملی سعی دارد معنا و تعریف دقیقی از این روند فناوری نظارتی ارائه دهد.

در مهم‌ترین قسمت گزارش «رگ‌تک چیست و چرا به آن نیاز داریم؟» موضوع چالش‌ها و مشکلات نظارتی خاص مورد توجه قرار گرفته است. در این بخش سه پرسش مهم مطرح است. این که اولا چه شرکت‌ها و سازمان‌هایی نیازمند نظارت هستند؟ ثانیا در چه شرایط و موقعیت‌هایی لازم است که الگوریتم‌ها و الگوهای نظارتی هوشمند به کارگرفته شود و در نهایت این که چطور می‌توان شرکت‌ها را تحت نظارت‌های هوشمند با ابزارهای فناورانه درآورد. سه محور مهم که به تفصیل در گزارش رگ‌تک هلدینگ مکس به آن پرداخته و راه‌کارهایی در این‌ باره نیز ارائه شده است.

در فصل دوم گزارش رگ‌تک با عنوان «فین‌تک؛ رگ‌تک و مقررات‌گذاری در ۲۰۲۲» هم نتایج نظرسنجی خاصی از سوی رگولاتوری اینتلیجنس را می‌‌خوانیم. بیش از ۲۵۰۰ پاسخ‌دهنده تقریبا از بخش‌های مختلف صنعت خدمات مالی، از مؤسســه‌های مالی جهانی که اهمیت سیستمی دارند گرفته تا استارتاپ‌های فناوری در این نظرســنجی شــرکت کرده‌انـد.

ویژگی‌های کلیدی رگ‌تک

استفاده از فناوری برای رســیدگی به الزامات نظارتی موضوع تازه‌ای نیســت، بنابراین رگ‌تک چه چیز جدید و هیجان‌انگیزی در اختیار ما می‌گذارد؟ در اینجا به معرفی و توضیح ویژگی‌های اصلی این فناوری می‌پردازیم.

چابکی: مجموعه داده‌هـای بهم‌ ریخته و درهم تنیده را می‌توان بــه کمک فناوری‌های «اســتخراج، تبدیل و بارگذاری» جداسازی و سازماندهی کرد.

سرعت: می‌توان گزارش‌ها را به‌ سرعت پیکربندی و تولید کرد.

یکپارچه‌سازی: برای پیاده‌سازی و اجرای راه‌حل‌ها مدت‌ زمان کوتاهی لازم  است.

 تحلیل: در یکی از گزارش‌های اخیر «Deloitte»، نقل قولی از ادوارد ویلسون زیست‌شناس آمده است: «ما در اطلاعات غرق شده‌ایم، ولی در عین حال گرسنه دانش هستیم.» رگ‌تک از ابزارهای تحلیل برای استخراج هوشمندانه دانش از کلان داده‌های موجود بهره می‌گیرد و ظرفیت واقعی این داده‌ها را آشکار می‌کند.

رگ‌تک، ارائه فرصت‌ها

از نظر کنت مکنزی، مدیر دفتر ادینبورگ شــرکت دلویت، ارائه‌دهندگان خدمات رگ‌تک فرصت بسیار مناسبی دارند تا در نحوه تفســیر مقررات، مدیریت مقررات‌پذیری و گزارش‌دهی خودکار، شفافیت و کارایی ایجاد کنند. استفاده از فناوری‌های شناختی و تحلیل پیشــرفته به صنایع کمک می‌کند تا نه فقط معنای صریح مقررات را به ‌سرعت و به ‌صورت خودکار درک کنند، بلکه به معنای ضمنی و ظرایفی پی ببرند که اغلب درک و ارزیابی آ‌ن‌ها چالش‌برانگیز است. داده‌ها در صورتی که سازماندهی و تحلیل شوند معنا یافته و در نهایت، امکان تصمیم‌گیری و اقدام کردن بر اساس آن‌ها فراهم می‌شود. به بیان ساده‌تر، داده باید به‌صورت اطلاعاتی در بیاید که امکان مصرف شدن را داشته باشد. کنت مکنزی در به‌کارگیری راه‌حل‌های رگ‌تک، به مشتریان خود کمک کرده است تا برای نخستین بار رابطه «یک به چند» را تشخیص دهند.

به عبارت دیگر، حالتی که یک کنترل سـاده، مقررات متعددی را بــرآورده می‌کند یا حالتی که یک بنــد نظارتی واحد به چند کنترل نیاز دارد. قابلیت خودکارسازی گزارش‌دهی و نمای داشبوردی، در خالص‌ترین شکل خود، از رویکردهای پرزحمتی که کاربرگ‌محور است، فاصله می‌گیرد. این تحول در واقع پیشرفت تکنولوژیک بسیار مناسبی است، به‌ویژه اگر چالش‌ها و مشکلات اجتناب‌ناپذیر خدمات مالی در ایرلند، اروپا و جهان را در نظر بگیریم که به‌ شـدت بر ســامانه‌های قدیمی، که قدمت برخی از آن‌ها به دهه ۱۹۶۰ می‌رسد، تکیه دارند.

رگ‌تک به مدیران ارشد فرصت می‌دهد قابلیت‌های جدیدی را معرفی کنند که برای استفاده از سامانه‌ها و داده‌های موجود طراحی شـده تا داده‌ها و گزارش‌های نظارتی تولید کنند. آن هم به‌شــیوهایی که مقرون‌ به‌صرفــه، انعطاف‌پذیر و  به موقع باشــد و ریســک جایگزینی و به‌روزرســانی ســامانه‌های قدیمی را به وجود نیاورد.

انتظار می‌رود از طریق سرمایه‌گذاری در رگ‌تک، شاهد تلاشــی دوباره برای رفع مشکالت قدیمی حوزه ستادی شرکت‌ها باشــیم. روندی که طی آن، داده‌هایی دقیق، تمیز و امن استخراج می‌شــود و می‌توان این داده‌ها را در هر قالبی که نهاد ناظر یا هر نهاد دست‌ اندر کار دیگر الزم می‌بیند، به کار گرفت.

بری مک‌کین، از کارشناســان تریدفرو، در این رابطه می‌گوید:« شــرکت‌های رگ‌تک باید نشان دهند که در مورد مسئله‌های مشــخص، دانش تخصصی دارند و می‌توانند آن را حل کنند. از یک سو، فناوری به شرکت‌ها کمک می‌کند که در چارچوب مقررات حرکت کنند و از سوی دیگر، مقررات‌گذاران نیز برای استفاده بهتر از داده‌ها و اطلاعاتی که شرکت‌ها در اختیار آن‌ها می‌گذارند، به فناوری‌های جدید نیاز خواهند داشت.»

دانلود فایل کامل گزارش «رگ تک چیست و چرا به آن نیاز داریم؟»

 

 

https://pvst.ir/ggs

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو