skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

هوش مصنوعی بعد از حوزه آکادمیک امنیت به صنعت رسیده است

۳۰ آبان ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱ آذر ۱۴۰۲

مدیرعامل کاشف معتقد است از هوش مصنوعی در بخش‌های مختلف امنیت در حوزه آکادمیک استفاده شده و اکنون به حوزه صنعت نیز رسیده است.

نشست تخصصی امنیت در بانکداری هوشمند در نخستین روز از دهمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت، با حضور حسین قرایی، مدیرعامل شرکت کاشف برگزار شد. در این نشست علیرضا پورابراهیمی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد، دبیری جلسه را برعهده داشت.

در بخش اول این نشست، قرایی مباحثی را درخصوص امنیت، هوش مصنوعی و چالش‌های پیش‌رو در بانکداری هوشمند مطرح کرد. او با اشاره به اهمیت هوش مصنوعی و نشست‌های تخصصی دیگر این همایش، در موضوعات مختلف این حوزه گفت: کاشف مدت‌هاست با استفاده از هوش مصنوعی در عرصه تشخیص تقلب و ناهنجاری، رسیدگی به حوادث، موضوع اشتراک‌گذاری، تحلیل اطلاعات و بهره‌وری از الگوریتم‌های هوش مصنوعی در حال فعالیت است.

قرایی با اشاره به اینکه برای شکل گرفتن الگوریتم‌های هوش مصنوعی نیاز به داده داریم گفت: از هوش مصنوعی در بخش‌های مختلف امنیت سال‌هاست در حوزه آکادمیک استفاده شده است و اکنون به حوزه صنعت نیز رسیده و پیشرفت‌های خوبی دارد.

مدیرعامل کاشف با تاکید بر موضوع تهدیدها و چالش‌های هوش مصنوعی گفت: یکی از چالش‌های اصلی ریسک حذف نیروهای انسانی است. در هوش مصنوعی ممکن است داده‌های ما سرقت شود یا تحلیل‌ها دچار مشکل شود.

مدیرعامل کاشف با شرح بانکداری در گذر زمان چهارنسل از بانکداری را برشمرد و با اشاره به نسل چهارم بانکداری گفت: بکارگیری هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، بلاک‌چین و تجزیه و تحلیل کلان‌داده، خدمات شخصی‌سازی شده داده‌محور از خصوصیات این نسل از بانکداری است.

او همچنین تجربه مشتریان از استفاده کانال‌های دیجیتال و افزایش اتوماسیون در فرآیندهای مختلف بانکی را جزیی از بانکداری نسل چهارم که از سال ۲۰۱۷ شروع شد، دانست.

قرایی با بیان اینکه سناریو‌های امنیت ترکیبی از فناوری‌های مختلف هستند، گفت: بر این اساس بانکداری هوشمند یک سناریو برآمده از ترکیب مجموعه از فناوری‌های مختلف است که طی زمان از ترکیبشان بهره می‌برند.

قرایی محور بانکداری نسل چهارم را، در شش دسته برشمرد و ‌گفت: بانکداری چند‌کاناله، بانکداری ماژولار، بانکداری باز، بانکداری هوشمند، بانکداری شبکه‌های اجتماعی و بانکداری بر بستر بلاک‌چین محورهای بانکداری نسل چهارم هستند.

او به تفاوت بانکداری دیجیتال و بانکداری هوشمند اشاره کرد و گفت: بانکداری هوشمند چیزی فراتر از بانکداری دیجیتال است. در ویژگی‌های بانکداری هوشمند شما شاهد جت‌بات‌ها، تجزیه و‌ تحلیل‌های پیشگویانه، بینش‌های مالی شخصی و امتیازهای صوتی خواهید بود.

مدیرعامل کاشف با بیان اینکه بدون شکل گرفتن بانکداری دیجیتال امکان ظهور بانکداری هوشمند نبود گفت: من در این بانکداری نیاز به داده دارم.

او در بخش دیگر سخنان خود گفت: ما چهار نوع راهبرد داریم، مدیریتی، عملیاتی‌، آموزشی یا راهبرد بومی‌سازی شده. در راهبرد‌های مدیریتی باید چشم‌انداز، سیاست و رگولیشن مشخصی داشته باشیم. در واقع این درست است که باید رگولاتور امنیت شکل بگیرد هم در حوزه بانکی و هم در حوزه ملی.

قرایی گفت: اگر ما می‌خواهیم یک احراز‌ اصالت قوی داشته باشیم، یا امضا دیجیتال و یا مسائلی از این دست خدمات، باید بدانیم نیازمند تنظیم‌گری هستیم.

او افزود: در اینجا یک بخش قانونگذاری است، موارد دیگر می‌تواند همکاری‌های بین‌المللی، حریم خصوصی در امنیت داده و غیره باشد که باید در راهبردهای مدیریتی به آن دقت شود.

او تصریح کرد: راهبردهای عملیاتی نیازمند شکل‌گیری مجموعه‌ی از الزامات است. الزامات در حوزه‌های مختلف، در عین‌حال مرتبط با بانکداری دیجیتال و هم بانکداری هوشمند. وقتی وارد بانکداری دیجیتال و ‌هوشمند می‌شویم، چندین فناوری را مورد استفاده قرار ‌می‌دهیم. پس الزامات امنیتی این فناوری‌ها مطرح می‌شود و بعد هم مسائل آموزشی و بومی‌سازی است.

https://pvst.ir/gg0

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو