آمریکا دو نهاد چینی را به اتهام مشارکت در هک زیرساخت و وزارت خزانهداری تحریم کرد
دولت بایدن روز جمعه از تحریمهایی برای دو نهاد چینی متهم به حمله سایبری خبر…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۹ دی ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۷ دی ۱۴۰۲
در دنیای امروز ما توسط انواع برندهای موبایل تسخیر شدهایم. بر طبق آمارها، تا سال ۲۰۲۳، بیش از ۷.۳ میلیارد نفر در سراسر جهان از تلفنهای همراه استفاده میکردند و ۸۵ درصد از افراد آمریکا دارای گوشی موبایل بودند. گوشیهای هوشمند ویژگیهای و قابلیتهای خاص خودشان را دارند.
بدون شک مقرون به صرفه بودن قیمت یک موبایل از عاملهای مهمی برای خرید آن محسوب میشود. و بسیاری از افراد قبل از اینکه اقدام به خرید گوشی موبایل کنند، ویژگیها و عملکردهای اصلی آن را به دقت بررسی میکنند. البته از جمله معیارهای دیگر که در خرید گوشی موبایل نقش دارد وفاداری به یک برند خاص است. همین موضوع باعث شد تا ما نگاهی به بیشترین سهم بازار موبایلها در کشورهای مختلف بیندازیم.
به عنوان یک معیار جهانی، سیستم عامل اندروید محبوبتر از آیفون است. آیفون با بیش از ۱. ۵ میلیارد کاربر فعال در جهان تا ابتدای سال ۲۰۲۳، محبوبترین خط تولید تلفن همراه در جهان است.
در بریتانیا سهم بازار موبایل آیفون ۵۱.۶۳ درصد و ۴۷.۸۰ درصد اندروید بوده است. در ایرلند ۴۸.۰۷ به ۵۱.۴۹ درصد به نفع اندروید بوده است و در نیوزیلند با ۴۶.۴۳ درصد به ۵۲.۲۷ درصد نیز به نفع اندروید است. در بسیاری از کشورهای دیگر مانند آلمان با نسبت ۳۷.۶۷ درصد در مقابل ۵۹.۷۹ درصد پیشتازی اندروید مشهود است. در فرانسه نیز با ۳۵.۴۹ درصد در مقابل ۶۳.۹۴ درصد و در چین و هند که دو کشور پرجمعیت جهان هستند آیفون به ترتیب با ۲۴.۳۲ و ۳.۹۲ درصد سهم بازار را در اختیار دارند و سهم اندروید به ۷۴.۹۸ و ۹۵.۲۶ رسیده است.
اگر برند تلفن همراه شما سامسونگ است، شما جزء اکثریت قرار دارید. این شرکت کره جنوبی توانسته است که بیشترین سهم را از بازار تلفن همراه در ۹۵ کشور جهان داشته باشد و از رقیب اصلی خود اپل که در ۵۱ کشور پیشتاز است، جلو بزند.
رقابت اصلی این دو برند در سال ۲۰۰۹ شروع شد، زیرا در آن زمان سامسونگ اولین گوشی اندرویدی خود را روانه بازار کرد. در حالی که در سطح جهانی برندهای چینی مانند Tecno، Vivo، Xiaomi، Oppo و Huawei نیز جایگاههای خوبی را در بازار محلی کسب کردهاند. با وجود این، برند اپل که نمادی از اعتبار و تجملگرایی است در بازار چین از جایگاه خاصی برخوردار است.
IOS اپل که به طور انحصاری در محصولات اپل مانند آیفون و آی پد استفاده میشود. یکی از دو سیستم عامل اصلی برای تلفنهای همراه در جهان محسوب میشود. اگر چه سیستم عاملهای دیگری مانند Amazon Fire OS و Windows Phone نیز وجود داشتهاند، اما اندروید و IOS در مجموع بیش از ۹۹ درصد از کل سهم بازار جهانی را به خود اختصاص دادهاند.
از ژانویه سال ۲۰۲۳، درصد کاربران تلفن همراه که از دستگاههای تلفن همراه مبتنی بر ios استفاده میکنند در کره شمالی بیش از هر کشور دیگر است. تا سال ۲۰۲۰، دستگاههای IOS بین ۱۷ الی ۳۱ درصد از سهم بازار را در اختیار داشتند، که از آن زمان تاکنون رشد قابل توجهی را داشتهاند.
کشور دیگری که بیشترین سهم بازار موبایل از دستگاههای آیفون را دارد در منطقه کوچکی مانند کشور موناکو با سهم بازار ۹۵.۴۴ درصدی است. پس از آن، کشور ژاپن قرار دارد که ۶۵.۸۸ درصد از کل دستگاههای تلفن همراه آیفون را به خود اختصاص داده است. برند آیفون همچنین ۵۰ الی ۶۵ درصد سهم بازار این کشور را در اختیار دارد. کشورهای بعدی دانمارک (۶۴.۰۴ درصد)، نروژ (۶۱.۹۴ درصد)، کانادا (۵۷.۸۴ درصد) و استرالیا (۵۷.۴۷ درصد) و ایالات متحده با (۵۶.۷۴ درصد) قرار دارند.
تسلط اپل در بازار بین سالهای ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ در چندین کشور کاهش یافت و یونان با ۴.۶۴ درصد کاهش را در پیش گرفت. این غول فناوری احتمالاً به دلیل بالا رفتن هزینههای زندگی رو به کاهش نهاده است.
در حالی که برند سامسونگ از محبوبیت جهانی برخوردار است، در برخی مناطق دیده میشود که از تسلط بیشتری برخوردار باشد. به عنوان مثال، سهم بازار موبایل سامسونگ کشور فیجی با ۷۴ درصد نشان از محبوبیت بسیار برند سامسونگ در بین مردم این کشور دارد. از جمله سایر کشورهایی که در آنها برند سامسونگ در آنها پیشتاز است شامل سومالی (۷۱.۸۹ درصد)، گویان (۶۴.۷۲ درصد) و کشور اصلی آن کره جنوبی با ۶۰.۱۰ درصد از سهم بازار خود را به این برند اختصاص داده است. در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ سامسونگ بیشترین سهم از بازار را تجربه کرده است که به طور قابل توجهی ۸. ۲۴ درصد در لیتوانی افزایش یافت. در مقابل، سامسونگ با کاهش ۱۴.۲۹ درصد، بیشترین کاهش را در بازار تلفن همراه در موریتانی را تجربه کرده است. و در بازار چین تنها ۱.۷۸ درصد از بازار به برند سامسونگ اختصاص دارد.
شیائومی یک برند چینی موبایل است که بیشترین سهم بازار موبایل را در چندین کشور از جمله قرقیزستان (۳۳.۴۴ درصد)، یونان (۸۶.۳۶ درصد) و فلسطین (۵۷.۳۵ درصد) در اختیار دارد. اولین حضور برند شیائومی در کشور اسپانیا بوده است و با ۲۸.۳۴ درصد همراه بوده است. اما در ایالات متحده این برند کمتر از یک درصد از بازار را در اختیار دارد.
در بین سالهای ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳، تسلط شیائومی در بازار اریتره شاهد افزایش ۱۲.۸۵ درصدی بوده است. در مقابل، سهم شیائومی در بازار اوکراین ۷.۳۵ درصد کاهش را داشته است.
شرکت فناوری چینی ویوو سهم بازار قابل توجهی را در چندین کشور آسیایی جنوب شرقی به دست آورده است و بوتان با ۳۳.۱۰ درصد پیشتاز است. بازار کشور اندونزی نیز با ۱۴.۰۷ نیز مقدار قابل وجهی را به برند ویوو اختصاص داده است. سهم بازار موبایل ویوو در کشور آلمان ناچیز است و تنها ۰.۳۴ درصد از این برند را در اختیار دارد. اما در کشور هند، در بین سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ شاهد افزایش ۱.۴۶ درصدی بوده است. برعکس، در طول مدت مشابه، لائوس (۴.۰۱ درصد کاهش) و مالزی (۱.۱۲ درصد کاهش) جزء کشورهایی هستند که این برند در آنها روند کاهشی را تجربه کرده است.
سهم بازار موبایل برند چینی oppo در چندین کشور آسیای جنوب شرقی، از جمله تیمور شرقی (۲۶.۷۹ درصد)، کامبوج (۲۱.۶۳ درصد)، اندونزی (۲۰.۴۵ درصد)، لائوس (۱۸.۹۳ درصد)، فیلیپین (۱۸.۴۷ درصد)، ویتنام (۱۷.۹۵ درصد) سهم بازار قابل توجهی را از این برند گوشی موبایل دارند.
۱۰ کشوری که افزایش سهم بازار از برند oppo در بین سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ را تجربه کردهاند در آفریقا واقع شدهاند و نیجر با ۴.۱۰ درصد پیشتاز است.
دلایل افراد برای محبوبیت یک برند خاص
افراد دلایل بسیاری برای محبوبیت سیستم عامل آیفون یا اندروید را دارند. مصرف کنندگان ممکن است به دنبال دوربین باکیفیت و یا حافظه بیشتر و یا پردازنده قویتری باشند.
البته علاوه بر علایق شخصی، دلایل سیاسی و اقتصادی نیز بر محبوبیت برندها تأثیر گذاشته است. به عنوان مثال، از سال ۲۰۲۳، ارسال آیفون به کره شمالی محدود شده است و ایالات متحده اجازه واردات گوشیهای چینی مانند هواوی را نمیدهد.
منابع: vividmaps و worldpopulationreview