معاون علمی ریاست جمهوری: بهدنبال تهاتر کارخانه نوآوری آزادی با زمینی دیگر هستیم
دولت طبق گفته معاون علمی ریاست جمهوری به دنبال تهاتر زمین کارخانه نوآوری آزادی با…
۱۳ آذر ۱۴۰۳
۲۹ آبان ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱ آذر ۱۴۰۲
رئیس کل بانک مرکزی گفت سیاست این بانک درباره رمزارزها، استفاده برای صادرات و واردات و در عین حال جلوگیری از پولشویی توسط رمزارز است.
به گزارش پیوست، محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی در مراسم افتتاحیه دهمین همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پراخت درباره سیاست بانک مرکزی در خصوص رمزارزها گفت: سیاستی را از قبل داشتیم و هنوز هم داریم که رمزارزها بتوانند هم به صادرات و هم به واردات کمک کنند اما منجر به پولشویی نشود. تیمی در بانک مرکزی تشکیل شده تا در اصلاح سیاستها به ما کمک کند و تمام سیاست ما سیاست ثبات و آرامش برای بازار است.
رئیس کل بانک مرکزی با نگاهی آسیبشناسانه به بیان مشکلات و کمبودهای بانک مرکزی پرداخت و از کلیه فعالان بانکی و اقتصادی خواست در این زمینه راهکارهای خود را با بانک مرکزی مطرح کنند. طبق گفته فرزین حالا فناوریها و هوش مصنوعی با دادهها و اطلاعات دقیقتر میتوانند در تصمیمگیری و در حکمرانی تاثیرگذار باشند و این دانش باید در صنعت بانکداری بیشتر رشد کنند.
او در این باره توضیح داد: طبق آمارها ما در حال حاضر ۷ درصد از هوش مصنوعی در صنعت بانکداری استفاده کردهایم و میخواهیم این عدد به ۱۵ درصد برسد و طبق گفته رهبر انقلاب باید در به کارگیری از هوش مصنوعی جزو ۱۰ کشور اول باشیم.
طبق گفته فرزین در بسیاری از بخشها وضعیت بانکداری ایران مناسب است. او معتقد است در حوزه پرداخت الکترونیکی، چک و احراز هویت غیرحضوری ایران در جایگاه خوبی قرار دارد و با اقدامات جدید میتواند کمبودهای حوزه اعتبارسنجی را نیز جبران کند.
فرزین در ادامه به مشکلات نظام بانکی در بانکداری مرکزی پرداخت و گفت: من این مشکلات را از منظر بانکداری مرکزی نگاه میکنم نه فقط بانکداری، یکی از مشکلات عمده ما در بانک مرکزی، نظارت است. نظارت در همه بخشها از بانکها تا قواعد جاری بانکها. نظارت دقیق بر گردش پول و ارز هم میتواند بسیاری از مشکلات را حل کند. ما باید بتوانیم پول را به معنای یک کالای عمومی نظارت کنیم.
فرزین مشکل بعدی را تولید آمار و اطلاعات دانست و توضیح داد: دادههای اقتصاد کلان را بیشتر بانک مرکزی منتشر میکند اما الان اطلاعات و آمار به دلیل به روز نبودن کمک کننده مثلا تورم برای دیتای دوسال قبل است. خب این چه کمکی برای تصمیمگیری میکند. دادهها بیشتر از آنکه برای منافع ملی باشند ابزار سیاسی شدهاند.
او مسئله بعدی را پیشبینیپذیر کردن اقتصاد دانست و گفت: در این زمینه هم دچار مشکل هستیم و از دوستان در حوزه فناوری میخواهیم در این زمینه راهکار بدهند. اگر اقتصاد ما قابل پیشبینی بود و دادههای درستی در اختیار داشتیم هر سال با تکانههای مختلف دچار تزلزل نمیشدیم ما باید به سمتی برویم که بتوانیم در برابر اتفاقات واکنش مناسب نشان بدهیم.
او ادامه داد: موضوع دیگر مسئله انتظارات است. متاسفانه تیم عملیاتی قدرتمندی شکل گرفته که شایعات را در شبکههای اجتماعی منتشر میکنند و دائم از فنر دلار صحبت میکنند و همینطور دارند تصمیمگیری سرمایهگذاران را دچار بیثباتی میکنند. در صورتی که اصلا اینطور نیست. ما از لحاظ ارزی در شرایط بسیار خوبی هستیم تسلط ما بر ارز زیاد شده است. برقی کردن خودرو و واردات خودروهای برقی داریم و بسیاری نمونههای دیگر نشان از منابع خوب ارزی ما دارد، اما ارزها را مفت خرج نمیکنیم. نرخ رشد نقدینگی را از ۴۰ درصد به ۲۶درصد رساندهایم یعنی نرخ تورم را پایین آوردهایم. سیاست ما سیاست تثبیت است. من از همه میخواهم با این فنرهای خیالی زندگی نکنید. نگذارید جنگ روایتها شما را مغلوب کند. ما خواهان آرامش اقتصادی کشور هستیم تا امنیت اقتصادی را افزایش دهیم.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: نکته دیگر، بحث رمزارزهاست. سیاستی را از قبل داشتیم و هنوز هم داریم که رمزارزها بتوانند هم به صادرات و هم به واردات کمک کنند اما منجر به پولشویی نشود. تیمی در بانک مرکزی تشکیل شده تا در اصلاح سیاستها به ما کمک کند و تمام سیاست ما سیاست ثبات و آرامش برای بازار است.