رئیس قوه قضائیه: فضای مجازی در هیچ کشوری به صورت آزاد و رها نیست
رئیس قوه قضائیه، کاهش محدودیتهای برخی از شبکههای اجتماعی که برای ملت و کشور شامل…
۲۹ آبان ۱۴۰۳
۱۰ آبان ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
حاضران در رویداد ایران دیجیتال باور دارند اپراتورها در حال حاضر از توان بالایی برای سرمایهگذاری در 5G برخوردار نیستند و اصلاح تعرفه لازمه بازیابی این توان است.
به گزارش پیوست، محمد کشوری، دبیر چهارمین رویداد ایران دیجیتال به چالشهای توسعه 5G در ایران پرداخت و در این خصوص گفت: ۱۹ اپراتور تا ۲۰۲۵ در اروپا نسل سه را خاموش میکنند. تایوان سه سال قبل نسل دو و سه را تعطیل کرده است. در آفریقا هیچ برنامهای برای خاموشی نسل دو و سه ندارد. نسل سه در آمریکا ۲۰۲۲ تعطیل شده است. نیمی از اتصالات نسل پنج تا ۲۰۲۵ برای چین است و در شرق آسیا 5G خیلی توسعه پیدا کرده است.
به گفته وی تا سال ۲۰۲۵ یک چهارم اتصالها 5G خواهد بود و 4G تا آن زمان سهمی جدی در بازار خواهد داشت اما این سهم رو به کاهش است.
کشوری ادامه داد: تا سال ۲۰۲۵ اپراتورها ۶۲۰ میلیارد دلار در شبکههای خود سرمایهگذاری میکنند که بیش از ۸۵ درصد آن برای نسل پنجم است.
او در مورد کاربردهای 5G توضیح داد: یکی از چهار کاربرد اصلی نسل پنجم اینترنت موبایل پیشرفته است. کاربردهایی که تاخیر بسیار کمی میخواهند مثل بازیهای آنلاین و جراحی آنلاین. یکی از کاربردهایش FWA است که مردم از مودمهای 5G در مکانهای بسته استفاده کنند. دیگر کاربرد آن در اینترنت اشیا است.
مدیر گروه طیف با تاکید بر توصیه ITU گفت طیف فرکانسی نباید برای کسب درآمد بلکه برای توسعه سرویس اختصاص یابد.
وحید شاه منصوری، مدیر مرکز تحقیق و توسعه همراه اول نیز از این رویداد گفت: ۲۹۲ اپراتور در دنیا 5G را راهاندازی کردهاند. بخش زیادی از توسعه 5G در دنیا بر عهده چین است اما به گفته وندورهای چینی در سال ۲۰۲۴ متوقف میشود. از سال ۲۰۲۷ باید توقع داشته باشیم استفاده 4G کمتر از 5G باشد.
او ادامه داد: بزرگترین چالش 5G سرمایهگذاری است. هزینه راهاندازی یک سایت نسل پنجم ۱۰۰ هزار دلار است در حالی که متوسط درآمد از سایتهای ما روزی پنج شش میلیون تومان است.
شاه منصوری همچنین گفت: در دنیا معمولا ۲۰ درصد از باند فرکانس استفاده میشود اما در ایران به علت بار بالای شبکه موبایل ۵۰ درصد از فرکانس اشغال است.
مهدی غیناقی، رئیس هیات مدیره مبیننت نیز دیگر سخنران این رویداد بود. او گفت: بسته یک گیگی فیبر نوری نامحدود در دنیا حدود ۶۰ دلار است. در حالی که آرپو ما در ایران زیر یک دلار است. در VDSL سرویس نامحدود ۱۰۰ گیگ ۳۵ دلار است.
او در مورد مودمهای 5G نیز گفت: مودمهای 5G نیز یکی دیگر از چالشهاست. با توجه به اینکه هنوز در ابتدای راه این تکنولوژی هستیم هنوز مودمها گران هستند. اپراتورهای قدرتمند در دیگر کشورها مودم را با سرویس باندل میکنند اما نیاز به نقدینگی بالایی دارد و در ایران نمیشود از آن حرف زد.
غیناقی در ادامه افزود: در کل حال اپراتورها خوب نیست و از شرایط راضی نیستند.
خسرو ساطعی، نماینده ایرانسل در این رویداد، به مسأله فرکانس پرداخت و گفت: بعد از حدود سه سال از شروع پروژه 5G ایرانسل هنوز تکلیف فرکانس ۳۵۰۰ مشخص نشده است. نه ایرانسل و نه همراه اول به بلوغ کافی در اتصال به سایتها از طریق فیبر نرسیدهاند. تحریمهای حوزه تلکام پیشرفت تکنولوژی را با مشکل مواجه کرده است.
او ادامه داد: کاهش ارزش پول ملی یکی از دغدغههای اصلی است و نرخ تورم بالا نیز هزینهها را هدف میگیرد. ساختار تعرفه نیز یکی دیگر از موارد است. مادامی که ساختار تعرفه صحیحی برای صنعت موبایل طراحی نشود نمیتوانیم انتظار سرمایهگذاری زیادی داشته باشیم.
به گفته وی یک سوم درآمد اپراتورها به دولت پرداخت میشود.