skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

سود شرکت زیرساخت نصف شد

میثم قاسمی تحریریه

۸ آبان ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۹ آبان ۱۴۰۲

صورت‌های مالی شرکت ارتباطات زیرساخت نشان می‌دهد سود این شرکت در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل‌تر، تقریباً نصف شده است. این کاهش شدید، ناشی از افزایش قابل توجه بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی و سایر هزینه‌های این شرکت در برابر افزایش کم درآمدهای عملیاتی و سایر درآمدهای شرکت زیرساخت، است.

به گزارش پیوست، صورت‌های مالی شرکت ارتباطات زیرساخت در سایت کدال منتشر شده است که نشان از کاهش سود خالص این شرکت در سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ دارد. سود این شرکت نسب به سال قبل‌تر، بیش از ۴۷۵ میلیارد تومان کاهش داشته است.

صورت‌های مالی شرکت ارتباطات زیرساخت نشان می‌دهند این شرکت در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بیش از ۴۱۰ میلیارد تومان افزایش درآمدهای عملیاتی داشته است؛ اما بهای تمام شده این درآمدها بیش از ۷۷۲ میلیارد تومان افزایش داشته که در نهایت منجر به کاهش شدید سود ناخالص این شرکت شده است.

همچنین در بخش هزینه‌های ادارای و عمومی و سایر هزینه‌ها شاهد افزایش قابل توجهی هستیم. این در حالی است که افزایش در ردیف سایر درآمدهای این شرکت، جبران افزایش هزینه‌ها را نمی‌کند و در نهایت شاهد هستیم که سود شرکت زیرساخت از هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به ۵۷۲ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ کاهش داشته است.

لزوم تعدیل حساب‌ها

علاوه بر این کاهش‌ها در گزارش حسابرس قانونی زیرساخت بندهایی آمده است که به صورت مستقیم روی سود این شرکت تاثیرگذار هستند. از جمله بند ۳ این گزارش که به اختلاف حساب میان شرکت زیرساخت و کنسرسیوم سدید_رضوی (پروژه ارتقا آلکاتل) اشاره دارد.

همچنین در بند ۴ این گزارش تاکید شده است که برخلاف استانداردهای حسابداری، ۲۸۶ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان از درآمد ارائه خدمات پهنای باند، ارائه زیرساخت‌های برقراری مکالمه و ارائه خدمات جانبی زیرساخت ارتباطی سال قبل (۱۴۰۰) به حساب درآمدهای عملیاتی سال ۱۴۰۱ منظور شده است. همچنین نتایج حاصل از اختلاف مالی با شرکت مخابرات ایران به مبلغ ۷۹ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان به حساب سایر هزینه‌های عملیاتی منظور شده است که در صورت تعدیل حساب‌ها از این بابت، سرفصل حساب‌های دریافتنی تجاری و سود انباشته به مبلغ ۲۰۷ میلیارد تومان کاهش می‌یابد.

افزایش شدید هزینه‌ها

در صورت‌های مالی و گزارش حسابرسی شرکت زیرساخت، این شرکت توضیحاتی درباره چرایی افزایش هزینه‌هایش در سال ۱۴۰۱ ارائه کرده است که به جز افزایش حقوق و دستمزد کارکنان و تورم عمومی می‌توان به موارد جالب توجهی در خرید پهنای باند خارجی و همچنین تاثیر افزایش نرخ ارز اشاره کرد.

در بخش بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی آمده است که به دلیل افزایش تقاضای پهنای باند، هزینه‌های این شرکت افزایش یافته که عمدتا شامل پرداخت به شرکت‌های امارتی بیش از  ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار یورو، ایتالیا بیش از ۵۶۴ هزار یورو، روسیه بیش از ۶۱۵ هزار یورو، عمان بیش از ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو و قطر بیش از ۷۰۶ هزار یورو برای خرید ظرفیت ۵ هزار و ۴۶۰ گیگابیت برثانیه ظرفیت پهنای باند بین‌الملل می‌شود.

هزینه تامین پهنای باند بین‌الملل
هزینه‌های ارزی و معادل ریالی تامین پهنای باند بین‌الملل

با توجه به اینکه در دوره دولت سیزدهم میزان پهنای باند بین‌الملل ایران اعلام نشده از این صورت‌های مالی می‌توان نتیجه گرفت پهنای باند ایران در پایان سال گذشته حداقل ۵ هزار و ۴۶۰ گیگ بوده است. در گزارشی که وزارت ارتباطات دوره قبل در روزهای پایانی کار خود منتشر کرد، ظرفیت پهنای باند بین‌الملل در ایران در پایان خرداد ۱۴۰۰، ۵ هزار و ۴۸۹ گیگابیت بر ثانیه ذکر شده بود.

بزرگ‌ترین مشتریان

عمده درآمدهای شرکت زیرساخت مربوط به ارائه خدمات پهنای باند است که بیش از ۴ هزار و ۴۰۲ میلیارد تومان می‌شود. در رتبه دوم نیز ارائه زیرساخت برقراری مکالمه قرار دارد که بیش از ۵۰۵ میلیارد تومان می‌شود.

درآمدهای شرکت ارتباطات زیرساخت
درآمدهای شرکت ارتباطات زیرساخت و سهم هر شرکت

مهم‌ترین مشتریان شرکت زیرساخت، اپراتورهای همراه و ثابت هستند که در این زمینه همراه اول به تنهایی بیش از ۴۰ درصد درآمدهای شرکت زیرساخت را تامین می‌کند. پس از آن ایرانسل با بیش از ۲۶ درصد در رتبه دوم قرار دارد و با فاصله بسیار زیاد، آسیاتک در رتبه سوم قرار دارد.

نکته مهم این است که درآمدهای زیرساخت از همراه اول و ایرانسل در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل از آن با کاهش همراه بوده که احتمال دارد مربوط به اختلال اینترنت همراه در نیمه دوم سال گذشته باشد.

در مقابل این کاهش‌ها، سهم آسیاتک از درآمدهای زیرساخت افزایش داشته است.

https://pvst.ir/ga4
میثم قاسمیتحریریه

    سال ۸۱ رشته مهندسی را رها کردم به شوق روزنامه‌نگاری. از همان سال تاکنون، در حوزه‌های مختلفی مانند سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، گردشگری، ورزشی و... در رسانه‌هایی مانند همشهری، حیات‌نو، توسعه، عصر ارتباط و... کار کرده‌ام. از میانه سال ۹۲ و پس از حدود ۳ سال دوری از حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به پیوست آمدم و دوباره روزنامه‌نگار این رشته شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو