آیا ریال دیجیتال کاربرد پذیر میشود؟
کارشناسان بانکی معتقدند حرکت بانکهای مرکزی به سمت CBDC یا رمز پولها با هدف نگرانی…
۶ آذر ۱۴۰۳
رسول افشارتبار نماینده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در نشست «بررسی پیشنویس نقشه راه دانشبنیان شدن اقتصاد» گفت: رویکرد این سند بزرگ کردن دولت و نهادهای حاکمیتی با این مفهوم که بخواهند همه تولیدات کشور را تصاحب کنند، نیست. ارتقای نظام آموزش عالی و مهارت، نقشآفرینی بیشتر نخبگان و نیروی انسانی متخصص در توسعه کشور و کاهش نیاز کشور به فناوریهای پیشرفته مواردی است که در این سند دیده شده است.
به گزارش روابط عمومی مجمع تشکلهای دانشبنیان ایران، نشست «بررسی پیش نویس نقشه راه دانشبنیان شدن اقتصاد» توسط مجمع تشکلهای دانشبنیان ایران و کمیسیون کسبوکارهای نوین و دانشبنیان در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.
در ابتدای این نشست نماینده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ضمن تبیین نقشه راه دانشبنیان شدن اقتصاد و تشریح بندهای مربوط به آن گفت: در بخش نخست این پیشنویس به دستاوردها و اثرات مورد انتظار دانشبنیان شدن اقتصاد پرداخته و شاخصها و اهداف کمی مورد بررسی قرار گرفته شده است. افشارتبار ادامه داد: ارتقای نظام آموزش عالی و مهارت، نقشآفرینی بیشتر نخبگان و نیروی انسانی متخصص در توسعه کشور و کاهش نیاز کشور به فناوریهای پیشرفته حوزه تست و آزمون از مواردی است که در این سند دیده شده است.
در ادامه این نشست،سادینا آبایی رییس کمیسیون فاوای اتاق ایران با اشاره به لزوم تعیین جایگاه اتاق بازرگانی در سند مذکور، گفت: باید به صورت روشن مشخص شود که بخش خصوصی و تشکلهای اتاق کجای این سند قرار دارند. در تدوین این سند باید توجه داشته باشیم که اتاق بازرگانی در مقام مشورتی قرار گیرد و در احصا مسائل و مشکلات و راهکارهایی که ارائه میشود، جایگاه داشته باشد.
دبیرکل مجمع تشکلهای دانشبنیان ایران سحر بنکدار پور نیز با اشاره به سیاستها و قوانین دانشبنیان کشور، افزود: هیچگاه قرار نبوده که نهادهای دولتی وارد اکوسیستم دانشبنیان کشور شوند. چراکه، این اتفاق عامل ایجاد فساد و رانت در کشور خواهند شد.
افشارتبار در پاسخ به اظهارات بنکدارپور گفت: باید متوجه باشیم که صنایعی مانند سیمان، فولاد و… نیاز دارند که دانشبنیان شوند. البته ما متوجه هستیم که در راستای افزایش بهرهوری نباید برای بخش خصوصی رقیب ایجاد کنیم و قطعا در این حوزه مقوله مالکیت فکری دیده شده و به آن پرداخته میشود.
نایب رئیس کمیسیون کسبوکارهای نوین و دانشبنیان اتاق ایران مریم تاج آبادی نیز به این نکته اشاره کرد که در آییننامههای اجرایی نقشه راه مذکور باید مشخصا قالب، درصد مشارکت و خروجی تعیین شود تاجآبادی توضیح داد: باید مشخص کنیم که اگر قرار است سرمایهای را هدایت کنیم نگاهمان این باشد که خروجی این جذب سرمایه بعد از چند سال شکلگیری یک شرکت بخش خصوصی باشد.