شرکت همراه کسب و کارهای هوشمند مقام اول از نظر بهرهوری کل عوامل را کسب کرد
شرکت همراه کسب و کارهای هوشمند، بازوی دیجیتال همراه اول بر اساس اطلاعات مالی سال…
۱ بهمن ۱۴۰۳
سند «تصویر مطلوب» کمیسیون عالی ارتقای تولید محتوای مرکز ملی فضای مجازی به تصویب رسید. در این سند وظایف و اختیارات شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه «ساماندهی محتوای فضای مجازی» به این کمیسیون واگذار شده است.
به گزارش پیوست، در اولین جلسه از دوره جدید کمیسیون عالی ارتقای تولید محتوای فضای مجازی، با تصویب سند «تصویر مطلوب» اختیارات شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه ساماندهی محتوای فضای مجازی به مرکز ملی فضای مجازی سپرده شده است. گفتنی است این سند به استحضار رهبر معظم انقلاب رسیده و سپس ابلاغ شده است و از این به بعد کمیسیون عالی ارتقای تولید فضای مجازی عهدهدار ساماندهی محتوای فضای مجازی خواهد.
کمیسیون عالی ارتقای تولید محتوای فضای مجازی از سال ۹۱ کار خود را آغاز کرد. این کمیسیون بعد از مدتی کوتاه با تصویب سند «تصویر مطلوب» کار خود را از سر گرفته است. در متن سند این کمیسیون با عنوان «قرارگاه فرماندهی حوزه فرهنگی، اجتماعی و محتوای فضای مجازی» معرفی شده است.
در این سند مصوبات کمیسیون با ضمانت اجرایی «گزارشهای نظارتی و ترک فعل به دستگاههای نظارتی و بازرسی همچون دیوان محاسبات و بازرسی ریاست جمهوری و سازمان بازرسی»، «اثرگذاری بر جریان مالی در حوزه محتوا با ابزارهایی همچون صندوق های مالی مشترک»، «تعامل نزدیک با سازمان برنامه و بودجه قبل از تصویب برنامه و حین برنامه» و «گزارش ارزیابی عملکرد دستگاه به رئیس جمهور و رهبر معظم انقلاب» ابلاغ خواهند شد. به نظر میرسد با واگذاری اختیارات شورای عالی انقلاب فرهنگی به این کمیسیون و ضمانتهای اجرایی مورد تاکید در متن سند این کمیسیون از اختیارات بیشتری نسبت به دورههای گذشته فعالیت خود برخوردار شده است.
سند «تصویر مطلوب» کمیسیون عالی ارتقای تولید محتوا با سرفصلهایی چون «شاخص و سنجه عملکرد»، «ایده اصلی»، «افق دید»، «ویژگی اعضا»، «نحوه ارتباط با مردم، خبرگان، فعالین زیستبوم کسبوکار» و «ابزارهای حکمرانی» به تصویب نهایی رسیده است.
دامنه موضوعات در این سند به «موضوعات سلبی و ایجابی»، «با مخاطب اقشار مختلف کاربران فضای مجازی»، «در حوزه تولید، توزیع، توصیه و مصرف محتوا»، «مرتبط با ذیربطان حاکمیتی، دولتی، خصوصی و مردمی»، «ذیل موضوعات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی» و «محلی، استانی، ملی، منطقهای و جهانی» اشاره دارد.
به این ترتیب، با تصویب سند «تصویر مطلوب» کمیسیون عالی ارتقای تولید محتوا اختیارات شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه ساماندهی محتوای فضای مجازی را بر عهده خواهد گرفت. ابزارهای حکمرانی در این سند به حکمرانی سخت که شامل «سیاستگذاری»، «تنظیم مقررات»، «تقسیم کار ملی»، «مشارکت در فرآیندهای قانونگذاری» و «مشارکت در فرآیندهای پالایش و مسدودسازی» و حکمرانی نرم «پیوست فرهنگی و تنظیم استانداردها»، «ردهبندی، رتبهبندی و اعطای نشان»، «مسئولیت سکو»، «مسئولیت مالک، تولیدکننده و ناشر محتوا»، «مسئولیت اجتماعی»، «رسانه و افکار عمومی»، «حمایت، تعامل و هدایت» میشود. بر این اساس، این کمیسیون در حوزه ساماندهی محتوای فضای مجازی میتواند در حوزههای سیاستگذاری و تنظیم مقررات و «مشارکت در فرایندهای پالایش و مسدودسازی» و «مسئولیت سکو» وغیره ورود کند.