مالیات کارتخوان در سال ۱۴۰۳ چگونه محاسبه میشود؟
مالیات بر دستگاههای کارتخوان در سال ۱۴۰۳ یکی از موارد مهم در زمینه مالیات بر…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۲۴ آبان ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۹ دقیقه
ما روشهای درآمدزایی از یوتیوب با روشهایی طریق تبلیغات ویدیو، توافق با برندها، لینکهای همکاری در فروش یوتیوب و غیره را توضیح میدهیم. اگر تا بهحال نمیدانستید چطور از ویدیوهای یوتیوب پول درمیآورند، این راهنما برای شماست.
رسیدن به درآمد در یوتیوب، هدف هر تولیدکنندهی محتوایی است. در نهایت، آنها میتوانند درآمد جانبی داشته باشند، یوتیوب را به کار اصلی خود تبدیل کنند یا کسب و کار فروش محصولات در فروشگاههای فیزیکی را راه بیاندازند. این روزها، احتمالات بیشماری در این باره وجود دارد.
حالا چطور از بین تمامی گزینهها، بهصورت پایدار و بلندمدت از ویدیوهای یوتیوب درآمد کسب کنیم؟
چندین روش برای انجام این کار وجود دارد، از ملحقشدن به برنامه استاندارد یوتیوب که بخشی از درآمد تبلیغاتی خود را به شما میپردازد تا پول گرفتن از اسپانسرها. بیایید با راهنمای مبتدی درباره پایه و اساس درآمدزایی از یوتیوب آغاز کنیم.
رایجترین روش برای درآمدزایی از ویدیوها از طریق طرح شراکت یوتیوب (YPP) است. دستیابی به وضعیت شراکت نوعی ارتقا برای کانال شما بهشمار میرود و به درآمدزایی از کامیونیتی خود کمک میکند. همچنین، پس از رسیدن به چند نقطه خاص میتوانید بخشی از درآمد تبلیغاتی یوتیوب را نیز برای خود بردارید.
یوتیوب از طریق سیستم گوگل ادسنس به تولیدکنندگان ویدیو پول میدهد؛ اما کمی طول میکشد تا با سازوکار این سیستم آشنا شوید. فعلا در همین حد بدانید که اگر بیننده، تبلیغات داخل ویدیو را ببیند یا روی آن کلیک کند، درآمدزایی میشود. این درآمد بعدها بین شما و یوتیوب تقسیم میشود. شما ۵۵ درصد و یوتیوب ۴۵ درصد از آن را برمیدارد.
شما قبل از ملحقشدن به YPP باید چند مرحله را بگذرانید.
اگر میخواهید از طرفداران خود پول دربیاورید، مانند روشهای سوپر چت، سوپر تنکس، عضویت پولی کانال و غیره، باید نیازمندیهای حداقلی زیر را داشته باشید:
اگر میخواهید از تبلیغات ویدیویی پول دربیاورید، باید نیازمندیهای حداقلی زیر را داشته باشید:
خبر خوب اینست که وقتی جزء YPP شوید، شدهاید. حتی اگر با ۵۰۰ مشترک و ۳۰۰۰ ساعت تماشا وارد شوید، پس از رسیدن ۱۰۰۰ مشترک و ۴۰۰۰ ساعت تماشا نیاز به درخواست دوباره ندارید. بهراحتی میتوانید بعد از رسیدن به این اعداد، ابزارهای درآمدی جدید را باز کنید.
زمانی که تمام نیازمندیهای یوتیوب را بهدست آوردید، آماده ارسال درخواست برای YPP هستید. شما این درخواست را از طریق صفحه earn در یوتیوب استودیو خواهید فرستاد. در این صفحه، مقدار زمان تماشای ویدیو و تعداد مشترکان کانال شما شمارش میشود. هر زمان که یوتیوب به شما چراغ سبز نشان داد، میتوانید درخواست خود را بفرستید.
اگر درخواست را فرستادید و رد شد، ۲۱ روز برای ارسال درخواست بازبینی فرصت دارید. سپس، باید ۳۰ روز دیگر برای ارسال درخواست دوباره صبر کنید.
اگر دوباره درخواست شما رد شد، باز ۲۱ روز برای ارسال درخواست بازبینی فرصت دارید. با اینحال، ۹۰ روز باید برای ارسال درخواست سهباره صبر کنید.
شاید کمی رویکرد خشنی بهنظر برسد، اما منطقی است، زیرا یوتیوب به درخواستهای جدید بیشتر از درخواستهای تکراری اهمیت میدهد. از زمانی که در اختیار دارید برای تصحیح موارد دردسرساز کانال خود استفاده کنید. برای مثال، ویدیوهای دارای کپیرایت یا ناقض قوانین شیوهنامه کامیونیتی یوتیوب را حذف یا ویرایش کنید.
زمانی که وارد YPP شدید، درآمدزایی از هر تعداد ویدیوی ممکن را فعال کنید. این کار را هنگام آپلود ویدیو هم میتوان انجام داد، اما اگر چند ساعت پس از آپلود درآمدزایی را فعال کنید، امنتر است.
یوتیوب پس از گذشت چند ساعت، ویدیوی شما را پردازش میکند و موانع درآمدزایی احتمالی ویدیو را به شما نشان میدهد. مواردی که شامل فحاشی زیاد، محتوای بزرگسالانه، ادعای کپیرایت و غیره میشود.
چگونگی فعالسازی تبلیغات در ویدیوی یوتیوب و کسب درآمد:
حتی اگر تمام ویدیوها را Monetize کنید، در تمامی آنها تبلیغات نشان داده نمیشود. بهترین راه برای کسب درآمد کامل از ویدیو (و نگهداشتن آن در همین وضعیت)، تولید محتوای در رده سنی PG تا PG-13 است.
ادسنس یوتیوب فواید زیادی دارد، اما درآمد مطمئنی برای تولیدکنندهها نیست. نرخ تبلیغات اغلب بالا و پایین میشود، پس درآمد شما در هر سال متغیر است.
به همین دلیل باید نرخ CPM را درک کنید. CPM (Cost per Mille) به مقدار پولی میگویند که تبلیغکننده برای ۱۰۰۰ نمایش ویدیو در یوتیوب پرداخت میکند. نرخ تبلیغات به موضوع تخصصی کانال، مشخصات مخاطبان و غیره بستگی دارد.
میخواهید درآمد پایداری از یوتیوب داشته باشید؟ در ادامه، روشهای دیگر را برای درآمدزایی از یوتیوب معرفی میکنیم.
شما با قراردادهای اسپانسری از برند، محصول یا خدمتی خاص را در ویدیوهای خود نمایش میدهید. کارکردن با چندین برند، درآمد پایدارتری برای شما به ارمغان میآورد که استرس کسب درآمد از ادسنس را هم ندارد.
شما برای بهرهمندی از این قراردادها، برخلاف YPP نیازی به ۱۰۰۰ مشترک یا تعداد زیادی ساعت تماشای ویدیو ندارید. البته که تعداد مشترکان بیشتر کمککننده است. با اینحال، بینندههای وفادار و پیوسته و مجموعهای از ویدیوهای اثربخش اهمیت بیشتری دارند. زمانی که هردوی این معیارها را داشتید، میتوانید بهدنبال اسپانسرشیپ یا حامی برای یوتیوب خود بگردید.
وبسایت My Work From Home Money در نظرسنجی یوتیوبی کوچکی دریافت که تولیدکنندگان ویدیو به ازای هر ویدیوی اسپانسر حدود ۱۰۰ تا ۴۰۰۰ دلار درآمدزایی میکنند. بنابراین، زیاد نگران اندازه کانال خود هنگام پیداکردن حامی نباشید. برندها با کانالهای کوچک، متوسط و اینفلوئنسرهای پرطرفدار قرارداد همکاری میبندند. هرکسی در این راه فرصت دارد.
میدانستید با تبلیغ لینک محصولات در یوتیوب میتوان پول درآورد؟ به این روش همکاری در فروش میگویند که راهاندازی و تنظیم آن هم ساده است.
به این شکل:
حالا بیایید درباره چگونگی همکاری در فروش از طریق یوتیوب صحبت کنیم. ما به تازهکارها توصیه میکنیم تا در سیستم آمازون اسوشیت یا پلتفرمهای ایرانی مانند دیما و چاوش ثبتنام کنند. سپس به هزاران لینک سفارشی محصولات مختلف دسترسی دارید که میتوانید در بخش توضیحات ویدیوهای یوتیوبی خود قرار دهید. هر خرید که از طریق آن لینک انجام شود، بخشی از سود آن برای شما واریز میشود.
توجه: همیشه لینک محصولات مرتبط را به ویدیوهای خود اضافه کنید. مثلا اگر ویدیوی آموزشی درباره نرمافزار GoPro دارید، از کاربران بخواهید که آن نرمافزار را از طریق لینک مخصوص شما تهیه کنند.
کمیسیونهای همکاری در فروش براساس دادههای آمازون تا ۱۰ درصد محصول را شامل میشود. بنابراین، اگر زمان و تلاش مناسبی برای ترویج لینکها بگذارید، پول خوبی از این راه درمیآورید.
تولیدکنندهها با داشتن ۵۰۰ مشترک و ۳۰۰۰ ساعت تماشای ویدیو میتوان قابلیت Fan Funding را فعال کنند. با این روش میتوان بهطور مستقیم از مخاطبان به سه شکل درآمدزایی کرد:
شما زمانی بهترین موقعیت را برای دریافت سوپرچت دارید که:
۱-آدم بذلهگو و سرگرمکنندهای هستید
۲- بهطور مرتب در یوتیبو استریم زنده انجام میدهید
۳- طرفداران دوآتشهای دارید که در بخش چت زنده فعال هستند (جایی که سوپرچتها دونیت میشوند)
تراویس مکفرسن از این طریق توانست در طول یک استریم زنده با ۱۵۰ بیننده، ۲۰۰ دلار درآمد کسب کند.
سوپرتنکس: به علاوه، بینندهها با این قابلیت میتوانند محصولات دیجیتالی مانند استیکر بخرند تا قدردانی خود را از محتوای شما نشان دهند. ترویج این ویژگی در ویدیوهای خود باعث استفاده و خرید بیشتر از سوپرتنکسها میشود.
سال گذشته، تولیدکنندگان ویدیو از همه ژانرها اخبار بینظیری دریافت کردند. از فوریه ۲۰۲۳، یوتیوب شورتس رسما درآمدزایی را برای تولیدکنندگان آغاز کرد. تولیدکنندگان ویدیوی کوتاه حالا میتوانند به طرح شراکت یوتیوب (YouYube\’s Partner Program) بپیوندند و از تبلیغات درآمد داشته باشند. آنچه که نیاز دارید، عبارتند از:
۱۰۰۰ مشترک و ۱۰ میلیون ویوی ویدیوهای کوتاه در ۹۰ روز اخیر
یا
۱۰۰۰ مشترک و ۴۰۰۰ ساعت تماشای ویدیوی معتبر در ویدیوهای طولانی.
برویم سراغ مدل اشتراک درآمد برای ویدیوهای کوتاه یوتیوب. رویکرد جدید یوتیوب در وهله اول درآمد تبلیغاتی را به سه مسیر تقسیم میکند: بین تولیدکننده ویدیو، ناشر موسیقی و خود یوتیوب. پول به شکل زیر جمعآوری، محاسبه و توزیع میشود:
در حالت کلی، درآمدزایی از ویدیوی Shorts برای تولیدکنندگان براساس تعداد نمایشی که میگیرند، مکان آنها و قطعه موسیقی استفاده شده است.
برای مثال، اگر در ویدیویی از دو قطعه موسیقی استفاده شود، ۶۶ درصد درآمد متعلق به ناشر موسیقی و ۳۳ درصد متعلق به تولیدکننده است. در صورت استفاده از یک قطعه موسیقی، درصدها ۵۰ – ۵۰ میشود.
اگر هیچ موسیقی در ویدیو استفاده نشود، تمام درآمد به تولیدکننده میرسد. تولیدکنندهها عموماً ۴۵ درصد سهم خود از pool تولیدکننده را پس از حساب و کتاب سهم ناشر موسیقی نگه میدارند.
وقتی بخواهید تبدیل به تولیدکننده محتوای جدی شوید، به درآمدرساندن کانال یوتیوبی همه چیزی است که میخواهید.
با اینحال، یک روزی پس از بالارفتن تعداد مخاطبان به فکر درآمدزایی خارج از پلتفرم خواهید بود.