مدیرعامل سیگما: مجوز زدایی یکی از درخواستهای اصلی بخش خصوصی از دولت است
تعدد سامانهها و کمبود سرمایهگذاری در حوزه شرکتهای توسعه زیرساختهای فناوری اطلاعات یکی از چالشهایی…
۲۲ دی ۱۴۰۳
۱۱ شهریور ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
طبق گزارش سالانه ابر دراک، سهم رباتها از ترافیک اینترنت در سال گذشته بیش از ۲ برابر رشد کرده است.
به گزارش پیوست، گزارش سال ۱۴۰۱ ابر دراک نشان میدهد سهم رباتها از ترافیک اینترنت در ایران، بیش از ۲ برابر رشد کرده و از ۷ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۱۶ درصد در سال ۱۴۰۱ رسیده است. بر اساس نتایج حاصل از پردازش دادههای ابر دراک حدودا ۵۶ درصد از کاربران از «دستگاههای قابل حمل استفاده میکنند و این سهم برای کامپیوترهای شخصی ۲۸ درصد است.
همچنین دو اپراتور همراه ایرانسل و همراه اول پر استفادهترین اپراتورها در میان کاربران بودهاند و ایرانسل با ۳۵ درصد سهم بازار، جای همراه اول را در رده نخست گرفته است. در رده سوم نیز مخابرات ایران با ۸.۸۵ درصد سهم بازار ایستاده است.
۷۲.۴۴ درصد ترافیک اینترنت کشور سهم اینترنت همراه و ۲۰.۸۱ درصد سهم اینترنت ثابت است. ۶.۷۵ درصد ترافیک نیز نسیب فناوریهای دیگر شده است.
ابر دراک در سال ۱۴۰۱، مجموعا ۶۸ میلیارد لاگ در سطوح مختلف سرویسهای خود جمعآوری کرده است.
ابر دراک در این گزارش به میزان قطعی (downtime) و وصلی (uptime) برخی سرویسهای پر کاربرد نیز پرداخته است که نشان میدهد قطعیها در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ به وضوح افزایش یافته است. واتساپ و اینستاگرام به دلیلی فیلترینگ تنها چند ساعت در نیمه دوم سال در دسترس بودهاند.
میزان قطعی موتور جستوجوی گوگل نیز در نیمه دوم سال به ۲ ساعت و ۱۰ دقیقه رسیده است که در نیمه نخست، ۴۲ دقیقه بوده است. در مورد کلادفلر نیز downtime به یک ساعت و ۲۸ دقیقه رسیده که نسبت به ۳۴ دقیقه ۶ ماهه نخست، افزایشی تقریبا ۳ برابری را نشان میدهد.
ابر دراک همچنین ذکر کرده است در نیمه دوم سال، شاهد قطعیهای گسترده روی آدرسهای IP کلادفلر به صورت پراکنده بودیم و این اختلالها توسط ابر دراک قابل اندازهگیری نبوده است.
نکته قابل توجه دیگر در این گزارش اینکه ساعت اوج مصرف کاربران ایرانی در سال ۱۴۰۰ ساعت ۲۴ بوده است، در حالی که در سال ۱۴۰۱، این ساعت ۲۲ بوده است.
در این گزارش ردهبندی پر استفادهترین DNSهای عمومی که کاربران ابر دراک از آن استفاده کردهاند آمده است که طبق آن از هر ۱۰ کاربر ایرانی ۹ کاربر از DNS غیر ایرانی استفاده میکند.
بر اساس آمار ooni.org این عدد طبق میانگین جهانی، ۴ کاربر از هر ۱۰ کاربر است که این موضوع نشان از نارضایتی کاربران ایرانی از سرورهای DNS عمومی ایرانی دارد.
در این گزارش حملاتی که سرویس امنیت ابری ابر دراک دفع کرده است آمده که نشان میدهد تعداد حملات DDoS در نیمه دوم سال با افزایش همراه بوده است.
بزرگترین حمله این سال، روزهای ۱۵ و ۱۶ بهمن ماه ثبت شده که با ۴۵۰ گیگابیت بر ثانیه ترافیک حمله و به مدت ۳۶ ساعت انجام شده است. این حمله با موفقیت دفع شده، به طوری که باعث از دسترس خارج شدن هیچ یک از وبسایتهای سرویسگیرنده نشده است.
همچنین ابر دراک میگوید در نیمه اول سال، ترافیک تبادلی به صورت طبیعی و طبق پیشبینی بوده است. در ۳ ماه سوم افت شدید ترافیک رخ داده است و در ۳ ماه چهارم با افزایش استفاده کاربران از سرویس CDN، رشد ترافیک اتفاق افتاده است.