skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

هوش مصنوعی انحراف در تسهیلات بانکی را کاهش می‌دهد

سمانه سمیع تحریریه

۶ شهریور ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۲ دقیقه

شبکه بانکی در سال ۱۴۰۱ بیش از ۴ هزار همت تسهیلات پرداخت کرده است که نسبت به سال پیش از آن ۴۵ درصد رشد نشان می‌دهد؛ اما کارشناسان اقتصادی می‌گویند لازم است با بهره‌گیری از هوش مصنوعی، انحراف از جریان تسهیلات را کاهش دهیم.

به گزارش پیوست، سیدامیر عظیمی کارشناس اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی در رویداد اینوتکنیک به بیان موضوع رصد و پایش جریان تسهیلات در کشور پرداخت و افزود: دغدغه بانک مرکزی تدوین سیاست‌های اعتباری و هدایت تسهیلات به سمت فعالیت‌های مولد است و ما در همین راستا در تلاشیم به کمک مهندسان هوش مصنوعی و این فناوری جهانی انحراف از جریان تسهیلات را کاهش دهیم‌.
او در ادامه تشریح کرد: گزارش‌ها نشان می‌دهد در سال ۱۴۰۱ معادل ۴۴،۴۸۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات توسط شبکه بانکی پرداخت شده است که نسبت به سال قبل حدود ۴۵ درصد رشد داشته است و بخش‌های اقتصادی یعنی صاحبان کسب‌وکارها بیش از ۳۷ هزار میلیارد را به خود اختصاص داده‌اند. اما حالا آنچه ما در بانک مرکزی به آن نیاز داریم این است که انحراف از تسهیلات را شناسایی کنیم. آنچه مشهود است در مواردی نبود نظارت دقیق بر روند اعطای تسهیلات توسط بانک‌ها،سندسازی و ارائه فاکتورهای صوری، تاسیس شرکت‌های زیرمجموعه توسط بانک‌ها و هدایت اعتبارهای کلان به سمت این شرکت‌ها، جریان تسهیلات را به انحراف کشانده است.

اقدام‌های بانک مرکزی

عظیمی در ادامه به برخی از اقدامات بانک‌مرکزی از سال ۹۹ برای جلوگیری از این مشکلات اشاره کرد و افزود: برنامه‌ریزی برای استفاده از صورتحساب الکترونیکی و توسعه آن با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت صمت و توسعه ابزارهای تامین مالی زنجیره تولید همچون گام و برات الکترونیکی بخش از راهکارهای بانک مرکزی بوده است. اما برای تکمیل این زنجیره به فناوری‌های به روز جهانی نیاز داریم.

بانک مرکزی از طرح‌های هوشمندانه استقبال می‌کند

عظیمی در ادامه استخراج و پیش‌پردازش داده‌ها، هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و دانش تخصصی مورد نیاز برای استفاده از آنها را لازمه اجرای این مسیر دانست و افزود ما از طرح‌هایی که در این راه بتوانند به بانک مرکزی کمک کنند استقبال می‌کنیم. منوط به اینکه طرح‌های پیشنهادی بتوانند الگوریتم مشخص و قابل اتکا را برای استفاده در دوره‌های زمانی مختلف با کم‌ترین خطا به ما ارائه دهند و قابلیت مقایسه با طبقه‌بندی کنونی تسهیلات شبکه بانکی را نیز داشته باشند. در نهایت در تلاشیم تسهیلات را به سمت فعالیت‌های مولد ببریم و از انحراف در آن جلوگیری کنیم.

https://pvst.ir/ft3
سمانه سمیعتحریریه

    همه‌چیز از یک مطلب به اسم «اسپایدرزن» که در دوره ارشدم نوشته بودم شروع شد. درحالی که ۱۰ سال کارمند آژانس هواپیمایی بودم در همان روزها احساس کردم چقدر نوشتن را دوست دارم. از دی ۹۸ با کار در آژانس روابط عمومی پرسش و تولید محتوا شروع کردم. بعد از مدتی نوشتن بخش شرکت‌گردی پیوست را به عهده گرفتم و حالا خبرنگار ثابت پیوستم و دقیقا اینجا و در همین نقطه احساس می‌کنم از اینکه به پیوست، پیوستم خوشحالم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو