skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

رئیس صندوق نوآوری: سهم تهران از تسهیلات دانش‌بنیان‌ها ۵۶ درصد و سیستان و بلوچستان ۰.۰۵ درصد است

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۳۱ مرداد ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

شرکت‌های دانش‌بنیان تهرانی ۵۶ درصد تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی را دریافت می‌کنند، در حالی که سهم سیستان و بلوچستان ۰.۰۵ درصد است.

به گزارش پیوست، محمد صادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در نشستی خبری اعلام کرد: ۵۴ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان در استان تهران حضور دارند و این شرکت‌ها ۵۶ درصد تسهیلات صندوق را جذب کرده‌اند. استان اصفهان با ۹.۲ درصد و خراسان رضوی با ۵ درصد در رده‌های بعدی دریافت تسهیلات هستند.

این در حالی است که به گفته خیاطیان ۰.۴ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان در استان سیستان و بلوچستان حضور دارند که تنها موفق شده‌اند ۰.۰۵ درصد از تسهیلات صندوق از جذب کنند.

خیاطیان همچنین در مورد خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: با سرمایه ۳ همتی صندوق، ۴۲ همت با همکاری شبکه بانکی و بازار سرمایه در اختیار شرکت‌ها قرار گرفته است که از این میزان ۱۲ همت تسهیلات، ۱۲ همت ضمانت‌نامه، ۵ همت سرمایه‌گذاری و ۱۵۵ میلیارد تومان در قالب توانمندسازی بوده است.

طبق اعلام وی، ۱۵.۵ میلیارد تومان از این تسهیلات از شبکه بانکی جذب شده و صندوق توانسته است با یک همت هزینه و با کمک شرکت‌های سرمایه‌گذاری ۴ همت سرمایه جذب کند.

خیاطیان به مقایسه عملکرد صندوق در دولت سیزدهم و دوازدهم نیز پرداخت و گفت: در دولت سیزدهم ۱۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات به ۴ هزار و ۶۳۰ شرکت ارائه کردیم که نسبت به میانگین دولت دوازدهم ۲.۸ برابر رشد کرده است. در بخش ضمانت‌نامه نیز ۳.۸ برابر رشد با ۶ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان محقق شد. همچنی

بنا بر گفته وی ۶۲ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان حداقل یک خدمت از مجموع ۷۷ خدمت صندوق را دریافت کرده‌اند.

بسته رشد تولید محصولات دانش‌بنیان

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در این نشست خبری از بسته رشد تولید محصولات دانش‌بنیان نیز رونمایی کرد و گفت: امروز فراخوان عمومی بسته رشد تولید محصولات دانش‌بنیان را رونمایی کردیم. برآورد کرده‌ایم با این بسته و با تامین مالی ۱۰ همتی، رشد ۱۰۰ همتی فروش دانش‌بنیان‌ها محقق شود. در این رابطه با ۴ بانک توافق کرده‌ایم و با ۲ بانک نیز تفاهم‌نامه امضا کرده‌ایم.

شرکت‌های دانش‌بنیانی که فروش کل آنها مطابق اظهارنامه مالیاتی سال ۱۴۰۱ بیش از ۵ میلیارد تومان بوده است، مشروط به دارا بودن یکی از دو شرط گذاشته‌شده می‌توانند در این فراخوان شرکت کنند. شرط نخست اینکه برنامه منسجمی برای افزایش فروش محصولات دانش‌بنیان خود در سال ۱۴۰۲ داشته باشند، به نحوی که فروش‌شان حداقل دو برابر شود و فروش‌ محصولات دانش‌بنیان شرکت در سال ۱۴۰۲ به میزان ۱۰۰ میلیارد تومان رشد کند. شرط دوم اینکه شرکت برنامه منسجمی برای افزایش ۳۰ درصدی صادرات رسمی محصولات دانش‌بنیان خود در سال ۱۴۰۲ داشته باشد.

حمایت‌های صندوق در این طرح شامل معرفی شرکت‌ها به بانک‌های عامل برای دریافت تسهیلات در گردش یک ساله تا سقف ۱۰۰ میلیارد تومان با نرخ ۲۳ درصد و بدون الزام به ایجاد میانگین موجودی یا مسدودسازی منابع توسط شرکت‌ها می‌شود.

همچنین شرکت‌های دارای رتبه اعتباری مناسب می‌توانند از ضمانت‌نامه اعتباری صندوق به عنوان وثیقه استفاده کنند. صندوق این ضمانت‌نامه را در ازای دریافت چک در اختیار شرکت‌ها می‌گذارد.

مورد دیگر حمایتی، معرفی شرکت‌ها به بانک‌ها برای دیافت انواع ضمانت‌نامه‌های پیمان مورد نیاز برای قراردادهای فروش با تامین ۵۰ درصدی سپرده نقدی مورد نیاز بانک از سوی صندوق و تخفیف ۳۰ درصدی در کارمزد صدور ضمانت‌نامه بانکی است.

https://pvst.ir/fqb
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو