لندرور تنها ماشین کوهستان نیست
ابوالقاسم رجبی؛ پژوهشگر حوزه سیاستگذاری فناوری اطلاعات در منطقه محروم الموت در استان قزوین به…
۳ آذر ۱۴۰۳
۱۴ مرداد ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
موری موتور جستوجوی هوشمند خرید آنلاین لباس است که متناسب با سلیقه کاربران به آنها لباسهای فروشگاههای مختلف آنلاین را معرفی میکند. همبنیانگذار موری میگوید هوش مصنوعی استفاده شده در طراحی موری، یکی از ابزارهای عرضه شده توسط OpenAI است و میتواند سلیقه کاربران را شناسایی کند.
محمدمهدی شُکری در گفتوگو با پیوست موری را یک موتور جستوجوی هوشمند خرید آنلاین لباس معرفی میکند که هم اپلیکیشن دارد و هم وبسایت. او میگوید هوشمند بودن موری به دلیل امکاناتی است که این پلتفرم در حوزه هوش مصنوعی دارد.
شُکری درباره ایده راهاندازی موری ادامه میدهد: به طور کلی تنوع لباس بسیار زیاد است و گشتوگذار بین این همه فروشگاه کار دشواری است. تابستان سال گذشته ایده راهاندازی این کسبوکار به ذهن ما رسید. بازار لباس، تعداد زیادی فروشنده کوچک دارد که محصولات خوبی هم تولید میکنند اما خریداران به سختی میتوانند آنها را پیدا کنند. از سوی دیگر، فروشگاههای بزرگی نیز وجود دارند که تبلیغات آنها بسیار گسترده است و اجازه رقابت به فروشگاههای کوچک نمیدهند. توجه ما به فاصله میان فروشگاههای کوچک و بزرگ لباس جلب شد و بعد از پژوهشهای مختلف به این نتیجه رسیدیم که راهاندازی این موتور جستوجوی هوشمند ایده خوبی است.
او در پاسخ به سوالی درباره مزیت موری نسبت به کسبوکارهای بزرگ و مطرح مانند دیجیکالا گفت: بازار فروش آنلاین لباس چندان در دست دیجیکالا نیست اما مزیت اصلیای که نسبت به این پلتفرم داریم، تنوع لباسهای حاضر در موری است. علاوه بر این، لباسهای دیجیکالا هم به موری اضافه میشود. بیشتر لباسهایی که در دیجیکالا خریداری میشود لباسهای دمدستی و راحتی است اما در موری لباسهای مجلسی و حتی لباسهای کوهنوردی نیز قابل خریداری است. حدود ۲۸۰ هزار لباس و اکسسوری در موری به فروش میرسد و ۵۰ الی ۶۰ هزار لباس تخفیف دارند. مجموع لباسهای بزرگترین بازیگران فروش آنلاین لباس از تعداد لباسهایی که در موری وجود دارد کمتر است.
شکری که سابقه همبنیانگذاری وبسایت کوئرا را هم در کارنامه دارد درباره روش شناسایی سلیقه مخاطب در موری میگوید: با گشتوگذاری که خریدار در موری انجام میدهد، میتوانیم سلیقه او را شناسایی کنیم تا گزینههای بعدیای که به او معرفی میکنیم متناسب با سلیقهاش باشد. ادعا نمیکنیم که این امکان خیلی دقیق است چون باید کاربران بیشتری داشته باشیم اما در کل خوب است. از مدل هوش مصنوعیای استفاده میکنیم که حدودا سه ماه است به دنیا معرفی و توسط شرکت OpenAI ساخته شده است.
به گفته مدیرعامل موری، قرار است به زودی جستوجوی تصویری نیز به موری اضافه شود. او در این باره توضیح میدهد: مثلا کاربران میتوانند با بارگذاری عکس یک کاراکتر سینمایی یا یک مدل به موری، لباسهای مشابه لباسی که در تصویر موجود است را پیدا کنند. امکان جستوجوی تصویری در نسخه انگلیسی موری وجود دارد. نسخه اولیه انگلیسی پیادهسازی شده و بزودی در خارج از ایران منتشر میشود.
شکری ادامه میدهد: امکان جستوجوی متنی هم فعلا در مرحله تحقیق و توسعه قرار دارد. این جستوجو به این صورت است که کاربر میتواند به طور مثال تیشرت یک شخصیت سینمایی را سرچ کند و بعد اندازه و رنگ دلخواه خود را تایپ کند تا موری کالای مورد نظر او را بیابد.
موری تاکنون جذب سرمایه نداشته است و فعلا مشغول مذاکره با افرادی است که به آنها پیشنهاد سرمایهگذاری دادهاند.
همبنیانگذار موری درباره بیزینس پلن این پلتفرم گفت: هنوز موری به طور کامل توسعه نیافته است. مشغول تست چند روش درآمدزایی هستیم که در هیچکدام از آنها از خریدار مبلغی دریافت نمیشود. یکی از راههای کسب درآمد این است که به ازای هر خریدی که با معرفی موری انجام شود، به ما درصدی از مبلغ فروش را میپردازند. بخشی از درآمد هم از طریق تعداد کلیکها تامین میشود. به وسیله پروموشن برخی فروشگاهها نیز میتوان درآمد کسب کرد.
او در بخش پایانی این گفتوگو با بیان این که در تیم موری افرادی حضور دارند که سابقه حضور در تیم دیجیکالا و تجربه کار با نتفلیکس را دارند گفت: حضور افراد باتجربه در تیم ما باعث شده هر هفته امکانات فنی و فروشگاههای بیشتر به سایت و اپلیکیشن اضافه شود و تجربه کاربری بهبود یابد.