مدیرعامل جدید شرکت مخابرات ایران: تحولات چشمگیر تا پایان سال رخ میدهد
مدیرعامل جدید شرکت مخابرات ایران در نخستین سخنان خود بر هماهنگی بیشتر با وزارت ارتباطات…
۱۵ آبان ۱۴۰۳
۲۷ تیر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
رئیس هیات مدیره ابردراک در مراسم رونمایی از هویت بصری جدید این برند از رشد ۱۶۰۰ درصدی درآمد و افزایش ۱۰۰ درصدی پهنای باند این شرکت خبر داد. او اعلام کرد حجم این بازار در ایران ۸۳ همت است که ابردراک سهمی نیم تا یک درصدی از آن میخواهد.
به گزارش پیوست، فرشاد خونجوش، رئیس هیات مدیره ابردراک در این مراسم گفت: هدفگذاریمان این است در بازار ابری ایران نیم تا یک درصد بازار را به دست آوریم. حجم این بازار در سال ۲۰۲۳ در ایران ۸۳ همت است که رسیدن به سهمی نیم تا یک درصدی از آن، عدد بالایی است.
خونجوش به ارائه آمارهایی از عملکرد یک سال اخیر ابردراک پرداخت و گفت: درآمدمان در این یک سال ۱۶۰۰ درصد رشد کرده است، تیکتهایی که جواب دادیم ۱۸۰۰ درصد بیشتر شدهاند و زیرساختهایمان رشدی ۵۰۰ درصدی را تجربه کردهاند. پهنای باندمان نیز ۱۰۰ درصد افزایش یافته است. پاسخهایمان در ثانیه (RPS) به یک میلیارد عدد در ثانیه رسیده است. ظرفیت پردازشمان نیز ۱۲۰۰ درصد افزایش یافته است.
او همچنین گفت: امروزه بیشترین سود بازار فناوری اطلاعات مربوط به کلاد است. سود این بازار در سال ۲۰۲۶ به یک تریلیون دلار میرسد. هیچ راه بازگشتی وجود ندارد و اگر امروز به سراغ ابر نروید، فردا دیر است.
رئیس هیات مدیره ابردراک از هزینههای بالا، امنیت و کمبود نیروی متخصص به عنوان چالشهای این بازار یاد کرد.
سینا سلطانی، مدیرعامل ابردراک گفت: واقعیت این است که نه ما و نه احتمالا هیچکس دیگری در ایران در این زمینه کار خارقالعاده یا خارج از تصوری ارائه نداده است. اگر بخواهیم صادقانه به روند فناوریهای ابری در ایران نگاه کنیم شاید بزرگترین دستاورد ما این بوده است که توانستهایم طی این سالها طعمی از گرایشهای جهانی شرکتهای بزرگی مانند مایکروسافت ، آمازون و گوگل را در ابعادی بسیار کوچکتر به کاربر ایرانی بچشانیم.
او به نیازهای این بازار پرداخت و گفت: بازار پردازش ابری یک سری نیاز دارد. اول وجود بازار است که در آن مشکلی نداریم. دوم دیتاسنتر و سپس اتصال است. در این دو مشکل وجود دارد. این بازار لبه تکنولوژی است و نیاز به سرمایهگذاری بالا دارد اما سرمایهگذاران میلی به سرمایهگذاری ندارند زیرا این صنعت دیر بازده است و ۱۰ تا ۱۵ سال زمان میبرد.
سلطانی ادامه داد: همه ما در مدرسه هم از کپیکاری به دانش رسیدیم. باید این را بدانیم در اکوسیستم دیجیتال نیز چنین محصولاتی وجود دارند. باید در نظر بگیریم چه نوآوری داشته باشیم و چه سرویس کپی ارائه بدهیم همیشه کسانی بودهاند که این کار را پیش از ما انجام دادهاند.
سارا راد، همبنیانگذار و مدیر روابط عمومی ابردراک نیز دیگر سخنران این رویداد بود. او مسیری که این شرکت از سال ۹۸ تا ۱۴۰۰ طی کرد را شبیه معجزه دانست و گفت: با وجود این ابتدای راه هستیم.
به گفته راد، هویت ابردراک به جهت بهبود تجربه کاربری مشتریان بازتعریف میشود.
نایب رئیس هیات مدیره ابردراک هویت جدید بصری ابردراک را الهامگرفته از واژه خرمند دانست. او گفت: در طول این سالها شرایط سختی را پشت سر گذاشتیم اما دنیای تکنولوژی دنیای تغییر است و به آن واقفیم. کار کردن روی cdn ابردراک را از سال ۹۷ شروع کردیم و آن را رسما سال ۹۸ معرفی کردیم. ابردراک در قطعی اینترنت آبان ۹۸ تست شد و پایداری زیرساخت آن به اثبات رسید.
او ادامه داد: سال ۹۹ سال شروع و توسعه سرویس live/vod بود. این سرویس را اردیبهشت ماه آن سال رونمایی کردیم. دیتاسنتر تبریز و شیراز نیز همان سال به دیتاسنترهای ابردراک اضافه شد. سال ۹۹ مشکلات مالی نمایان شد و سال ۱۴۰۰ توپولوژی anycast را برای کل مشتریانمان فعال کردیم. در یک همکاری مشترک با شرکتهای هاستینگ حدود ۳۰ هزار دامنه را روی DNS serverهای خودمان آوردیم. در پایان ۱۴۰۰ با تمام فشارهای مالی جذب سرمایه کردیم. شرایط سخت دیگر ۱۴۰۰ مهاجرت بود و تقریباً کل تیم فنی ابردراک عوض شد.
راد افزود: سال ۱۴۰۱ بعد از جذب سرمایه، رشد ابردراک ادامه پیدا کرد. سرویس سرور ابری ابردراک به صورت بتا مهر ماه ۱۴۰۱ رونمایی شد و منبعهای ابردراک را در دو دیتاسنتر داخلی و دو دیتاسنتر خارجی افزایش دادیم. همچنین تیم پشتیبانی را ۳ برابر کردیم.
او آمارهایی نیز ارائه داد: ابردراک ۲۶ هزار حساب کاربری ثبت شده دارد، به ۴۸ هزار وبسایت سرویس دادیم و حدود دو هزار سرور ابری به مشتریان ابری سرویس داده است. ظرفیت شبکه ابردراک ۲ ترابیت بر ثانیه است و ۲۶ میلیون نفر ساعت از سرویسهای live/vod ما استفاده کردهاند.