استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۶ تیر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
در حالی سهم بیمه آنلاین در ایران دو تا سه درصد است که این سهم در کشور همسایه ترکیه به عددی در حد ۱۰ تا ۱۵ درصد رسیده است.
به گزارش پیوست حامد ولیپوری مدیرعامل ازکی در دومین روز همایش فرصتهای ایران در عصر دیجیتال در پنلی با عنوان «به ساحل نرسیدیم و خطر نزدیک است» به بررسی داستان موفقیت و ناکامی پلتفرمهای بیمه در ایران پرداخت و گفت: هنوز بیمه شخص ثالث با سهم ۶۰ درصد بیشترین سهم بیمه را به خود اختصاص داده است و ما در بخش فروش سایر بیمهها نامهها که اجباری نیستند هنوز نتوانستهایم سهم بیشتری را به خود اختصاص دهیم.
مدیرعامل ازکی در ادامه فروش بیمه را نقطه تمرکز شرکتهای بیمهای عنوان کرد و گفت: هنوز نقطه فروش مهمترین بخش در شرکتهای بیمهای است. چون بحث نقدینگی در کشورهای تورمی همچنان موضوع مهمی است.
ولیپوری محدودیتهای رگولاتوری را از دلایل عقب ماندگی بحث اینشورتک در ایران عنوان کرد و توضیح داد: رگولاتور بیش از نظارت وارد فضای کسبوکارها شده است و رگولاتورها شبیه هیات مدیره در شرکتها رفتار میکنند. سهم بازار استارتآپهای صنعت بیمه در ایران دو تا سه درصد است این در حالی است که این عدد در کشوری مثل ترکیه به ۱۰ تا ۱۵ درصد رسیده است.
در ادامه محمود اسعد سامانی صاحب نظر مدیریت ریسک در مورد روندهای جهانی استفاده از داده و هوش مصنوعی در صنعت بیمه گفت: از ابتدا بحث فروش بیمه و تامین مالی مهمترین وظایف شرکتهای بیمه بوده است. این دو دستورالعمل در سرتاسر دنیا وظیفه شرکتهای بیمه است. اما ضلع سوم دیگری نیز به شرکتهای بیمه اضافه شده است و آن کاهش و تقلیل ریسک است.الزامات تضمین کیفیت و کاهش ریسک به ماموریت شرکتهای بیمه اضافه شده و اتفاقات خوبی و نوآورانه را در شرکتهای بیمه رقم زدهاند. من پیشنهاد میکنم شرکتهای بیمه در عنوان شرکتهای بیمه عنوان مدیریت ریسک را به اسامی شرکتهای بیمه اضافه کنند. در شرکتهای بیمه در حال حاضر باید با بحث هوش مصنوعی، اینترنت اشیا فعالیتهای نوآورانه را انجام دهند.
علی بنیادی نائینی معاون طرح و توسعه بیمه مرکزی ایران هم در رابطه با لزوم تغییر نگاه تنظیمگر در فرآیند دیجیتالی شدن گفت در ایران بانکها بیمهداری میکنند این در صورتی است که در دنیا بیمهها بانکداری میکنند. صنعت بیمه دیتامحور است و تحول دیجیتال در بیمه نیاز به الگویی دقیق دارد. تا میگوییم فناوری به سمت اپ میرویم و اپلیکیشنها حالا محدود به فروش شدهاند. موضوعی که باید اتفاق بیفتد این است که ما باید در حوزه خسارت حرفهای تازه بزنیم. به جای فروش باید به آخر زنجیره توجه کنیم. در صورتی که زمان خسارت بسیار مهم است. باید برای این کار نقشه راه ترسیم کنیم و سند باکسها میتوانند در این مسیر کارگشا باشند.
حمیدرضا نورعلیزاده جانشین مدیر عامل توسعه کسب و کار بیمه سامان هم راجع بهفرصتهای دیجیتال در صنعت بیمه گفت نوع و مدل کسب و کار کلیدواژه صنعت بیمه است. خلق ارزش، ارائه ارزش، کسب ارزش و جذب تکنولوژی داخل مدل کسب و کار مهم است. دیتا اساس شرکتهای بیمه است و اگر بتوانیم نگاه از درون به بیرون را در صنعت بیمه جاری کنیم در حوزه بیمه دیجیتال موفقتر خواهیم شد. باید تجربه مشتری و در خواست مشتریان برای ما حکم کند که چه خدماتی را به صنعت بیمه اضافه کنیم. موضوع دیگر بحث اکوسیستمهاست که هر قدر کیک بیمه بزرگ شود همه موفقتر خواهیم بود.
علی رهبری عضو هیات مدیره شرکت آفتاب خلیج فارس هم در ادامه گفت: دغدغه تمام بازیگران در حوزه بیمه دیجیتال باید دیده شود و نیازهای تمام اکوسیستم باید در نظر گرفته شود. د سال حدود ۴۵ میلیون بیمه در کشور صادر میشود و این یعنی حدود ۱۴۵هزار بیمه روزانه صادر میشود. این عدد کوچک نیست و به خودی خود نشان میدهد نفوذ فناوری اطلاعات میتواند این دامنه را توسعه دهد. حالا دو الی سه درصد سهم در حوزه دیجیتال داریم.اما اگر بخواهیم راجع به دیجیتال شدن این حوزه وارد شویم باید از مشوقها کمک بگیریم. برای ترغیب لایه Bو C باید از تخفیفهای منطقی و اصولی استفاده کرد.
در پایان جمعبندی این رویداد استفاده از هوش مصنوعی، توجه به مدیریت ریسک و بزرگتر شدن کیک صنعت بیمه مهمترین عوامل توسعه بیمه دیجیتال در کشور عنوان شد.