اقتصاد پنهان فیلترینگ، دانشبنیان با رشد درونزا
ابزارهای عبور از محدودیتهای اینترنتی، یک اکوسیستم اقتصادی ایجاد کردهاند که با همکاری فیلترینگ و…
۳ آذر ۱۴۰۳
در سالروز تولد محمد بن موسی خوارزمی با عنوان روز فناوری و اطلاعات، شرکت دانشبنیان کارگشا «چهارمین همایش آیندهپژوهی و نوآوری در صنعت ساختمان» را با همکاری سازمان نظام مهندسی و دانشگاه تربیت مدرس برگزار کرد.
به گزارش پیوست، این همایش با سخنان عبدالرضا جباری بنیانگذار و مدیرعامل شرکت دانشبنیان کارگشا که تولید کننده سامانهها و نرمافزارهای آنلاین در حوزه صنعت ساختمان است، با تشریح اهداف همایش آغاز شد. ایشان تاکید کردند که عدم هجرت هوشمندانه و سریع جامعه مهندسین و فعالین صنعت ساختمان کشور از روش موجود در مطالعات، طراحی و اجرا به روشهای نوین، نه تنها موجب از دست رفتن شغل بسیاری از شاغلین این صنعت خواهد شد بلکه معضل تولید و نگهداری ساختمان به یک ابر معضل تبدیل شده که توان داخلی، امکان رفع آن را نخواهد داشت.
سپس بهنام عابدی عضو دبیرخانه صدور خدمات فنی و مهندسی سازمان نظام مهندسی کشور به ایراد سخنرانی پرداخته و به ضرورت فوری آشنایی و بهرهبرداری هرچه بیشتر و بهتر مهندسین و فعالین حوزه صنعت ساختمان و فناوریهای نوین تاکید داشته و آمادگی کامل سازمان برای همکاری با صاحبان ایده و تولیدکنندگان تکنولوژیهای نو به صورت نرمافزار و محصولات ساختمانی را اعلام داشتند.
در ادامه همایش پژوم آیندهپژوه، کارآفرین و مدیرعامل شرکت آریا تک به تشریح پیشبینی آیندهپژوهان از آینده صنعت ساختمانی و شهرسازی پرداختند. ایشان گفتند با توجه به نیازهای جدید مشتریان و نیز تغییر انتظارات آنها از موجودیتی به نام مسکن، تعریف مسکن در آینده دچار تغییرات جدی خواهد شد که می تواند صنعت ساختمان به معنای امروزی آن را نیز کاملاً دگرگون سازد. ایشان بر ضرورت شناخت دقیق از نیازها و انتظارات جدید از ساختمان را به منظور مدیریت و برنامه ریزی صحیح توسط مسئولان امر تاکید کردند.
قسمت دوم این همایش با پنل گفتگوی نوآوری، فناوری، آینده با حضور چهار تن از مدیران شرکتهای فناپ، دیجی پی، ایرانسل و یوسیستنت آغاز شد.پنل نوآوری، فناوری، آینده:
۱. سمیه چشمی
(مدیر آزمایشگاه فناوریهای پیشرفته فناپ)
۲. مهدی گرکانی
(معاون محصول دیجی پی، VP Product)
۳. پروانه فخیم
(مدیر ارشد تحقیقات و تحول دیجیتال ایرانسل)
۴. زهرا رضوی
(مدیرعامل استارتاپ Ussistant از استارتاپهای هوش مصنوعی دیجینکست)
مدیریت این پنل با آرش سروری بود. در این پنل، تاکید بر روی نوآوری، فناوری، آینده بود از تجربه شرکتهایی مثل فناپ، ایرانسل، دیجیکالا، دیجیپی و استارتاپ هوش مصنوعی دستیار هوشمند صوتی اسیستنت و با صحبت از آیندهنگری و آیندهپژوهی ادانه پیدا کرد و با جمعبندی از سوالات مخاطبان در حوزه آینده فناوری، هوشمصنوعی و صنعت ساختمان پایان یافت.
در ادامه حمزه قربانی، در زمینه مولفه های امنیت در کسب و کارهای اینترنتی به ایراد سخنرانی پرداخته و با بیان اینکه در حال حاضر 173 نوع کلاهبرداری اینترنتی شناخته شده است، امنیت را موضوعی حیاتی برای تمام کسب و کارها به ویژه کسب و کارهای آنلاین دانستند. ایشان آموزش به افراد کلیدی کسب و کارها را یکی از راهکاری های مفید برای مقابله با مشکلات امنیتی در کسب و کارها برشمردند.
یکی از جذابترین قسمت های این همایش معرفی وبسایتها و نرمافزارهای تولید شده توسط شرکت کارگشا بود که توسط کارشناسان و مدیران شرکت آیدا بهرامی و حیدری و شکرپور به حاضرین ارائه گردید. اولین سامانه با نام «کارگشا» سامانهای است که صفر تا صد خدمات ساختمانی شامل تعمیرات و نگهداری و نیز بازسازی ساختمان را به صورت آنلاین و تخصصی به متقاضیان ارائه می دهد. از ویژگیهای جذاب این سامانه این است که برآورد هزینه خدمات درخواستی نیاز به بازدید کارشناس از ساختمان نداشته و توسط خود مشتری به صورت آنلاین در ظرف چند ثانیه و با پاسخ دادن به چند پرسش ساده قابل انجام است. از دیگر ویژگی های جذاب این سامانه، اتصال آن به شرکتهای لیزینگ است که موضوع بازسازی ساختمان را به صورت اقساطی میسر میسازد.
سامانه مکا یا همان مدیریت کاربردی امن در واقع شبکه مدیریت پروژههای ساختمانی است که به صورت تخصصی تمامی فعالان و عوامل اثرگذار حوزه احداث ساختمان از جمله سازندگان، کارفرمایان، تامینکنندگان، متخصصان و سرمایه گذاران را با رویکردی کاربردی گرد هم آورده و این امکان را ایجاد نموده که بدون نیاز به حضور فیزیکی مداوم در کارگاه یا انجام بروکراسی های متداول، پروژه را به صورت سیستمی مدیریت کنند. مکا علاوه بر این کارکرد، قابلیت یک دفتر فنی را نیز داراست.
سامانه متری چند یکی دیگر از سامانههای نوآورانه شرکت کارگشاست که از دو نرم افزار قدرتمند تراز و میزان تشکیل شده که یکی هزینه بازسازی و دیگری هزینه ساخت یک ساختمان را به صورت آنلاین محاسبه میکنند. متری چند به عنوان یک سکو (پلتفرم) زیرساختی به سامانههای کارگشا و مکا متصل بوده و سرویسرسانی میکند.
سامانه اتوسازه نیز یکی دیگر از سامانههای کارگشاست که نرمافزاری برای تهیه نقشههای بتنی به صورت آنلاین است. این سامانه قادر است ظرف مدت زمان کمتر از یک دقیقه با دریافت اطلاعات اولیه از کاربر، نقشه اسکلت بتنی سازه را تولید میکند. خروجی این سامانه که به نوعی نرمافزار اتوکد آنلاین است، علاوه بر نقشه اسکلت بتنی، لیستوفر و نقشههای برش است که با هزینهای بسیار اندک و دقتی بالا در اختیار کاربر قرار میگیرد.
سامانه سند باد به عنوان بازار تجارت بینالملل در صنعت ساختمان تلاش دارد حوزه فعالیت متخصصان این صنعت را از مرزهای کشور فراتر برده و با فراهم آوردن اطلاعات پروژههای ساختمانی، مصالح، تامین کنندگان، قوانین حوزه صنعت و حتی شرایط اقامت و کار در کشورهای دیگر این امر را محقق سازد.
شرکت کارگشا از موضوع آموزش در حوزه صنعت ساختمان نیز غفلت نکرده و سامانه آکادمی را به منظور توانمندسازی دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته های مهندسی ساختمان و نیز حرفه مندان و متخصصان این عرصه ایجاد نموده است. انواع دوره های آموزشی مفید و کاربردی با توجه به نیازهای این افراد به صورت آنلاین و غیرحضوری طراحی و توسط اساتید مجرب تولید شده و در قالب یک LMS استاندارد و با هزینه های مناسب در دسترس علاقمندان قرار گرفته است. متقاضیان دوره ها با ثبت نام در آکادمی و خرید یک دوره، در آزمون آن دوره به صورت آنلاین حضور یافته و در صورت قبولی می توانند گواهینامه مربوطه را دریافت و دوره بعدی را انتخاب نمایند.
به نظر میرسد این شرکت دانشبنیان موفق شده است با بهره گیری از صنعت فنآوری اطلاعات در خدمت صنعت ساختمان، مسیری نوین را در ارائه خدمات ساختمانی در کشور در پیش بگیرد.
این همایش با انجام یک نظرسنجی از شرکت کنندگان به پایان رسید.