آیا امواج رادیویی 5G زیانده هستند؟ هرچه آنتن نزدیکتر، بهتر
تشعشع امواج رادیویی و به خصوص آنتنهای تلفن همراه معمولاً نگرانیهایی را در میان مردم…
۲۷ دی ۱۴۰۳
۲۸ خرداد ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
گزارش ماه مه ۲۰۲۳ اسپیدتست حاکی از افت رتبه اینترنت ایران هم در بخش ثابت و هم همراه است.
به گزارش پیوست، بر این اساس رتبه اینترنت ایران در بخش همراه با دو پله افت از ۶۲ به ۶۴ در میان ۱۴۰ کشور رسیده و در بخش اینترنت ثابت نیز با نزول یکپلهای در جایگاه ۱۴۶ از بین ۱۸۱ کشور ایستاده است.
این نزول در شرایطی رخ داده است که وضعیت ایران طبق گزارشهای اسپیدتست بهبود یافته است. میانه سرعت دانلود در شبکه موبایل با رشدی اندک به ۳۵.۶۸ مگابیت بر ثانیه رسیده است. در بخش همراه نیز میانه سرعت دانلود از ۱۱.۹۷ در ماه آوریل به ۱۲.۶۰ مگابیت بر ثانیه رسیده است. همچنین تاخیر (Latency) در بخش ثابت یک میلیثانیه کم شده و رقم ۲۹ میلیثانیه را به ثبت رسانده است. این شاخص در بخش همراه بدون تغییر نسبت به ماه گذشته همچنان ۲۹ میلیثانیه است.
طبق این جدول وضعیت کشورهایی مانند فلسطین، اکراین، بحرین، اردن و ترینیداد و توباگو در بخش ثابت و کشورهایی مانند مالدیو، برونئی و توگو در بخش همراه از ایران بهتر است.
نکته قابل توجه اینکه میانه جهانی سرعت دانلود هم در بخش ثابت و هم همراه بر خلاف ماههای اخیر نه تنها رشد نکرده بلکه با افت اندکی نیز مواجه شده است. میانه سرعت دانلود همراه با افتی ۰.۰۸ مگابیتی عدد ۴۲.۳۰ مگابیت بر ثانیه را نشان میدهد. میانه سرعت دانلود ثابت نیز از ۸۰.۰۵ به ۷۹.۲۸ مگابیت بر ثانیه رسیده است. میانه سرعت آپلود در بخش ثابت نیز اندکی رشد و میانه سرعت دانلود در بخش همراه اندکی افت کرده است.
اوضاع در صدر این جدول تفاوت چندانی نکرده است. پنج کشور صدرنشین در بخش ثابت بدون تغییر باقی ماندهاند. سنگاپور، شیلی و امارات متحده عربی بهترین کشورها در این بخش هستند و چین و هنگکنگ نیز در ردههای چهارم و پنجم قرار گرفتهاند.
همچنین در بخش همراه امارات توانسته صدر جدول را از آن خود کند و قطر در رده دوم ایستاده است. نروژ نیز سوم است.