پیشنهاد به بانک مرکزی: بخشی از رگولاتوری را به نهادهای قابل اعتماد واگذار کنید
کارشناسان حوزه بانکداری و فینتک معتقدند دخالت رگولاتور در مدل کسب و کاری و نپذیرفتن…
۶ آذر ۱۴۰۳
۱۸ خرداد ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
پانزدهمین دوره نمایشگاه صنعت مالی کشور در شرایط به روزهای پایانی خود رسید که مشخص کرد این بازار همچنان در دست بازیگران سنتی آن قرار دارد و شرکتهای نوآور هنوز نتوانستهاند سهمی از این کیک بهدست آورند. ترافیک مسیرهای منتهی به نمایشگاه بینالمللی در صبح پنجشنبه ۱۸ خرداد نشان از استقبال فعالان این حوزه از نمایشگاه داشت. هر چند که استارتآپهای فینتک و بیمهای حضور کمرنگی در این نمایشگاه داشتند، کارگزاریها و شرکتهای زیرمجموعه بانکها اغلب غرفهها را تصاحب کردند و معتقدند امسال نمایشگاه رونق خوبی دارد.
به گزارش پیوست، این نمایشگاه نیز مانند سایر نمایشگاههایی که طی سالهای اخیر برگزار شدهاست هر چند در عنوانش عبارت «بینالمللی» نیز گنجانده شده اما اثری از حضور شرکتهای مالی یا بیمهای بینالمللی در فهرست اسامی مشارکتکنندگان نیست.
با این وجود تمام شرکتهای درگیر با حوزه بورس و بانک و بیمه نیز در این نمایشگاه حضور نداشتند و غیبت شرکتهای فناور این حوزه به صورت محسوسی مشخص است و اگر به صحبتهای افتتاح کنندگان نمایشگاه نیز دقت کنیم، این عدم حضور شرکتهای فینتک و اینشورتک بیشتر حس میشود.
پانزدهمین نمایشگاه صنعت مالی (بورس، بانک و بیمه) از تاریخ ۱۶ الی ۱۹ خرداد امسال در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران در حال برگزاری است. در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه، سخنان وزیر اقتصاد بر اقتصاد سنتی و لزوم ساماندهی موسسات ناتراز و افزایش سرمایهگذاری متمرکز بود و از بخش الکترونیک صنعت مالی که امروزه نقش پررنگی در ارائه خدمات مالی دارد اثری نبود.
از سوی دیگر، مجید بهزادپور، رئیس کل بیمه مرکزی هم از نقش اینشورتکها و اهمیت آنها در صنایع مالی حرفی به میان نیاورد. آیتول، بیمه بازار و ازکی غایبان بزرگ نمایشگاه امسال بودند.
مجید عشقی، رئیس سازمان بورس، در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه، اعلام کرد که این سازمان در صدد الکترونیکی کردن مجوزهای تامین مالی و انتشار اوراق بهادار است. بنا بر اعلام پایگاه خبری بازار سرمایه ایران، محمدعلی شیرازی، مدیرعامل فرابورس، نیز در نشست خبریای که در این نمایشگاه با اهالی رسانه داشت اعلام کرد امسال نیز همانند سال گذشته بر پذیرش شرکتهای دانشبنیان در فرابورس تاکید داریم.
آن چه در این نمایشگاه جلب توجه میکرد، حضور پرشمار کارگزاریها و شرکتهای سرمایهگذاری بود که برخی از آنها اقدام به برگزاری کارگاههای آموزشی برای سرمایهگذاری در بورس میکردند. این کارگاهها با استقبال خوب بازدیدکنندگان هم روبهرو میشد. از سوی دیگر برخی صرافیهای رمزارز، شرکتهای راهاندازی فارم استخراج دیجیتال و ساخت کیف پول دیجیتال هم در نمایشگاه امسال حضور داشتند. با وجود این، به نظر میرسد شرکتهای حوزه فینتک، PSPها و پرداختیاریها رغبت چندانی به حضور در پانزدهمین دوره نمایشگاه صنعت مالی نشان ندادهاند.
برخی غرفههای شرکتهای سرمایهگذاری اقدام به طراحی بازیهایی برای بازدیدکنندگان کردهاند که با استقبال مردم روبهرو شده است.