skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر
انتخاب سردبیر

مجلس ثبت قراردهای اجاره در سامانه املاک را اجباری کرد

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۸ خرداد ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۹ خرداد ۱۴۰۲

بر اساس تصمیم مجلس، ثبت قراردهای اجاره در سامانه ثبت املاک و مستغلات، اجباری شد.

به گزارش پیوست، نمایندگان مجلس در جریان بررسی گزارش کمیسیون عمران در مورد طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌بهای املاک مسکونی وزارت راه و شهرسازی را مکلف کردند با استفاده از اطلاعات اسناد رسمی موجود در سامانه ثبت الکترونیک اسناد سامانه‌های ملی املاک و اسکان کشور و ثبت معاملات املاک و مستغلات را تکمیل کند.

بر اساس ماده ۴ این طرح، متن زیر به عنوان تبصره ۹ به ماده ۱۶۹ قانون مالیا‌ت‌های مستقیم الحاق می‌شود: «وزارت راه و شهرسازی موظف است با همکاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، با استفاده از اطلاعات اسناد رسمی موجود در سامانه ثبت الکترونیک اسناد نسبت به تکمیل سامانه‌های ملی املاک و اسکان کشور و ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور اقدام نماید و مانع از ثبت اطلاعات مغایر با اسناد رسمی (در صورت وجود) در سامانه های خود شود. از تاریخ تصویب این قانون ملاک در اجاره بودن یک واحد مسکونی، اطلاعات ثبت شده در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور است.»

در ادامه موجران مکلف شده‌اند قرارداد اجاره خود را در این سامانه ثبت کنند و در صورتی که این کار را انجام ندهند مشمول معافیت‌ مالیاتی قانون مالیات‌های مستقیم نمی‌شوند. در طرح مذکور در این رابطه ذکر شده است:‌ «موجران املاک مسکونی مکلفند قرارداد اجاره املاک و مستغلات را از طریق دفاتر اسناد رسمی در سامانه الکترونیک ثبت اسناد و یا در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور ثبت نمایند. در صورت انعقاد و یا تمدید قراردادهای رهن و یا اجاره بدون ثبت در سامانه مذکور و یا ثبت اطلاع خلاف واقع به تشخیص مرجع قضایی، موجر مشمول معافیت مالیاتی موضوع تبصره ۱۱ ماده ۵۳ قانون مالیات‌های مستقیم نمی شود و پذیرش دعوای تخلیه منوط به پرداخت مالیات بر درآمد اجاره موضوع ماده 53 قانون مالیات‌های مستقیم و جریمه موضوع ماده ۱۹۲ قانون مالیات‌های مستقیم می‌شود. همچنین ۵۰ درصد ارزش اجاری املاک موضوع ماده ۵۴ قانون مالیاتهای مستقیم در مدت قرارداد به هزینه دادرسی اضافه می شود.»

در صورتی انعقاد قرارداد توسط مشاوران املاک و ثبت نشدن اطلاعات قرارداد یا ثبت اطلاعات خلاف واقع در این سامانه، سازمان تعزیرات حکومتی می‌تواند با خاطیان برخورد کند و حتی می‌تواند منجر به لغو مجوز مشاور املاک شود. در این رابطه نمایندگان متن زیر را تصویب کردند: «در صورت انعقاد قرارداد توسط مشاورین املاک، عدم ثبت قرارداد یا ثبت اطلاعات خلاف واقع در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور، علاوه بر مسئولیت قانونی ناشی از عدم ثبت اطلاعات، مصداق کتمان درآمد و جرایم متعلق به آن موضوع ماده ۱۹۲ قانون مالیات‌های مستقیم و عرضه خارج از شبکه موضوع ماده ۶۱ قانون نظام صنفی کشور مصوب  ۱۳۸۲/۱۲/۲۴ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن است و سازمان تعزیرات حکومتی مکلف به برخورد با خاطیان است و در صورت تکرار و در مرتبه دوم مجوز مشاور متخلف باطل می‌شود.»

نمایندگان همچنین ماده ۲ قانون روابط موجر و مستاجر را اصلاح کردند. در این بخش آمده است: «در کلیه قراردادهای اجاره می‌بایست مدت و مبلغ اجاره تصریح و در سامانه‌های ثبت الکترونیک اسناد یا ثبت معاملات املاک و مستغلات ثبت شود و پس از تایید موجر، مستاجر و دو نفر افراد مورد اطمینان طرفین به عنوان شهود، اقدام به اخذ کد رهگیری نمایند.»

https://pvst.ir/f0g
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو