بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای صرافیهای رمزارزی را اعلام کرد
بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای کارگزاریهای رمزارزی یا صرافیهای رمزارزرا اعلام کرد. به…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲
نظارت دیجیتالی در چین پدیده عجیبی نیست. اطلاعات درزکرده از اداره پلیس سینکیانگ نشان میدهد مقامات این کشور بیش از ۱۱ میلیون جستوجو روی دستگاههای شهروندان انجام دادهاند و ۵۰ قلم به عنوان ملاکی برای افراط و خشونت شناخته میشوند که یکی از آنها قرآن است.
به گزارش پیوست، دیدهبان حقوق بشر روز چهارشنبه تجزیه و تحلیلی از این مستندات را که در سال ۲۰۱۹ به رسانه اینترسپ (Intercept) درز کرد منتشر کرده است که نشان میدهد نیمی از فایلهایی که نشانه خشونت و افراط قلمداد میشوند مضامین مذهب اسلام هستند.
به نقل از وبسایت خبری رجیستر، دیدهبان حقوق بشر با بررسی متادیتا و لیست حاوی ۵۰ هزار فایل چند رسانهای که از سوی پلیس چین برای شناسایی اویغورها و دیگر مسلمانان استفاده شده این نتایج را منتشر کرده است.
بررسیهای دیدهبان حقوقبشر نشان میدهد پلیس چین در طول ۹ ماه، از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸، بیش از ۱۱ میلیون بار گوشی موبایل ۱.۲ میلیون نفر در شهر ۳.۵ میلیون نفری اورومچی را بررسی کرده است.
نرمافزار نظارتی پلیس علاوه بر متن قرآن، اشاره به تنشهای سوریه، کشتار میدان تیانآنمن و محتوای خشونتآمیز مثل شکنجه و سر بریدن را نیز نشانه تلقی میکند.
به گفته دیدهبان حقوق بشر، این سیستم نظارتی که iTap نام دارد و برای اداره پلیس اورومچی طراحی شده از دادههای اپلیکیشینهای نظارتی مشابه مثل همچون اپلیکیشن Jingwang Weishi استفاده میکند.
دیدهبان حقوق بشر میگوید: «این نرمافزار با مقدار زیادی اطلاعات در مورد هر فرد و بررسی مخاطبان، مکان، اطلاعات خودرو، حسابهای مالی و حسابهای اینترنت آنها- همگی بدون رضایت کاربر- امکان نظارت بر تمامی شهروندان اوروچی و پردهبرداری از روابط پنهان با استفاده از تجزیه و تحلیل شبکه را برای پلیس فراهم میکند.»