ترامپ میخواهد کریپتو را به یک اولویت ملی تبدیل کند
بلومبرگ در گزارشی به نقل از افراد مطلع میگوید دونالد ترامپ، رئيس جمهور منتخب آمریکا…
۲۸ دی ۱۴۰۳
۱۵ فروردین ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
ایلان ماسک با تغییر لوگوی توییتر به دوجکوین بار دیگر ارزش این میمکوین معروف را افزایش داد و توانست بازار را دستکاری کند و به طرح شکایت علیه خودش طعنه بزند.
به گزارش پیوست، در حالی که پرونده ایلان ماسک از فعالیتهای تحریککنندای در زمینه پامپ قیمت بیتکوین و دوجکوین پر و پروندههای شکایت از عملکرد او در دادگاههای آمریکا در جریان است، با تغییر لوگوی توییتر به دوجکوین بار دیگر اقدام به پامپ (افزایش) قیمت دوجکوین کرد.
از خرید توییتر توسط ایلان ماسک هنوز یک سال نمیگذرد، اما ارزش توییتر از زمان ورود ایلان ماسک تقریباً به نصف رسیده است. اقدامات عجیبی که ایلان ماسک در توییتر انجام داد مانند نحوه تعامل با خبرگزاریها، افزایش تعداد کاراکتر توییت یا دریافت تیک آبی این پلتفرم تنها با خرید اکانت، بخشی از بزرگترین تصمیمات او بوده است.
ایلان ماسک یکی از افرادی بود که درباره فرا رسیدن زمستان سخت بازار رمزارزها بعد از سقوط و فروپاشی دومین صرافی بزرگ ارزهای دیجیتالی (FTX) هشدار داده بود. با توجه به سابقه ماسک، نفوذ او در بازار ارزهای دیجیتالی غیرقابل انکار و بحثبرانگیز است. دستکاری بازار و ترویج سرمایهگذاریهای پرخطر به یکی از بازیهای همیشگی ایلان ماسک تبدیل شده است و حال پس از در دست گرفتن مدیریت توییتر به نظر میرسد قدرتش برای تحریک کردن این بازار دوچندان شده است.
او اکنون با در دست گرفتن هدایت توییتر لوگوی این شبکه اجتماعی را به پرنده آبی معروف به دوجکوین تغییر داده تا دستکاری بازار را در سطح جدیدی و با استفاده از توییتر به عنوان یکی از بزرگترین تریبونها انجام دهد. انجام این تغییر در لوگوی توییتر به دوج کوین با هر عنوانی که انجام شده باشد افزایش قیمت محسوس دوجکوین را به دنبال داشته که عملاً دستکاری بازار است. قیمت دوجکوین پس از این تغییر از حدود ۰.۰۷ دلار به ۰.۱ دلار رسید.
ایلان ماسک که علاوه بر توییتر رهبری تسلا و اسپیس ایکس را نیز بر عهده دارد، سالهاست به فضای رمزارزها نیز علاقهمند شده و با ایجاد حواشی و تغییرات قیمتی در بازار به کسب سود مشغول است. همین اقدامات او و پامپ قیمت بیتکوین (کندل معروف ایلان ماسک) که در نهایت به ضرر بسیاری از کاربران منجر شد، با واکنش گروه هکری انانیموس در مقابل ایلان ماسک روبهرو شد.
اقدام عجیب ایلان ماسک در تغییر لوگوی پرنده آبی توییتر به لوگوی دوجکوین که منجر به افزایش قیمت ۳۰ درصدی دوجکوین شد در خبرگزاریهای مختلف هم بازتاب گستردهای داشت.
تیتر گاردین در مورد این خبر به موضوع دروغ آوریل هم اشاره کرد. گاردین نوشت: تغییر لوگوی توییتر به دوجکوین همزمان با دروغ آوریل.
تیتر ایندیپندنت هم اشارهای به نژاد سگ شیبا اینو داشت که لوگوی دوجکوین از این نژاد الهام گرفته شده است. جایگزینی شیبااینو دوجکوین با لوگوی پرنده توییتر.
اولین بار در سال ۲۰۱۴ بود که توییت ایلان ماسک به آیندهدار بودن بیتکوین اشاره کرد. بعد این شروع ماسک حاشیهسازی را شروع و سه سال بعد توییتهای مبهمی در مورد ساتوشی ناکاموتو و ارتباط احتمالی با او را مطرح کرد. موضوعاتی که عملاً اثباتپذیر نبود و تنها هیجان کاربران را هدف گرفته بود.
بازیهای ماسک در دنیای رمزارز به مرور زمان گسترش پیدا کرد و او ابتدا با درخشان خواندن ساختار بیتکوین و وعده برای پذیرش بیتکوین به عنوان روش پرداخت در خرید خودروهای الکتریکی تسلا شروع به زمینهسازی کرد. همچنین او در مورد دوجکوین مبنی بر اینکه این ارز میتواند ارز مورد علاقهاش باشد صحبت کرد.
اما در نهایت تسلا در سال ۲۰۲۱ اعلام کرد از بیتکوین به عنوان روش پرداخت برای خرید خودروهای برقی پشتیبانی میکند. البته ماسک در برنامهها و مصاحبههای مختلف همواره به تعریف و تمجید از بیتکوین و آینده این صنعت میپرداخت. با این حال نقطه عطف داستان بازی ایلان ماسک اضافه کردن هشتگ بیتکوین به بیوگرافی خود در سال ۲۰۲۱ بود که این کار باعث اوج گیری قیمت بیتکوین شد. این اقدام ایلان ماسک باعث شد هجمه زیادی درباره سرمایهگذاری روی بیتکوین شکل گیرد و در نهایت باعث شد قیمت بیتکوین در یک پامپ افزایش قابل توجهی پیدا کند.
در سال ۲۰۲۱ بسیاری از فعالان حوزه رمزارز در توییتر پروفایلهای خود را تغییر دادند و معتقد بودند این سال برای رمزارزها میتواند سال بسیار خوبی باشد. یکی از این اقدامات جنبش عکس پروفایل چشمهای لیزری بود.
پذیرش بیتکوین در تسلا به عنوان یکی از پیشروترین شرکتهای فناوری و توییتها و حمایتهای ماسک از این رمزارز خیلی نتوانست او را سرگرم نگه دارد و کمکم از بیتکوین فاصله گرفت و در نهایت در توییتی به آلودگی محیطزیست بیتکوین اعتراض کرد و بیتکوینهای خود را فروخت. این اقدام ایلان ماسک موجب افت قیمت بیتکوین در یک دوره زمانی کوتاه شد. حدود هشت ماه پیش تسلا اعلام کرد ۷۵ درصد از بیتکوینهای خود را به دلیل چالشهای تولید و کاهش سود میفروشد.
بعد از بیتکوین تفریح ایلان ماسک دوجکوین شد. میمکوینی که صرفاً به عنوان یک شوخی شکل گرفته و عملاً هیچ فناوریای ارائه نمیدهد. همچنین دوجکوین مشکلات بنیادینی برای سرمایهگذاری به عنوان یک دارایی دارد.
این دلایل برای ایلان ماسک کافی نبود و حمایت او از دوجکوین باعث رشد شدید ارزش توکنهای دوجکوین تا ۰.۷۴ دلار هم شد. دوجکوین عرضه نامحدودی دارد و برخلاف بیتکوین که در نهایت به ۲۱ میلیون واحد میرسد، دوجکوین از این فاکتور مهم در افزایش قیمت برخوردار نیست و با افزایش قیمت دوجکوین وعدههای یک دلاری شدن آن مطرح شد. با توجه به اضافه شدن سالانه پنج میلیارد توکن جدید به این شبکه و در نظر گرفتن میزان ارزش کل بازار رمزارزها، عملاً یک دلاری شدن دوج غیرممکن بود. موضوعی که هواداران ایلان ماسک و دوجکوین حاضر به پذیرش آن نبودند.
دوج کوین در اوج توانست تنها در دو هفته حدود ۸۰۰ درصد افزایش قیمت را تجربه کند و درست زمانی که قرار بود ایلانماسک در یک برنامه در مورد دوجکوین صحبت کند، ارزش این ارز با شروع برنامه به شدت افت کرد.
هرچند قیمت دوجکوین بعد از جنجالهای ماسک یه شدت کاهش پیدا کرد و بسیاری از افراد سرمایه خود را از دست دادند اما ماسک این بار مانند بیتکوین از دوجکوین خسته نشد و به توییتها و صحبتها در مورد این ارز ادامه داد. حتی او وعده داده بود که میخواهد یک تیم توسعهدهنده به دوجکوین اختصاص دهد تا مشکلات این ارز را برطرف کند.
میتوان گفت هممسیر شدن با ماسک در سرمایهگذاریهای ارزهای دیجیتالی مانند یک ترن هوایی است و هر توییت ایلان ماسک یا اظهارنظر او میتواند تاثیر قابل توجهی بر قیمتها بگذارد. حواشی ایجادشده از سوی ماسک در سالهای مختلف باعث شده بسیاری از افراد به فضای رمزارزها علاقهمند شوند و حتی سرمایهگذاری کنند. میتوان گفت بازی خطرناک ایلان ماسک با دارایی و احساس کاربران وجه مثبتی به نام گسترش شناخت مفهومی به نام رمزارز را به دنبال داشته است. اما در مقابل این گسترش شناخت در جامعه جهانی، پامپ و دامپ قیمتها به واسطه صحبتهای او باعث شد بسیاری از افراد به فضای رمزارزها بیاعتماد شوند.