سایت آموزشی codeinfarsi.org برای کاربران ایرانی تحریم شد
سایت آموزشی codeinfarsi.org hk دیگر در دسترس نیست و بهدلیل قرار گرفتن در سیاستهای تحریمی…
۲۷ شهریور ۱۴۰۳
۴ خرداد ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ تیر ۱۴۰۲
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جهت تحقق بخشیدن به وظیفه خود که همان اجرای قوانین کار و نظارت بر حسن انجام آن است، سامانه جامع روابط کار را راهاندازی کرده به طوری که کارگران میتوانند با مراجعه به آن مشکلات خود را ثبت کرده و از همین طریق نیز آن را پیگیری کنند.
برای ورود به سامانه جامع روابط کار اینجا کلیک کنید:
پیشنهاد طرح این سامانه در مرداد ماه سال ۱۳۹۶ به تصویب رسیده و از بهمن ماه سال ۱۳۹۸ نیز رسما فعالیت خود را آغاز کرده است.
ویژگی این سامانه آن است که میتواند نیاز ارباب رجوع را در حیطههای درون سازمانی برآورده کند. برای این سامانه ۴۹ زیر مجموعه در نظر رفته شده است که البته در حال حاضر ۱۹ مورد آن فعال شده است. از جمله خدمات این سامانه که میتوانید به صورت اینترنتی از آن بهرهمند شوید، میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
یکی از بخشهای مهم سامانه جامع روابط کار استفاده از تسهیلات بیکاری است بنابراین لازم است از چگونگی ورود و استفاده از این سایت اطلاعات کافی داشته باشید. البته برخی از مواردی که به آنها اشاره کردیم هنوز به مرحله اجرایی شدن نرسیده است.
لازم به ذکر است سامانه جامع روابط کار در اصل برای ارائه خدمات الکترونیک به افرادی به وجود آمده که به دلایل مختلف کار خود را از دست داده و یا به طورکل شغلی نداشته و بیکار بودهاند. برای آن که بتوانید از خدمات این سامانه بهرهمند شوید لازم است آدرس الکترونیکی prkar.mcls.gov.ir را در اینترنت جستجو و باز کنید.
ما در ادامه این مطلب بیشتر درباره فرآیند ورود به سایت سامانه جامع روابط کار و استفاده از بخشهای مختلف آن صحبت میکنیم و اطلاعات لازم در این خصوص را در اختیار شما قرار خواهیم داد.
برای این منظور لازم است از طریق کامپیوتر، لپتاپ و یا گوشی تلفن همراه خود آدرس الکترونیکی این سامانه یعنی prkar.mcls.gov.ir را باز کرده و یا عبارت سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را در مرورگر خود تایپ کنید. اولین نتیجهای که از این جستجو نشان داده میشود آدرس این سامانه است.
پس از اینکه روی لینک اول کلیک کردید، وارد سایت یا سامانه فوق خواهید شد. سپس از طریق منویی که در قسمت بالای سایت قرار گرفته میتوانید از خدمات غیرحضوری که در این سامانه ارائه میشود، استفاده کنید.
لازم به ذکر است برای استفاده از هر یک از این خدمات لازم است در این سامانه ثبت نام کرده و حساب کاربری ایجاد کرده باشید. بنابراین روی گزینه ایجاد حساب کاربری کلیک کنید تا صفحهای که میبینید به شما نشان داده شود.
در صورتی که قصد دارید حساب کاربری را برای استفاده از خدمات غیر حضوری بیمه بیکاری ایجاد کنیدلازم است روی گزینه احراز هویت الکترونیک کلیک کنید.
همان طور که پیشتر اشاره کردیم، برای ایجاد حساب کاربری در سامانه جامع روابط کار کشور، لازم است چند مرحله را انجام دهید و در قسمتی که نشان داده شده است کد ملی، تاریخ تولد و شماره تلفن همراه خود را وارد کنید و بر روی گزینه ارسال کلیک کنید.
این نکته را مدنظر داشته باشید که شماره تلفنی که وارد میکنید حتما متعلق به خود فرد متقاضی باشد. با درج این شماره و ثبت آن یک پیامک به تلفن شما ارسال خواهد شد که لازم است آن را در قسمتی که برای این مورد در نظر گرفته شده وارد کنید. همچنین کارگرانی که قصد استفاده از بخشهای مختلف این سامانه را دارند، نیاز است تا شماره شبای خود را نیز در قسمت مورد نظر وارد کرده و روی گزینه ارسال کلیک کنند.
لازم است این نکته را به خاطر داشته باشید که شماره شبا متعلق به فردی باشد که شماره ملی آن در سایت درج شده است.
با انجام این مراحل احراز هویت شما در سایت انجام گرفته و نتیجه نشان داده خواهد شد. چنانچه این مراحل را به درستی طی کرده باشید، یک نام کاربری و رمز عبور به شماره تلفن همراه شما ارسال خواهد شد که با کمک آن میتوانید به سامانه جامع روابط کار وارد شوید.
مدارک لازم برای ثبت نام در سامانه همان طور که پیشتر اشاره کردیم این سامانه بیشتر به منظور رسیدگی به شکایات کارگران و ثبت اطلاعات آنها جهت دریافت بیمه بیکاری طراحی شده است. اما علاوه بر آنها اتباع خارجی و همچنین کارفرمایان حقیقی و حقوقی نیز میتوانند اقدام به ثبت اطلاعات خود در سامانه جامع روابط کار نمایند. بر همین اساس لازم است مدارکی که در ادامه به آن اشاره میکنیم را در اختیار داشته باشید.
کارگران و اشخاص حقیقی برای ثبت اطلاعات خود در سامانه جامع نیاز به درج اطلاعات کارت ملی و همچنین کارت پایان خدمت خود دارند.
اتباع بیگانه نیز میتوانند با استفاده از کد فراگیر اتباع که در اختیار دارند، اقدام به ثبت اطلاعات خود در این سامانه کنند.
کارفرمایان (حقیقی) نیز برای ثبت اطلاعات خود نیاز به کارت ملی، کارت پایان خدمت، گواهی و جواز کسب و همچنین جواز فعالیتهای صنفی دیگر را خواهند داشت.
کارفرمایان (حقوقی) نیز برای ثبت اطلاعات خود در سامانه جامع روابط کار نیاز به کارت ملی مدیر عامل، تصویر آخرین روزنامه رسمی که نام مدیرعامل و نشانی دفتر مرکزی در آن قید شده باشد را خواهند داشت.
البته این مدارک در زمانی نیاز است که بخواهید مراحل ثبت نام در سامانه جامع روابط کار را از طریق دفاتر پیشخوان دولت انجام دهید.
لازم به ذکر است چنانچه این مراحل را انجام دهید، پس از ثبت نام، نام کاربری و رمز عبور توسط دفتر پیشخوان و از طریق پیامک در اختیار متقاضی قرار میگیرد.
بله لازم است جهت ثبت نام و درج اطلاعات در این سامانه هزینهای پرداخت شود، اما مبلغی که کارگران پرداخت میکنند با هزینهای که لازم است کارفرمایان بپردازند، کمی متفاوت است.
هدف اصلی از راهاندازی این سامانه ثبت دادخواستها و شکایت اینترنتی کارگران از کارفرماها و همچنین دریافت بیمه بیکاری است. اما برای این سامانه زیر مجموعههای دیگری در نظر گرفته شده که در صورت نیاز کارگران و کارفرمایان میتوانند از آن استفاده نمایند. در ادامه به معرفی این موارد خواهیم پرداخت.
همچنین چنانچه نیاز به ثبت و تایید و پیگیری قراردادهای کاری وجود داشته باشد، طبق ماده 10 قانون کار میتوان به آن رسیدگی کرد.