skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اقتصاد دیجیتال

مینا رضایی نویسنده میهمان

تست سرعت اینترنت در سایت تنظیم مقررات

مینا رضایی
نویسنده میهمان

۸ فروردین ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۷ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۱ اسفند ۱۴۰۱

تست سرعت اینترنت

از آنجایی که سرعت دانلود وآپلود اطلاعات در اینترنت برای تمامی کاربران بسیار حائز اهمیت است، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات جهت تست سرعت اینترنت سامانه ای را راه اندازی کرده است. کاربران با مراجعه به این سامانه می توانند اینترنت دریافتی خود را از لحاظ latency، سرعت آپلود و دانلود مورد بررسی قراربدهند. در صورت عدم تطبیق سرعت ابلاغ شده از سوی سرویس دهندگان با آنچه که کاربران مورد استفاده قرار می دهند، براساس کد رهگیری تخصیص یافته مشکل در این سامانه قابل پیگیری خواهد بود.

لازم به ذکر است که سامانه تست هر اپراتور متفاوت است و پیشنهاد می شود که از طریق سامانه سنجش سرعت اینترنت هر سرویس دهنده را اندازه گیری کنید تا سرعت اتصال در شبکه به درستی اندازه گیری شود.

باید به این نکته توجه داشته باشید که در زمان تست سرعت اینترنت باید وی پی ان خود را قطع کنید و تمام برنامه های در حال اجرا را ببندید. در ادامه این مطلب توضیحات دقیق تری درمورد این سامانه ملی و راهکارهای تست سرعت توضیح خواهیم داد.

سامانه محاسبه تست سرعت اینترنت خانگی

ممکن است برای بسیاری از شما پیش آمده باشد که از سرعت اینترنت خود ناراضی بوده اید و به دنبال حل این مشکل بسیاری از سایت های مختلف را جستجو کرده اید. امروزه مشکل کندی سرعت اینترنت از سوی اپراتورهای کشور به عنوان مشکل مهم برای کاربران و صاحبان مشاغل اینترنتی تبدیل شده است.

سامانه محاسبه تست اینترنت که از سوی رگولاتوری ارائه شده است این امکان را برای کاربران فراهم کرده تا بتوانند از طریق این سامانه به بررسی سرعت اینترنت خود بپردازند. دراین سامانه 13اپراتور اینترنت و وایمکس ساماندهی شده اند که کاربران برای تست سرعت اینترنت باید ابتدا اپراتور خود را انتخاب کنند و برای اندازه گیری پارامترها اقدام نمایند.

تست کیفیت برای اپراتورهای شاتل،آسیاتک،پارس آنلاین، پیشگامان، مخابرات، عصر تلکام،ایرانسل، مبین نت، فن آوا، و… قابل سنجش می باشد. در این اندازه گیری میزان سرعت دانلود،آپلود، نوسانات و… قابل مشاهده است. امکانی که برای کاربران در این سامانه فراهم شده این است که نتایج تست قابل ثبت و ارائه به اپراتورهای مربوطه می باشد. ادرس این سامانه http://cra.ir است که از گزینه سنجش سرعت در سایت، کاربران می توانند شاخص سرعت سرویس های خود را تست کنند ودر صورت عدم تطبیق با قرارداد سرویس های دریافتی و براساس کد رهگیری؛ شکایت خود را اعلام کنند.

قبل از ورود به این سامانه بهتر است که ثبت نام خود را انجام بدهید و با نام کاربری و رمز عبور وارد سایت بشوید.

تست سرعت چه مواردی را می سنجد؟

 

شاید این سوال برای شما پیش بیاید که دقیقا چه چیزهایی در تست سرعت اینترنت محاسبه می شود؟.

مواردی که در تست سرعت مورد بررسی قرار می گیرد شامل موارد زیر می شود:

1-زمان پاسخ

میزان زمانی که صرف می شود تا یک بسته از سمت کاربر به سرور ارسال شود و پاسخ دریافت گردد. زمان زیر 60 ثانیه به عنوان زمان طلایی محسوب می شود.

2-jitter

نشان دهنده پارامتر است که هرچه این نوسان کمتر باشد عدد مطلوبی ارائه می شود و به اصطلاح jitter از پینگ تایم نباید بیشتر باشد.

3-سرعت دانلود

سرعتی که برای دریافت اطلاعات از سرور می باشد و باید برخلاف jitter عدد بزرگتری را نشان بدهد. این عدد پهنای باند اینترنت کاربر است.

4-سرعت آپلود

سرعت ارسال اطلاعات به سرور که اگر عدد بزرگتری را نشان بدهد پهنای باند ارسال می باشد. اغلب مواقع سرعت دانلود از سرعت آپلود بیشتر است.

اصطلاحات مهمی که باید در این قسمت به آن اشاره کنیم واحد پهنای باند بیت بر ثانیه است که با نمادb/s یا bpsمشخص می شود. این بدین معناست که در هر ثانیه چه مقدار اطلاعات با مقدار صفر یا یک منتقل می شود. کیلوبایت بر ثانیهkb/s  و مگابایت بر ثانیه را با mb/s نشان می دهند.

چه عواملی باعث می شود تا نتیجه تست سرعت اینترنت واقعی نباشد؟

 

عوامل بسیاری هستند که باعث می شوند تست اینترنت به درستی انجام نشود. با در نظر گرفتن این عوامل می توانید از سامانه مربوطه تست سرعت اینترنت را به درستی اندازه گیری کنید. این عوامل شامل موارد زیر می شود:

1-برنامه های در حال اجرا

برنامه هایی ماند آنتی ویروس ها و دانلود و آپلود ها باعث می شوند تا ارتباط درستی با نرم افزار تست سرعت ایجاد نشود. برای دریافت نتیجه صحیح بهتر است در ساعت های مختلف شبانه روز تست سرعت انجام شده و برنامه های در حال اجرا متوقف شوند.

2-اتصال چند دستگاه به یک سرویس اینترنتی

زمانی که چند کاربر به یک سرویس متصل می شوند پهنای باند بین این دستگاه ها تقسیم می شود و سرعت واقعی سرویس اینترنت مشخص نمی شود. برای جلوگیری از این مسئله بهتر است تنها یک دستگاه به اینترنت وصل باشد.

3-سیگنال دریافتی از مودم ضعیف باشد

وجود نویز یا قدرت سیگنال دریافتی از مودم می تواند یکی از عواملی باشد که قبل از تست سرعت باید به آن توجه داشته باشید. دریافت سیگنال زیر 50% هم می تواند سرعت شما را کاهش دهد و هم زمان پینگ تایم را طولانی کند. برای رفع چنین مشکلی بهتر است با کابل به مودم وصل شوید.

4-سیگنال دریافتی ناپایدار باشد.

اگر از سیم کارت استفاده می کنید سیگنال آنتن موبایل بصورت مستقیم روی سرعت اینترنت شما تاثیرمی گذارد.

لازم به ذکر است که در تست سرعت اینترنت توسط سامانه تنظیم مقررات، سرعت دانلود فایل ها نمی تواند معیار مناسبی برای ارزیابی و تست سرعت اینترنت شما باشد. سامانه ای که در مورد آن قبلا توضیح دادیم طبق مصوبه 152 کمیسیون تنظیم مقررات کیفیت و سرعت دسترسی کاربران را در شبکه عصر تلکام مورد بررسی قرار می دهد.

معرفی کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات

این کمیسیون به عنوان نهادی مستقل وظیفه تدوین و تصویب مقررات را در حوزه فناوری اطلاعات بر عهده دارد. نظارت بر رعایت عدالت، انصاف و ایجاد فضای سالم رقابت بین سرویس دهندگان از وظایف نظارتی این سازمان می باشد. در ادامه وظایف این کمیسیون را مورد بررسی قرار می دهیم.

1-اصلاح و بروز رسانی ساختار بخش های ارتباطی

2-تصویب و تعیین قوانین و مقررات مربوط به صدور مجوز جهت ایجاد شرکت هایی که قصد ارائه خدمات دارند.

3-نرخ گذاری ها در تعرفه های خدماتی در بخش ارتباطات

4- نظارت بر حسن اجرای قوانین تصویب شده

5-صدور مجوز فرکانس و دریافت حق امتیاز برای صدور مجوزهای مربوطه

اعضای این کمیسیون شامل وزیر اطلاعات و فناوری، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، دبیر کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات می باشند که طبق ماده 6 قانون وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات منصوب می شوند و در کنار آن ها  نمایندگانی هم از معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری، وزارت امور اقتصادی و سه نفر دیگر از صاحب نظران امور اقتصادی و ارتباطات حضور دارند.

ثبت شکایات از ضعیف بودن اینترنت

بسیاری از کاربران از پایین بودن سرعت اینترنت ناراضی هستند و قصد ثبت پیگیری این مشکل را دارند. سوال اصلی اینجاست که برای ثبت شکایت باید به کجا مراجعه کنند؟

راه های مختلفی برای ثبت و پیگیری این شکایت ها وجود دارد. اغلب مواقع برای پیگیری این مسئله از طریق سامانه تلفن های گویا، سایت تنظیم مقررات و … اقدام می کنند.

1-شرکت مخابرات

2-سازمان تنظیم مقررات رادیویی

3-وزارت ارتباطات

4-سامانه تلفن گویا 195 و 2020
بعد از ثبت شکایت در سامانه مربوطه ، بررسی ها انجام می شود و بعد به رفع مشکل پرداخته خواهد شد.

سخن پایانی

با وجود برنامه های مختلف برای تست سرعت اپراتورها، بهترین گزینه استفاده از سایت تنظیم مقررات جهت بررسی سرعت اینترنت می باشد. در نظر داشته باشید که گاهی به دلیل پوشش دهی ضعیف در منطقه مشکل در سیگنال و آنتن دهی ایجاد می شود که بعد از بررسی تمامی جوانب به رفع مشکل ادقام می کنند.

https://pvst.ir/ef0

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو