وضعیت کارآفرینی زنان خاورمیانه؛ هزارویک شب بیخوابی، هزارویک روز پشتکار
دادههای بانک جهانی نشان میدهند هرچند زنان کارآفرین عموماً عملکرد بهتری نسبت به همتایان مرد…
۹ آبان ۱۴۰۳
تحلیلگران نوآوری ما به تازگی به بررسی تکنولوژیهای جدید و استارتآپهای نوپایی پرداختهاند که روی راهکارهای نوآورانه برای مبارزه با محتوای جعلی کار میکنند. از آنجا که استارتآپهای زیادی درباره راهکار مختلف مشغول کار هستند، بر آن شدیم تا چشماندازمان را با شما در میان بگذاریم. ما ۳۳۱ استارتآپ را که به حل مشکل اخبار جعلی و شایعات میپردازند بررسی کردیم. نیوزچک، سیابرا، دیفادگر، پریماس و بلکبرد پنج راهحل برتر و جالب توجه ارائه میکنند.
در این گزارش با استفاده از پلتفرم StartUS Insight Discovery که بیش از یک میلیون و ۳۷۹ هزار استارتآپ و شرکت در حال توسعه را در سراسر جهان تحت پوشش خود دارد، نگاهی به نوآوری در حوزه اخبار و رسانه انداختیم. ما در این بررسی ۳۳۱ راهحل مرتبط را شناسایی و پنج مورد برتر را برای ارائه در این مطلب انتخاب کردیم. این شرکتها با توجه به فاکتورهایی مثل مکان، سال تاسیس و ارتباط تکنولوژی در کنار چیزهای دیگر مد نظر قرار گرفته است. لیست استارتآپهای برتر با توجه به ملاک خاص شما شاید شکل و شمایل کاملاً متفاوتی داشته باشد.
نقشه استارتآپهای جهانی که در این گزارش تهیه شده به پنج استارتآپ و شرکت در حال توسعه اشاره میکند که به ساخت راهحلهای نوینی برای مبارزه با اخبار جعلی و شایعات مشغولاند. بهعلاوه این نقشه مناطقی را که در آنها شاهد فعالیت بالای استارتآپی هستیم مشخص کرده و پراکندگی مکانی تمام ۳۳۱ شرکتی را که برای این موضوع بررسی کردیم نشان میدهد.
اخبار جعلی و دروغرسانی در شبکه اجتماعی و دیگر محافل آنلاین به وفور یافت میشوند. اگر نادیده گرفته شوند، پتانسیل آن را دارند که پیامدهای سنگینی برای جامعه و برندها و بخش دولتی به بار آورند. استارتآپها در حال کار روی ابزارهایی هستند که به روزنامهنگاران و حتی عموم جامعه در بازبینی و تعیین نمره سندیت محتوای آنلاین کمک میکند.
نیوزچک، استارتآپ واقع در آمریکا، در حال ساخت پلتفرمی برای بازبینی و نمرهدهی به محتواست. این استارتآپ برای گردآوردی شاخص اعتماد نیوزچک، صدها کد اخلاقی را که لیست جامعی از استانداردهای روزنامهنگاری است بررسی میکند. این پلتفرم برای تصدیق و تایید شفاف نمرهها از ترکیب انسان و ماشین استفاده میکند. این کار به سرعت بررسی محتوای برندها و البته محافظت در برابر خرابکاران کمک میکند.
هرچه برندها حضور خود را در فضای آنلاین توسعه میدهند، خطر سوءاستفاده و تهمت و افترا هم بیشتر میشود. از گمراه کردن مشتریان و انتشار اخبار جعلی برای آسیب به آوازه برند گرفته تا جعل هویت برند، همگی از جمله این خطرات هستند. این مساله ممکن است بر وفاداری به برند و به تبع آن بازبینی و حتی درآمد تاثیر منفی بگذارد. استارتآپها راهحلهایی دارند که به پیشگیری از تهدیدهای آنلاین کمک میکنند. استارتآپ اسرائیلی سیابرا راهحلی برای جستوجوی اطلاعات جعلی در اختیار برندها قرار میدهد. تکنولوژی ثبت اختراعشده این استارتآپ با استفاده از یادگیری عمیق و پردازش زبان طبیعی (NLP) خرابکاران آنلاین را شناسایی میکند. این پلتفرم نرمافزار به عنوان یک خدمت (SaaS) با محافظت از برندها در مقابل سوءاستفاده آنلاین، مشارکت واقعی را برایشان ممکن میکند. این استارتآپ خدمات خود را برای جلوگیری لحظهای از تهدیدهای آنلاین علیه نهادهای دولتی نیز عرضه میکند.
با پیشرفت الگوریتمهای یادگیری ماشینی، تولید رسانه جعلی اما تمییزناپذیر ممکن شده است. دیپفیکها تهدیدی برای اکوسیستم خبری، موسسات مالی، چهرههای معروف و برندها محسوب میشوند. از جمله راهحلهای فعلی شناسایی دیپفیک میتوان به الگوریتمهایی اشاره کرد که الگوهای غیرمعمول رسانه را تشخیص میدهند، یا تایید اصالت از طریق منبعی مبتنی بر بلاکچین.
دیفاجر (Defudger) یک استارتآپ دانمارکی است که برای تایید اصالت محتوای دیجیتالی یک سیستم سهلایه ایجاد میکند. این سیستم با استفاده از هوش مصنوعی (AI) و دید کامپیوتری، هرگونه دستکاری تصاویر و ویدئوها از جمله دیپفیک را تشخیص میدهد. این راهحل برای تایید اصالت از ثبت و نگهداری امن در یک پایگاه داده بلاکچینی استفاده میکند. این استارتآپ همچنین از یک کتابخانه محتوای تایید و رد شده نیز برخوردار است.
بلاکچین امکان ردیابی، شفافیت، تغییرناپذیری و تمرکززدایی را برای کاربردهای مختلف صنایع متعدد از جمله امور مالی، کشاورزی و لجستیک فراهم میکند. همین مشخصهها این تکنولوژی را به ابزار بسیار مفیدی در مبارزه با اخبار جعلی تبدیل کرده است. راهحلهای مبتنی بر بلاکچین امکان انتشار و نظارت امن بر اخبار آنلاین و حذف منابع جعلی خبری را فراهم میکنند.
پریماس یک استارتآپ سنگاپوری با هدف بهبود کیفیت محتوای آنلاین است. پروتکل محتوای معتبر توزیعشده (DTCP) این استارتآپ با استفاده از بلاکچین، متاداده محتوایی منحصربهفردی را تولید میکند. افزون بر این، این سیستم توزیعی تمام شبکه محتوایی را ردیابی و روی بلاکچین ثبت و به نمرهدهی به محتوا کمک میکند. این سیستم مشکل اخبار جعلی، سرقت ادبی و محتوای کمکیفیت را حل میکند.
با حجم عظیم محتوای آنلاین، سازمانها به سختی میتوانند روایت برندهای خود را زیر نظر بگیرند. اخبار جعلی و شایعات همیشگی نیز تهدیدی برای آوازه سازمان محسوب میشود و به اقدامات پیشگیرانه نیاز است. استارتآپها راهکارهایی عرضه کردهاند که با بررسی محتوای آنلاین، به سریعترین شکل ممکن شایعهپراکنی را شناسایی و با آن مقابله میکنند.
بلکبرد.ایآی (Blackbird.AI) استارتآپی آمریکایی است که با درآمیختن یادگیری ماشینی و هوش بینرشتهای انسانی با شایعهپراکنی مبارزه میکند. موتور مرکزی مبتنی بر هوش مصنوعی این استارتآپ نشانههای تهدید را در شبکههای عمیق شناسایی میکند و در عین حال حجم عظیمی از محتوا را نیز زیر نظر دارد. این راهحل برای مدیریت پیشگیرانه تهدید، الگوهای رفتاری کاربر را مشخص میکند. برندها با استفاده از این ابزار میتوانند خطرات شایعهپراکنی را رفع کنند و راوی داستان خود باشند.
منبع: استارتوس اینسایتز