skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بایننس کوین چیست؟

۱ بهمن ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

بایننس کوین

صرافی بایننس که به عنوان بزرگ‌ترین صرافی رمزارزی شناخته می‌شود در سال ۲۰۱۷ بایننس کوین را عرضه کرد. این کوین ابتدا روی شبکه اتریوم عرضه شد اما بعدتر به شبکه هوشمند بایننس مهاجرت کرد. دارندگان این کوین می‌توانند خدمات صرافی بایننس را با هزینه کمتری دریافت کنند.

صرافی بایننس در سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۲ با به ثبت رساندن حجم معاملات ۷.۶ میلیارد دلار، همچنان به عنوان بزرگ‌ترین صرافی ارزهای دیجیتال جهان شناخته می‌شود. این صرافی در سال ۲۰۱۷ توکنی با نام بایننس کوین را عرضه کرد که با نماد BNB معامله می‌شود.

شکل گیری و عرضه اولیه BNB در شبکه اتریوم بود و در نهایت به زنجیره بایننس مهاجرت کرد که اکنون به عنوان ارز اصلی این شبکه شناخته می‌شود. ایجاد این توکن در سال ۲۰۱۷ به‌عنوان ابزاری برای تخفیف در کارمزدهای معاملاتی بود اما خیلی نگذشت که کاربردهای در پرداخت‌های کسب‌وکارهای مختلف مانند سرگرمی، خدمات آنلاین و خدمات مالی گسترش یافت.

در زمان نگارش این مطلب، بایننس کوین ارزش بازاری معادل ۵۰ میلیارد دلار دارد و پس از بیت‌کوین، اتریوم و USDT در رتبه چهارم از نظر ارزش بازار قرار می‌گیرد.

درک بایننس کوین (BNB)

بایننس کوین بعد از مهاجرت از اتریوم به ارز اصلی زنجیره بایننس تبدیل شد. برای این کوین در جریان عرضه اولیه سکه (ICO)، حداکثر ۲۰۰ میلیون توکن در BNB در نظر گرفته شد. از این حجم ۱۰ درصد یا ۲۰ میلیون توکن به سرمایه‌گذاران اصلی، ۴۰ درصد یا ۸۰ میلیون توکن برای تیم موسس و ۵۰ درصد باقی‌مانده یا ۱۰۰ میلیون توکن را برای شرکت‌کنندگان مختلف در نظر گرفتند.

از کل سرمایه جمع‌آوری شده در فرآیند ICO تقریبا نیمی از آن برای برندسازی و بازاریابی بایننس در نظر گرفته شد. حدود یک سوم هم به ساخت پلتفرم‌های مد نظر بایننس و ارتقا‌های لازم در اکوسیستم این صرافی اختصاص یافت.

سوزاندن سکه

بایننس کوین از ۲۸ می سال ۲۰۲۲ به عنوان پنجمین ارز بزرگ ارز نظر ارزش بازار پس از بیت‌کوین، اتریوم و تتر قرار داده است. از زمان عرضه بایننس کوین تصمیم گرفته شد کل عرضه در گردش این کوین در نهایت به ۱۰۰ میلیون BNB برسد، این فرآیند از طریق روشی به نام توکن سوزی انجام که به واسطه آن به صورت فصلی بخشی از توکن‌ها توسط بایننس بازخرید و از گردش برای همیشه خارج می‌شود.

برهمین اساس بایننس به طور مرتب فرآیند سوزاندن توکن‌ها را ادامه می‌دهد و آخرین اقدام بایننس که مربوط به اویل ۲۰۲۳ است شامل سوزاندن حدود نیم میلیون دلار BNB می‌شود.

استفاده و پشتیبانی از بایننس کوین

کوین BNB توسط صرافی بایننس در سال ۲۰۱۷ به عنوان ابزاری برای ایجاد تخفیف در کارمزده‌های معاملاتی ایجاد شد. با این حال استفاده از این توکن در چند سال گذشته به بسیاری از پلتفرم‌ها گسترش یافته و امروزه در بسیاری از پلتفرم‌ها قابل استفاده به عنوان یکی از روش‌ها پرداخت است. همچنین این کوین هدف شکل‌گیری ابتدایی خود را هم حفط کرده و می‌توان از آن در Binanace.com، Binanace DEX و Binanace Chain به عنوان ابزار پرداخت کارمزد استفاده کرد.

استفاده از BNB برای سایر پلتفرم‌ها هم شامل موارد زیر می‌شود:

  • پرداخت (com، Monetha و HTC)
  • رزرو اقامتگاه‌های مسافرتی (TravelbyBit، io و Travala.com)
  • سرگرمی (هدایای دیجیتالی، قرعه‌کشی)
  • پرداخت هزینه خدمات (BitTorrent، Canva و Storm)
  • اهداف مالی (دریافت وام ETHLend و سرمایه‌گذاری در Moeda)

استفاده از BNB می‌تواند شامل مواردی همچون سرمایه‌گذاری در ICOها هم بشود. براساس برنامه بایننس که در Launchpad فهرست شده‌اند، کاربران می‌توانند با استفاده از دارایی BNB خود اقدام به شرکت و سرمایه گذاری کنند.

بایننس کوین همچنین توسط Uplive به عنوان یکی از پلتفرم‌های پخش ویدیوی زنده آسیایی، پشتیبانی می‌شود. این پلتفرم حدود ۲۰ میلیون کاربر دارد. از دیگر پشتیبانان بایننس هم می‌توان به VISA به عنوان یکی از بزرگ‌ترین پردازش‌گران تراکنش‌های مالی بین‌المللی اشاره کرد.

زنجیره هوشمند بایننس

زنجیره هوشمند بایننس یا به اختصار BSC، شبکه‌ای بلاک‌چینی است که توسط پلتفرم تجاری بایننس توسعه یافته. این شبکه به دلیل انجام تراکنش‌ها با سرعت و کارمزد نسبتا ارزان برای اجرای برنامه‌های کاربردی مبتنی‌بر قرارداد هوشمند مناسب است. همچنینی این شبکه با ماشین مجازی اتریوم (EVM) سازگار است.

از سال ۲۰۱۵ شبکه اتریوم امکان اجرازی برنامه‌های غیرمتمرکز با استفاده از بلاک‌چین را فراهم کرده است. با این حال محدودیت‌های شبکه اتریوم برای بسیاری از پروژه‌ها مشکلاتی را بوجود آورد که بسیاری از آنها تصمیم به مهاجرت و ایجاد شبکه‌های مبتنی بر نیازهای خود شدند.

از جمله محدودیت‌های بلاک‌چین اتریوم می‌توان به سرعت پردازش پایین تراکنش‌ها و بالا بودن کارمزد شبکه اشاره کرد. بایننس هم با استفاده از همین محدودیت‌ها توانست شبکه خود را با نام BSC توسعه دهد و به عنوان یکی از بهترین شبکه‌هایی که از سرعت بالا و کارمزد کم برخوردار است به کاربران معرفی کند.

این بلاک‌چین که توسط بزرگ‌ترین صرافی ارزدیجیتال جهان اداره می‌شود، با استفاده از یک فورک از اتریوم توسعه یافته و به همین دلیل دارای دو مزیت بزرگ است. اول اینکه مشکل تراکنش‌های کند و گران قیمت برطرف می‌شود و دوم اینکه برنامه‌های توسعه یافته برای اتریوم برای زنجیره هوشمند بایننس هم قابل استفاده هستند و توسعه‌دهندگان می‌توانند از کد‌های اتریوم برای توسعه برنامه‌های زنجیره هوشمند بایننس استفاده کنند.

فرآیند تایید تراکنش‌ها در زنجیره هوشمند بایننس با روش PoSA یا Proof of Staked Authority انجام می‌شود که می‌توان به آن گواه اثبات اعتبار سهام گفت. این روش ترکیبی از دو روش PoS و PoA است که اجازه می‌دهد تاییدکنندگان منتخب شبکه BSC بلوک‌های جدید را تولید و تراکنش‌ها را تایید کنند. در این روش عوامل تایین کنند انتخاب شدن به عنوان تاییدکننده شامل میزان سهام و شهرت در جامعه می‌شود و با استفاده از این روش TPS یا تعداد تراکنش قابل پردازش در ثانیه این شبکه بالا می‌رود.

زنجیره هوشمند بایننس که BNB به عنوان کوین این بلاک‌چین شناخته می‌شود امکان پردازش حدود ۱۰۰ تراکنش در ثانیه را دارد. این عدد به این معنی است که روزانه زنجیره هوشمند بایننس امکان پردازش بیش‌از هشت میلیون تراکنش را دارد.

مزایای زنجیره هوشمند بایننس

  • استقلال: زنجیره هوشمند بایننس یک بلاک‌چین مستقل است.
  • سرعت بالا: BSC با انجام تراکنش‌های سریع شناخته می‌شود که این موضوع با استفاده از زنجیره هوشمند بایننس ممکن می‌شود.
  • هزینه تراکنش کم: هزینه تراکنش کم امکان استفاده عمومی‌تر یک بلاک‌چین را فراهم می‌کند که استفاده از زنجیره هوشمند بایننس به نسبت دیگر شبکه‌های معروف، کارمزد کمتری دارد.
  • سازگاری: سازگاری زنجیره هوشمند بایننس با اتریوم باعث می‌شود توسعه دهندگان راحت‌تر برنامه‌های کاربردی را توسعه دهند.

نقاط ضعف زنجیره هوشمند بایننس

  • تمرکز: زنجیره هوشمند بایننس به شرکت مادر یا همان صرافی بایننس وابسته است. این موضوع به این معنی است که برخلاف بسیاری از شبکه‌های غیرمتمرکز مالی دیگر، بایننس کنترل کننده تمامی معاملات این شبکه است.
  • PoSA: هرچند که بسیاری از افراد استفاده از این روش را توصیه می‌کنند با این حال برخی از کارشناسان هم احتمالاتی در مورد امکان سوءاستفاده افراد تاییدکننده منتخب را مطرح می‌کنند.
  • کلاه‌برداری: کم بودن کارمزد تراکنش‌ها در زنجیره هوشمند بایننس، باعث شده تا این شبکه به خواستگاه انواع پروژه‌های کالاه‌برداری تبدیل شود.

رشد سریع و پیوسته زنجیره هوشمند بایننس قابل توجه است. همانطور که گفته شد BSC برای مقابله با مشکلات و محدودیت‌های اتریوم توسعه یافته است، به همین دلیل رقابت تنگاتنگی با اتریوم دارد. رقابتی که در یک طرف عدم تمرکز و امنیت اتریوم وجود دارد و در طرف دیگر تمرکز و سرعت زنجیره هوشمند بایننس، در نهایت تنها برنده این قابت کاربران فضای ارزهای دیجیتال خواهند بود.

https://pvst.ir/dzt

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو