بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای صرافیهای رمزارزی را اعلام کرد
بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای کارگزاریهای رمزارزی یا صرافیهای رمزارزرا اعلام کرد. به…
۲۹ دی ۱۴۰۳
بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۲ (۱۰)
۱ بهمن ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
بودجه فصل ارتباطات و فناوری اطلاعات برای سال آینده نزدیک ۳۵۰۰ میلیارد تومان بیش از سال جاری برآورد شده است؛ اما این بودجه، تنها به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تعلق نمیگیرد و دستگاههای مختلفی از جمله مرکز ملی فضای مجازی و پروژههای مختلف در دستگاههای گوناگون از آن سهم میبرند.
به گزارش پیوست، لایحه بودجه سال آینده که بررسی آن در کمیسیون تلفیق مجلس آغاز شده و به زودی در صحن علنی بررسی میشود، از نظر اعتبارات ICT با افزایش قابل توجهی روبرو شده است. در همین حال وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و زیرمجموعههایش در سال آینده سهم قابل توجهی از این افزایش را به خود اختصاص دادهاند که از نظر درصدی، پژوهشگاه ارتباطات بیشترین افزایش را خواهد داشت.
مجموع بودجهای که برای فصل ICT در سال آینده در نظر گرفته شده، بیش از ۱۸ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است که بیش از ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان آن مربوط به اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای است و بقیه آن به اعتبارات هزینهای تخصیص داده خواهد شد. از مجموع اعتبارات فصل ارتباطات و فناوری اطلاعات بیش از ۱۵ هزار و ۵۰۰ میلیاد تومان آن در ردیفهای متفرقه آمدهاند، اندکی بیش از ۴۱ میلیارد تومان در ردیفهای اختصاصی قرار میگیرند و بقیه از درآمد عمومی تامین خواهند شد.
براساس آنچه در لایحه بودجه سال آینده آمده است، فصل ارتباطات و فناوری اطلاعات هیچ یارانهای دریافت نمیکند.
از بودجهای که به فصل ICT اختصاص یافته، بیش از ۱۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد آن به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و دستگاههای زیرمجموعهاش اختصاص مییابد که سهم اصلی مربوط به وزارت ارتباطات است و دستگاههای دیگر در ردیفهای بعدی قرار دارند.
سازمان فضایی با بودجهای بیش از ۱۲۰۰ میلیارد تومان، از جمله دستگاههایی است که سال آینده سهم بزرگی از بودجه فصل ICT را به خود اختصاص میدهد. این سازمان و فعالیتهایش در دولت سیزدهم بسیار مورد توجه قرار گرفتهاند و عیسی زارعپور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه رای اعتماد بر گسترش فعالیتهای فضایی تاکید کرد. با این حال باید توجه داشت که سازمان فضایی در سال آینده تنها ۷ درصد بیشتر از سال جاری بودجه خواهد داشت و این افزایش، در میان دستگاهّهای زیرمجموعه وزارت ICT کمتر از بقیه است.
در کنار سازمان فضایی، پژوهشگاه فضایی نیز سال آینده نزدیک به ۲۳۰ میلیارد تومان بودجه خواهد داشت که بیش از ۳۹ درصد رشد را نسبت به سال جاری نشان میدهد.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که بیشترین درآمد حوزه ICT را دارد، سال آینده بیش از ۲۷۳ میلیارد تومان اعتبار خواهد داشت که نزدیک ۲۵۷ میلیارد آن بودجه هزینهای خواهد بود. بودجه رگولاتوری نسبت به سال جاری بیش از ۲۵ درصد افزایش دارد.
پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات از نظر درصدی ۵۲ درصد بیش از سال آینده بودجه خواهد داشت. مجموع بودجه این پژوهشگاه به بیش از ۱۶۵ میلیارد تومان میرسد. پژوهشگاه ICT سال آینده ۲ میلیارد تومان اعتبار تملک داراییهای سرمایهای دارد در حالی که سال جاری چنین بودجهای برایش تعریف نشده بود.
پارک علم و فناوری ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز سال آینده بیش از ۱۰۲ میلیارد تومان بودجه خواهد داشت که ۴۶ درصد بیش از ارقام لایحه بودجه ۱۴۰۱ است.
در نهایت، شرکت پست نیز مانند هرسال بودجهای به عنوان تملک داراییهای سرمایهای خواهد داشت که برای سال آینده ۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان برآورد شده است.
شرکت ارتباطات زیرساخت، سازمان فناوری اطلاعات و فرودگاه پیام به عنوان سه زیرمجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال آینده بودجهای از درآمد دولت دریافت نمیکنند و با استفاده از درآمدهای خود اداره میشوند.
براساس آنچه در جداول پیوست ۳ لایحه بودجه آمده، فرودگاه پیام سال آینده بیش از ۱۳۷ میلیارد تومان هزینه دارد. شرکت ارتباطات زیرساخت نیز بیش از ۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد و سازمان فناوری اطلاعات ۲۳۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان هزینه دارد که مانند سالهای گذشته به اندازه درآمد این شرکت برآورد شده و بدین ترتیب سودی به دولت ارائه نمیکند. همین وضعیت برای شرکت پست نیز تکرار شده و این شرکت سال آینده بیش از ۵ هزار میلیارد تومان درآمد و هزینه خواهد داشت.
در لایحه بودجه سال آینده دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات به عنوان یکی از زیرمجموعههای وزارت ICT در نظر گرفته شده و بودجه آن ۳۸۰۰ میلیارد تومان برآورد شده که ۳ هزار میلیارد تومان آن بودجه هزینهای است.
بیرون از وزارتخانه، مرکز ملی فضای مجازی به عنوان نهادی مهم و تاثیرگذار در این صنعت، سال آینده بیش از ۱۱۵ میلیارد تومان بودجه خواهد داشت که ۷۸ میلیارد تومان بودجه تملک داراییهای سرمایهای است. مرکز ملی فضای مجازی که از بدو تاسیس تاکنون در حال رشد ساختاری بوده است، برنامهای برای ایجاد مراکز استانی دارد. بودجه مرکز ملی فضای مجازی به نسبت سال جاری ۱۳۷ درصد افزایش نشان میدهد.