رئیس قوه قضائیه: فضای مجازی در هیچ کشوری به صورت آزاد و رها نیست
رئیس قوه قضائیه، کاهش محدودیتهای برخی از شبکههای اجتماعی که برای ملت و کشور شامل…
۲۹ آبان ۱۴۰۳
۱۸ دی ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تایوان از سرمایهگذاران خواسته تا برای ساخت یک ارائه دهنده ارتباطات ماهوارهای به کمک دولت بیایند. تایپه این اقدام را با الهام از نقش ماهوارههای استارلینک ایلان ماسک در جنگ اوکراین و برای آمادگی در برابر حمله احتمالی چین انجام میدهد.
به گزارش پیوست، فایننشال تایمز به نقل از سه فرد مطلع گزارش میدهد که تایوان در حال مذاکرات اولیه با چندین سرمایهگذاری داخلی و بینالمللی برای تامین بودجه این پروژه است. این پروژه برونگذاری بخشی است که فعلا بخش فضایی از آژانس فضایی تایوان (TASA) محسوب میشود.
دولت با سرمایهگذاران متعددی از جمله صندوق سرمایهگذاری سیلیکون ولی (Silicon Valley) و دراپر اسوسیتس (Draper Associates) برای جذب سرمایه مذاکره کرده است.
یک مقام ارشد TASA میگوید: «ما میخواهیم پروژه ارتباطات ماهوارهای در مدار پایینی زمین را به یک شرکت تبدیل کنیم.» به گفته افراد مطلع، دولت قصد دارم سهام حداکثری این شرکت را برای خود نگه دارد.
این پروژه بخشی از تلاشهای گسترده تایوان برای ایجاد زیرساختی برای ارتباطات است که حتی در صورت حمله احتمالی چین هم بتواند به کار خود ادامه دهد. پکن تایوان را بخشی از قلمرو خود میداند و چندین مرتبه به استفاده از زور برای کنترل آن تهدید کرده است.
آدری تانگ، وزیر دیجیتال تایوان، میگوید: «ما حمله روسیه به اوکراین و کاربرد موفق استارلینک را شاهد بودیم.»
تانگ با اشاره به اینکه این سیستم از «تلفن و ویدیوکنفرانس، همچون صحبتهای روزانه زلنسکی، هم پشتیبانی میکند» اضافه کرد: «هدف اصلی ما راحتتر کردن مقاومت اجتماعی است، تا اطمینان حاصل کنیم که مثلا روزنامهنگاران میتوانند ویدیوهایشان را حتی در صورت وقوع فاجعه هم برای مخاطبان بینالمللی ارسال کنند.»
شبکه اینترنت ماهوارهای استارلینک متعلق به شرکت اسپیساکس ایلان ماسک با وجود حملات سنگین روسیه به زیرساخت اوکراین، به کیف در حفظ ارتباطات نیروها کمک کرده است.
تانگ میگوید برای عملیاتی شدن خدمت مد نظر TASA «چند سالی» زمان نیاز است. این وزارت در حال حاضر مشغول آزمایش گیرندههای ماهواره متحرک در ۷۰۰ منطقه تایوان است تا پهنباند لازم را در صورت وقوع فاجعه یا آغاز جنگ تضمین کند.
شرکت دراپر اسوسیتس، یکی از اولین سرمایهگذاران اسپیسآکس و تسلا، شرکت سازنده خودروی الکتریکی ایلان ماسک، است و از اظهار نظر دراین باره خودداری کرد. TASA میگوید طرح آنها هنوز برای اعلام عمومی آماده نیست.
ماهوارههای مدار پایینی زمین (LEO) ارتفاع کمتری نسبت به ماهوارههای مدار زمین، که در گذشته ابزار اصلی ارائه اینترنت ماهوارهای بودند، دارند. سیستمهای LEO به دلیل فاصله کم، تاخیر کمتری در ارسال و دریافت داده دارند اما به دلیل حرکت این ماهوارهها در مدارپایینی، برای ارائه این خدمات به تعداد زیادی از این ماهوارهها نیاز داریم.
برخی از فعالان این صنعت توان رقابتی شرکت LEO تایوان در بازار جهانی تحت سلطه اسپیساکس را زیر سوال بردهاند، آنهم در دورانی که استارتآپهای زیادی در این حوزه به دنبال جذب سرمایه هستند.
بیل ری، مدیر گروه تحقیقات تکنولوژی گارتنر، که صنعت فضایی را زیر نظر دارد میگوید: «در حال حاضر ما تنها یک بازیگر و تعداد زیادی رقیب نو پا داریم که بسیاری از آنها هم با مشکل مالی مواجهاند. در نهایت تنها چهار یا پنج ارائه دهنده باقی میمانند… شما چطور میخواهید خودتان را متمایز کنید؟»
اما فعالان صنعتی دیگری معتقدند که بازار ماهوارههای غیرثابت در حال نزدیک شدن به نقطه عطفی است و درنتیجه چندین کشور کوچک میتوانند در مدار خود به فعالیت بپردازند.
چنگ وو، از شرکای صندوق سرمایهگذاری تکنولوژی تایوانیا (Taiwania)، میگوید: «کشورهایی مثل ژاپن، کره و استرالیا از آن جملهاند. و تایوان هم میخواهد یکی از آنها باشد. ساخت یک منظومه ماهواره [LEO] برای هر کشوری میتواند با هدف امنیت ملی [و] اهداف تجاری انجام شود.»
او در ادامه گفت، از آنجایی که منظومههای LEO برای پوشش کامل یک منطقه به ۱۲۰ تا ۱۵۰ ماهواره نیاز دارند، کشورها باید پشتوانه مالی لازم برای آغاز به کار قدرتمند و ساخت سریع نمونههای اولیه را فراهم کنند.
TASA به دنبال چنین هدفی است. پروژه LEO این آژانس با استارتآپهای تایوانی از جمله ترون فیوچر تک (Tron Future Tech) و رپیدتک (Rapidtek) برای ساخت آنتن و مخابرهکنندههای تخصصی همکاری میکند.
تایپه از همکاری با دیگر ارائه دهندگان نیز استقبال میکند. تانگ میگوید: «نمیخواهیم خودمان را به یک ارائه دهنده ماهواره خاص محدود کنیم. میخواهیم با تعداد هرچه بیشتر کار کنیم.»
منبع: FT