skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اپلیکیشن و نرم‌افزار

مینا علیزاده

مینا علیزاده نویسنده میهمان

مدیرعامل «ویراستی»: توسعه را قبل از این حوادث شروع کردیم

مینا علیزاده
مینا علیزاده
نویسنده میهمان

۱۶ آذر ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۹ آذر ۱۴۰۱

لوگو ویراستی

تولیدکنندگان پیام‌رسان گ‍پ، برنامه جدیدی به نام ویراستی را توسعه‌ داده‌اند که در همین ابتدای حضور با انتقادات جدی نسبت به زمان انتشار و حتی راهبردهای تجاری مانند مدیریت دو برنامه مشابه کابرمحور توسط یک مجموعه با اتهام بهره‌مندی از تسهیلات دولتی روبه‌رو شده است.

به گزارش پیوست، ویراستی نام اپلیکیشنی است که طی هفته جاری پس از حضور در بخش شبکه‌های اجتماعی بازارهای نرم‌افزاری مطرح شد. سازندگان این برنامه اعلام کرده‌اند زمان‌بندی انتشار این برنامه ارتباطی با حوادث اخیر ندارد و از ماه‌ها پیش توسعه پیدا کرده است. اما مانند سایر پلتفرم‌های داخلی، این برنامه‌ هم به خوبی می‌تواند از فرصت محدودیت‌های ایجاد شده برای پلتفرم‌های ارتباطی و اجتماعی بهره‌مند شود.

مهدی انجیدنی، مدیرعامل توسعه سامانه پویش رسانه آسیا و بنیان‌گذار ویراستی با اشاره به اینکه این پلتفرم قرار نیست جایگزین توییتر باشد در مورد ماهیت فعالیت ویراستی می‌گوید: از چندین ماه قبل برنامه‌ریزی کردیم تا محصولی جدید با رویکرد کسب‌وکاری در حوزه نشر محتوا بر پایه پلتفرم میکروبلاگ ارائه کنیم. سیاست این پروژه این است که بر بستر کسب‌وکار محتوا تمرکز کند.

او در ادامه با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای انتشار ویراستی می‌گوید: این پروژه قبل از حوادث اخیر طراحی و توسعه یافته است و بعد از عرضه عمومی آن، این اتفاقات در کشور رخ داد. به‌همین دلیل هم هیچ تبلیغ رسانه‌ای برای ویراستی انجام نشد تا کسی فکر نکند که این محصول پس از این حوادث عرضه شده است.

مدیرعامل پیام‌رسان گپ، معتقد است کمبود برنامه‌های موجود در فضای فعلی، می‌تواند به رشد این برنامه کمک کند. او می‌گوید: در شرایط کنونی باتوجه به اینکه حضور مردم در فضای مجازی روزبه‌روز افزایش پیدا می‌کند پلتفرم‌های مشخصی برای نشر اخبار و ارتباط تعاملی مردم با نهادهای دولتی و مجموعه‌های خصوصی نداریم.

میکروبلاگیم، سوشال نه

ویراستی در فروشگاه‌های برنامه‌های موبایل در گروه شبکه‌های اجتماعی منتشر شده و حتی در تعریف این برنامه نیز از عبارت شبکه‌ اجتماعی بهره برده شده با این حال مهدی انجیدنی این برنامه را یک میکروبلاگ معرفی می‌کند. او درمورد ویراستی می‌گوید: شاید بهترین تعریف برای معرفی ویراستی این است که ویراستی یک پلتفرم تعاملی نشر محتوا است. زیرساخت کلی آن بر پایه میکروبلاگ‌ها قرار دارد.

میکروبلاگ کاربران را قادر به تبادل عناصر کوچکی مثل فایل‌های کم حجم و نوشته‌های کوتاه و غیره می‌کند (میکروپست، مانند آنچه در توییتر منتشر می‌شود).

در فقدان برنامه‌های پرمخاطب جهانی،‌ فضای داخلی می‌تواند یک محیط رشد سریع گلخانه‌ای برای پلتفرم‌های پیام‌رسان و شبکه‌های اجتماعی ایجاد کند. این محیط رشد، با حمایت‌های سخاوتمندانه دولتی نیز همراه است و همین موضوع یکی دیگر از انتقاداتی است که متوجه ویراستی شده است. تا جایی که در برخی گروه‌های تلگرامی گفته می‌شود، سازندگان ممکن است با تبادل کاربران میان پیلتفرم‌ها، برای ایجاد یک رشد نمایی مصنوعی تلاش کنند. این شبهات اما توسط مدیرعامل پویش رسانه آسیا رد می‌شود و می‌گوید: گپ و ویراستی ارتباطی باهم ندارند. گپ پیام‌رسانی گفتگومحور است و کاربران در جایگاه یک پیام‌رسان از آن استفاده می‌کنند.

مدیرعامل این میکروبلاگ درمورد نحوه درآمدزایی اپلیکیشن توضیح می‌هد: مانند کافه‌بازار که درصدی از بهای آن محصول یا کالا را دریافت می‌کنند ویراستی قرار است از محل فروش محتوایی که افراد از آن استفاده می‌کنند، درآمد داشته باشد و ضمن اینکه مسیر تبلیغات نیز یکی از جریان‌های درآمد برای این پلتفرم است. یکی از محصولات شرکت ما پلتفرم تبلیغات هوشمند ادی‌وی است که ویراستی به این پورتال در آینده مجهز می‌شود و برای ما و صاحبان محتوا درآمد خواهد داشت.

شروع به فعالیت این اپلکیشن هم‌زمان با دورانی است که اپلیکیشن‌های خارجی فیلتر شده‌اند و مسئولان اصرار به مهاجرت مردم به پیام‌رسان‌های داخلی دارند. اما انجیدنی نظری مخالف با این ایده دارد و معتقد است ویراستی بیشتر به‌دنبال تولید محتوای پرمیوم است.

ویراستی ازسمتی ویژگی‌هایی نظیر تیک آبی برای اشخاص حقیقی و حقوقی را فعال کرده است و در بخش توضیحات خود تاکید کرده ما هرگز اطلاعات کاربران را با هیچ شخصی به اشتراک نمی‌گذاریم.

نظرات کاربران

در کافه بازار دانلودکنندگان نظرات متفاوتی در مورد این اپلیکیشن به اشتراک گذاشته‌اند. آنها معتقدند در عین سرعت مناسب شباهت زیادی با دیگر اپلیکیشن‌ها به‌ویژه توییتر دارد. شخص دیگری معتقد است برای اینگونه اپلیکیشن‌های بومی بهتر است از نمادهای داخلی‌تری استفاده شود. نظرات مشابهی هم وجود داشت درخصوص اینکه بعد از نصب برای ورود به مشکل برخورد کرده‌اند.

البته هنوز بعد از گذشت مدت تقریبا زیادی انتقاداتی ازسوی کاربران برای پیام‌رسان گپ وجود دارد. آنها می‌گویند برای ورود به این اپلیکیشن هم مشکل دارند و تماس تصویری آن حجم زیادی اینترنت مصرف می‌کند. عضویت در ویراستی با شماره موبایل امکان‌پذیر است.

در ویراستی می توانید دوستان خود و نویسنده های دیگر را دنبال کنید. این اپلیکیشن همچنین در بازه زمانی آبان و آذر ۱۴۰۱ هر دو روز یک به‌روزرسانی داشته است.

بهترین نمونه‌ خارجی برای اپلیکیشن‌های میکروبلاگ، پلتفرم‌های توییتر، لینکدین، اینستاگرام و پینترست هستند.

https://pvst.ir/do7

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو