بیتکوین ۸۱ هزار دلاری صرافیهای رمزارزی را مختل کرد
با افزایش قیمت بیتکوین به بالای ۸۱ هزار دلار، ترافیک صرافیهای داخلی هم افزایش پیدا…
۲۱ آبان ۱۴۰۳
۱۵ آذر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
سوءاستفاده از اعتماد سرمایهگذاران توسط سام بانکمن_فرید، بنیانگذار صرافی رمزارزی FTX، باعث شده است بسیاری از افراد به دنبال یافتن گزینههای دیگری برای نگهداری ایمن رمزارزهای خود باشند. آیا راهی برای در امان ماندن از سوءاستفادههای احتمالی هست؟
به گزارش پیوست، اعتماد به صرافیهای رمزارزی قبل از برملا شدن کلاهبرداری FTX باعث شده بود بسیاری از کاربران سرمایه خود را در همین پلتفرمهای معاملاتی نگهداری و این روش را یک راه امن و راحت تلقی کنند. حال با فریب خوردن حدود یک میلیون نفر در جریان فروپاشی صرافی FTX روند نگهداری داراییهای دیجیتالی در میان افکار عمومی منطقیتر شده و دیگر صرافیها محل خوبی برای نگهداری به حساب نمیآیند.
سام بانکمن_فرید و FTX در حال سرمایهگذاری با استفاده از وجوه مشتریان دستگیر شدند و به همین دلیل خیلی زود بسیاری از صرافیها برای جلب اعتماد کاربران شروع به ارائه مدارک مرتبط با ذخیرهسازی درست و امن بودن محل نگهداری سرمایه کاربرانشان کردند.
سام بانکمن_فرید نشان داد میتوان در روز روشن و بدون عواقب قانونی کلاهبرداری کرد و اگر نگاهی منطقی داشته باشیم، تقریباً این موضوع میتواند در هر جایی صادق باشد و مسئولیت نگهداری سرمایه بر عهده شخص است نه صرافی. در ادامه برخی از راههای نگهداری امن رمزارزها را مرور میکنیم.
صرافیهای رمزارزی به صورت گسترده برای خرید، فروش و تجارت رمزارزها استفاده میشوند. این پلتفرمها در کنار سایر روشهای معاملاتی مانند نقل و انتقال همتا به همتا یا مستقیم، همواره به عنوان یک گزینه راحتتر و با نقدینگی بالاتر در نظر گرفته میشوند.
استفاده از صرافیهای رمزارزی برای انجام معاملات شاید برای بسیاری از کاربران گزینه مناسبی باشد با این حال مانند اتفاقی که برای کاربران صرافی FTX پیش آمد، مشکل زمانی بروز پیدا میکند که کاربران تصمیم میگیرند سرمایه خود را در کیف پولهای ارائهشده از سوی صرافیها نگهداری کنند. با این کار عملاً کاربر اختیار استفاده از دارایی را از خود سلب و به صرافی واگذار کرده است، اتفاقی که در FTX باعث کلاهبرداری شد.
فرار از این خطر به سادگی انتقال وجوه از صرافی به کیفپول با کلید خصوصی اختصاصی ممکن است. کلیدهای خصوصی رمزنگاری ایمنی ایجاد میکنند که دسترسی به دارایی کاربر تنها برای خود فرد امکانپذیر خواهد بود.
کیفپولهای سختافزاری به دلیل شرایط ذخیرهسازی دارایی و همچنین صدور کلید خصوصی، مالکیت کامل داراییها را برای کاربران فراهم میکند. برای استفاده از این کیفپولها کافی است کاربر بعد از تهیه رمزارز از صرافی، موجودی خود را به آدرس کیفپول سختافزاریاش منتقل کند.
با استفاده از این روش بعد از نهایی شدن تراکنش و انتقال کامل دارایی به کیفپول، دارایی کاربر دیگر در معرض تعرض افراد دیگر و همچنین خطراتی مانند هک قرار نمیگیرد.
این کیفپولها راحتی کمتری برای استفاده نسبت به دیگر همنوعان نرمافزاری خود دارند و همچنین نیازمند هزینه اولیه تهیه هستند. با این حال بیشترین امنیت را فراهم میکنند و بهتر است برای حجم زیاد دارایی و سرمایهگذاریهای بلندمدت استفاده شوند.
در تمامی مشکلات کریپتویی امسال از جمله AC3، Terraform Labs، Celsius، Voyager یا FTX موضوع از بین رفتن اعتماد بسیار مشخص است. به همین دلیل شعار معروف «اعتماد نکن، تایید کن» بین سرمایهگذاران جدید و باتجربه دوباره به یکی از اصول تبدیل شده است.
صرافیهای رمزارزی محبوبی مانند Bitfinex، Binance، OKX، Bybit، Huobi و Gate.io هم رویکردهای فعالانهای را در پیش گرفتهاند و با ارائه گواهی اثبات ذخیره در حال احیای اعتماد کاربران هستند. با استفاده از این روش کاربران میتوانند روند حسابرسی داراییهای صرافیها را به صورت لحظهای و شفاف پیگیری کنند.
هرچند اثبات ذخیره میتواند تصویر شفافتری از نحوه استفاده از داراییهای در اختیار صرافیها ارائه دهد اما با این حال شامل اطلاعات مربوط به بدهیها نمیشود که میتواند مشکلساز باشد.