سپتام؛ سامانه پایش تصویری اماکن چیست و چرا برای کسبوکارها الزامی است
سامانه سپتام (سامانه پایش تصویری اماکن) توسط اتاق اصناف ایران معرفی شده است. سامانه سپتام…
۱۴ آذر ۱۴۰۳
ابوالحسن فیروزآبادی، رئیس مرکز ملی فضای مجازی، رفتار گوگل در مورد روبیکا را تکرار سیاستهای گذشته این شرکت دانست و اعلام کرد گوگل با مداخله در مورد برنامههایی که میتوانند تاثیر فرهنگی و سیاسی داشته باشند فضای مجازی کشور را تهدید میکند.
به گزارش پیوست، ابوالحسن فیروزآبادی، رئیس مرکز ملی فضای مجازی، شب گذشته در گفتوگویی تلویزیونی با اعلام اینکه این رفتار گوگل قبلاً نیز سابقه داشته است گفت: اپلیکیشنهایی که مورد استقبال مردم قرار میگیرند و میتوانند بار فرهنگی سیاسی و نقش رسانهای در جامعه داشته باشند، گوگل در این موارد مداخله میکند و تهدیدی در فضای مجازی کشور انجام میدهد.
فیروزآبادی با اشاره به اینکه ایران در حوزه توسعه اپلیکیشنهای ملی از کشورهای پیشرفته محسوب میشود گفت: ما در حوزههای مختلف اقتصادی مانند، پرداخت، خرید و فروش، تبلیغات و بسیاری موارد دیگر برنامههایی با ۳۰ میلیون کاربر داریم. متاسفانه در چند روز اخیر شاهد حذف فیزیکی حداقل دو اپلیکیشن ایرانی روی گوشیهای اندروید توسط گوگل بودیم.
فیروزآبادی در ادامه با ارائه آماری در مورد روبیکا گفت: این برنامه پنج سال است که در فضای مجازی کشور فعالیت میکند و اکنون ماهانه ۳۵ میلیون کاربر دارد. اوج ترافیک این برنامه حدود 110 گیگابیتبرثانیه است که استقبال وسیع مردم ایران از این برنامه را نشان میدهد.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی، اقدام گوگل را حتی برخلاف رویههای این شرکت دانست و گفت: هنگام نصب برنامههایی که مشکلات امنیتی بر آنها مترتب است، به بهرهبردار پیامی نشان داده میشود که این اپلیکیشن از نظر ما مورد تایید نیست. نمایش این پیام فقط در همین حد است ولی در رابطه با روبیکا شاهد هستیم که به طور مکرر نه فقط هنگام نصب بلکه حین استفاده هم این پیام برای کاربران ایرانی نشان داده میشود. این دخالت در اقتصاد و رسانه ایران و استفاده شهروندان از فضای مجازی کشور است.
فیروزآبادی با ذکر مواردی مانند اشکال دسترسی به گالری و میکروفون توسط گوگل گفت: در تمام برنامههای پیامرسان و پلتفرمهای مشابه، این اجازه اخذ میشود؛ در روبیکا همین مجوز استفاده میشود و بدون آن امکان ارسال عکس و پیام مقدور نیست. لذا این پیام که گفته میشود روبیکا به عکسها و میکروفون شما دسترسی دارد با هدف گمراهسازی کاربر نمایش داده میشود. پیداست که گوگل تعمد دارد. اپلیکیشنهایی که بیش از یک میلیون کاربر داشته باشند توسط اپاستورهای ایرانی و همچنین از سوی سازمان فناوریاطلاعات مورد ارزیابی امنیتی قرار میگیرند تا دسترسی بیش از حد نداشته باشند. ما در این موارد دستورالعمل مشخصی در کشور داریم و به شدت کنترل میشوند.
روز جمعه اخباری مبنی بر تشخیص برنامه روبیکا به عنوان بدافزار توسط سپر امنیتی گوگل منتشر شد و گوگل در این پیام به کاربران در مورد استفاده از این برنامه هشدار داد. در مقابل روبیکا نیز این اقدام را سیاسی نامید و خواستار ارائه مستندات از سوی گوگل در مورد این ادعا شده بود.
بعد از اقدام گوگل در مورد روبیکا، گوگلپلی دیروز فیلتر و پس از آن نیز دسترسی به گوگلمپ مسدود شد.