skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

انتخابات اتحادیه بین‌المللی مخابرات: آمریکا برد، روسیه باخت، ایران اوت شد کشورهای عضو اتحادیه جهانی مخابرات دبیرکل ITU را انتخاب کردند

۱۲ مهر ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

کشورهای عضو اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) یازدهم مهرماه ترکیب جدید شورای حکام و اعضای هیات مقررات رادیویی برای چهار سال آینده را مشخص کردند. نتیجه این رأی‌گیری که از خرداد امسال به محل مناقشه برای تصدی جایگاه ریاست تبدیل شده بود، سرانجام با انتخاب دورین بوگدان مارتین به عنوان دبیرکل و ۴۸ عضو برای پنج منطقه جغرافیایی مشخص شد. بوگدان مارتین اولین دبیرکل زن در طول تاریخ ۱۵۷ ساله فعالیت این اتحادیه است. در این دوره از انتخابات، ایران با ۹۱ رأی موفق به کسب جایگاه در میان ۱۳ کرسی موجود در منطقه آسیا و استرالیا نشد.

اهمیت ویژه این دوره از انتخابات شورای حکام، در کسب فرصت برای تعیین استانداردهای مرتبط با ارتباطات ماهواره‌ای است که تقاضا برای آن به شدت در حال افزایش است و می‌تواند بر مدارها و طیف‌های فرکانسی مورد استفاده کشورها تاثیر بگذارد. ضمن اینکه علاوه بر توسعه روزافزون فناوری‌های ارتباطی بی‌سیم، تصمیمات این شورا می‌تواند در کاهش شکاف دیجیتال در کشورهای در حال توسعه با گسترش دسترسی به فناوری اطلاعات و ارتباطات موثر باشد.

انتخاب پرالتهاب شورای حکام ITU

این دوره از انتخابات را می‌توان پرتنش‌ترین دوره برگزاری شورای حکام برای تعیین دبیرکل به شمار آورد که به محلی برای یارکشی آمریکا و روسیه بدل شد. کمپین بوگدان مارتین بر سوابق او در هدایت سیستم‌های پیچیده سازمان ملل متحد متمرکز شده بود و در مقابل اسماعیل‌اف، قول «انسانی کردن» زیرساخت‌های مخابراتی را داده بود و نامزدی خود را راهی برای رد سلطه آمریکا در فضای آنلاین عنوان کرد.

موضوع به اینجا ختم نشد و جبهه‌گیری‌های متعددی در آخرین کنفرانس ITU دیده شد. به طوری که برخی اعضا از افزایش فعالیت کشورهایی مانند چین اظهار نگرانی کردند و گفتند نفوذ بیش از حد کشورهای مستبد در تنظیم استانداردها ممکن است منجر به انشعاب اینترنت شود.

دوران ریاست هولین در رأس ITU با حمایت چشمگیر شرکت‌های چینی همراه بوده تا جایی که شرکت هواوی به تنهایی حدود دو هزار پیشنهاد استاندارد جدید به این سازمان ارائه کرده است. در سال ۲۰۱۹ هولین یادداشت تفاهمی بین ITU و بانک صادرات و واردات چین برای گسترش دسترسی به اینترنت در راه ابریشم نو امضا کرد. این طرح که Belt and Road Initiative نامیده می‌شود جایگزین نوین جاده ابریشم زمینی و دریایی است که شامل سرمایه‌گذاری در زیربناهای اقتصادی بیش از ۷۰ کشور جهان خواهد بود ولی به عنوان نوعی از استعمار نو هدف انتقاد قرار گرفته است. زیرا پشت پرده اتصال کشورها به ویژه در آفریقا به نوعی سلطه از طریق وام‌هایی با بهره بالا تحت سرمایه‌گذاری چین شمرده شده است.

علاوه بر این شرکت‌های دولتی چین و خود پکن، یک «IP جدید» را پیشنهاد داده‌اند که ظاهراً پاسخی به فقدان نوآوری در نحوه پردازش داده‌ها در پایین‌ترین سطوح اینترنت است. چین پیشنهاد کرده است برچسب‌گذاری بسته‌های داده بر اساس هدف مورد نظرشان می‌تواند مسیریابی داده‌ها را بهبود بخشد و تاخیر را کاهش دهد. این در حالی است که درباره چنین مواردی غالباً در نهادهای غیردولتی مانند Icann یا گروه ویژه مهندسی اینترنت (IETF) تصمیم‌گیری می‌شود.

نتایج انتخابات ITU

بیست و یکمین دوره از انتخابات اعضای شورای حکام اتحادیه جهانی مخابرات، یازدهم مهرماه (سوم اکتبر) در شهر بخارست پایتخت رومانی برگزار شد که بر اساس نتایج آن، کشورهای منتخب ITU برای دوره ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۶ عبارت‌اند از:

  • منطقه A در قاره آمریکا (۹ کرسی) شامل آرژانتین، برزیل، مکزیک، باهاما، کانادا، کوبا، ایالات متحده، پاراگوئه، السالوادور
  • منطقه B در اروپای غربی (۸ کرسی) شامل ایتالیا، انگلستان، سوئد، سوئیس، اسپانیا، فرانسه، آلمان، ترکیه
  • منطقه C در اروپای شرقی و آسیای شمالی (۵ کرسی) شامل رومانی، آذربایجان، لهستان، بلغارستان، جمهوری چک
  • منطقه D در آفریقا (۱۳ کرسی) شامل کنیا، غنا، مصر، تانزانیا، الجزایر، مراکش، سنگال، نیجریه، تونس، موریس، رواندا، اوگاندا، آفریقای جنوبی
  • منطقه E در آسیا و استرالیا (۱۳ کرسی) شامل امارات متحده عربی، هند، اندونزی، تایلند، مالزی، ژاپن، کویت، فیلیپین، عربستان سعودی، استرالیا، کره (Rep. of); بحرین، چین.

در رقابت نهایی برای ریاست این شورا دورین بوگدان مارتین، نامزد ایالات متحده، توانست آرای بیشتری نسب به رشید اسماعیل‌اف از روسیه کسب کند و به جایگاه دبیرکل شورای حکام اتحادیه بین‌المللی مخابرات رسید.
صرف‌نظر از اهمیت شکست روسیه که جامعه جهانی آن را یک دستاورد برای مقابله با روسیه تلقی می‌کند، این نتیجه می‌تواند در تعریف استانداردهای جدید برای جلوگیری از اعمال کنترل بر فناوری‌های ارتباطی موثر باشد.

اتحادیه بین‌المللی مخابرات ITU چیست

اتحادیه بین‌المللی مخابرات ITU یکی از آژانس‌های تخصصی سازمان ملل متحد است که در سال ۱۸۶۵ با نام اتحادیه بین‌المللی تلگراف تاسیس شد و به همین دلیل یکی از قدیمی‌ترین سازمان‌های بین‌المللی است که هنوز نقش فعالی دارد. ITU با ۱۹۳ کشور عضو و عضویت بیش از ۹۰۰ شرکت، دانشگاه و سازمان بین‌المللی و منطقه‌ای، یک نهاد بین‌المللی است که در این دوره می‌تواند نقش قابل‌توجهی در هماهنگی برای استفاده مشترک جهانی از طیف‌های رادیویی، همکاری در تخصیص مدارهای ماهواره‌ای، بهبود زیرساخت‌های ارتباطی در جهان خصوصاً در کشورهای در حال توسعه و ایجاد استانداردهای بین‌المللی داشته باشد که اتصال طیف وسیعی از سیستم‌های ارتباطی را تقویت می‌کند.

این سیستم‌های ارتباطی فقط محدود به اینترنت نیست و از انواع شبکه‌های باندپهن تا فناوری‌های بی‌سیم، ناوبری هوایی و دریایی، فناوری‌های فضایی، اقیانوس‌شناسی و حتی پایش زمین با کمک ماهواره را نیز در بر می‌گیرد.

فعالیت‌های اصلی ITU

وظایف اصلی ITU را می‌توان در سه حوزه کلیدی دسته‌بندی کرد:

استانداردسازی: بخش استانداردسازی ITU استانداردهای فنی ایجاد می‌کند که فعالیت‌های روزمره مانند برقراری تماس تلفنی و دسترسی به شبکه‌های تلفن همراه را تسهیل می‌کند.

سیزو اونو (Seizo Onoe) از ژاپن به عنوان مدیر دفتر استانداردسازی مخابرات ITU انتخاب شد که با کمک دولت‌ها، شرکت‌های خصوصی و کارشناسان فنی از سراسر جهان مسئول توسعه استانداردهای فنی بین‌المللی برای مخابرات و فناوری اطلاعات و ارتباطات است.

ارتباطات رادیویی: مواردی مانند تسهیل همکاری‌های بین‌المللی در تخصیص طیف فرکانس رادیویی و مدارهای ماهواره‌ای در این بخش جای می‌گیرد. امروزه میلیاردها دستگاه بی‌سیم با استفاده از طیف‌های متنوع فرکانس‌های رادیویی و هزاران ماهواره ارتباطی در حال گردش در اطراف زمین وجود دارند. این ماهواره‌ها به میلیاردها نفر خدمات ارائه می‌دهند.
ماریو مانیوئز (Mario Maniewicz) از اوروگوئه برای دومین دوره به عنوان مدیر دفتر ارتباطات رادیویی ITU انتخاب شد که مسئول حفظ و اجرای قراردادها و مقررات رادیویی است. این دفتر استفاده از طیف بین‌المللی و مدارهای ماهواره‌ای را هماهنگ می‌کند و استانداردهای فنی مربوطه را توسعه می‌دهد.

توسعه: به معنای تلاش برای بهبود دسترسی به تکنولوژی‌های ارتباطات از راه‌دور و اطلاعات برای جوامع محروم در سراسر جهان است.
کازماس زاوازاوا (Cosmas Zavazava) از زیمبابوه به عنوان مدیر دفتر توسعه ITU انتخاب شد که مسئول هماهنگی تلاش‌های جهانی برای گسترش اتصال و ارتباط از طریق ترویج توسعه دیجیتالی عادلانه و فراگیر، ارتقای زیرساخت‌ها و ظرفیت‌ها برای کشورهای در حال توسعه و اقداماتی به منظور گسترش مزایای فناوری برای همگان است.

https://pvst.ir/dap

یک دیدگاه

  1. کویت و بحرین محدوده جغرافیایی کمتری نسبت به ایران در منطقه دارند در نتیجه بایستی اعضای شورای منطقه E بر اساس شاخص های جغرافیایی و ژئوپلوتیکی تعیین گردد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو