دیوان عدالت اداری مصوبه هیات مقررات زدایی برای فعالیت پلتفرمهای توزیع دارو تایید کرد
دیوان عدالت اداری مصوبه هیات مقررات زدایی مبنی بر مجاز بودن فعالیت پلتفرمهای توزیع دارو…
۳ آذر ۱۴۰۳
۲۸ شهریور ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
چهارمین مرکز میانی خصوصی، پندار کوشک ایمن، مجوز فعالیت گرفت و این مرکز میتواند حداکثر پس از ۶ ماه اقدام به صدور امضای الکترونیکی کند.
به گزارش پیوست، با شروع به فعالیت این مرکز میانی خصوصی تعداد کل مراکز میانی که امکان صدور امضای الکترنیکی یا گواهی الکترونیکی را دارند به ۸ مرکز میانی میرسد و تعداد مراکز میانی خصوصی و دولتی با یکدیگر برابر خواهد شد.
تا کنون مراکز میانی دولتی عام یا مرکز دولتی وزارت صمت، مرکز میانی بهداشت، مرکز میانی نفت و مرکز میانی بازار سرمایه به عنوان مراکز میانی دولتی از شورای سیاستگذاری صدور گواهی الکترنیکی مجوز فعالیت دریافت کردهاند و شرکتهای پارس ساین، اعتماد هوشمند و راهبر از جمله مراکز میانی خصوصی هستند که مجوز فعالیت در حوزه صدور امضای الکترونیکی را دریافت کردهاند.
رضا جوادینیا، معاون زیرساخت کلید عمومی و امنیت اطلاعات تجاری مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در مراسم اعطای مجوز فعالیت چهارمین مرکز میانی خصوصی اعلام کرد: دریافت مجوز مرکز میانی کار سادهای نیست بلکه آماده کردن اسناد مربوط به دریافت مجوز که به اصطلاح به آنها CPS گفته میشود ( دستورالعمل اجرایی سند مرکز میانی) مراحل پیچیدهای دارد.
او با اشاره به مقدماتی که در شورای سیاستگذاری صدور گواهی الکترونیکی برای صدور مجوز مراکز میانی صورت گرفته است گفت: در گذشته مجوز فعالیت مرکز میانی که با تصویب سند CPS صورت میگرفت باید در شورای سیاستگذاری صادر میشد اما حال شورای سیاستگذاری سیاستهای کلان را تعیین میکند و مجوز فعالیت از سوی مرکز ریشه صادر میشود.
جوادی نیا تاکید کرد که پندار کوشک ایمن از هماکنون ۶ ماه فرصت دارد تا زیرساختهای لازم برای صدور امضای الکترونیکی را فراهم کند.
معاون زیرساخت کلید عمومی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی گفت: هماکنون شرایطی فراهم شده است تا تمامی امضاها از سوی تمامی دستگاههای اجرایی قابل پذیرش است و امضاهای صادر شده از سوی بخش خصوصی و دولتی نسبت به یکدیگر اعتبار یکسانی دارند.
او افزود: پیش از این امضاهایی که از سوی بخش خصوصی صادر میشد قابل پذیرش در بخش دولتی نبود اما با مصوبه شورای سیاستگذاری این ممنوعیت لغو شد و هماکنون امضاهای صادر شده از سوی بخش خصوصی نیز از سوی بخش دولتی مورد پذیرش قرار میگیرد.
مدیرعامل پندار کوشک ایمن نیز در این مراسم اظهار امیدواری کرد تا تعداد مراکز میانی خصوصی افزایش یابد چرا که مراکز میانی بهتر میتوانند در بخش صدور امضای الکترونیکی فعالیت کنند.
سعید خشک دهان سرپرست مرکز پژوهشی پارسا شریف نیز در این مراسم اعلام کرد این مرکز تا کنون حدود ۳۶ دستگاه HSM تولید کرده است و آن را در اختیار مراکز میانی قرار داده است. او اعلام کرد که مرکز میانی پندار کوشک ایمن با زیرساختهای کاملا بومی به بهرهبرداری رسیده است.
طبق گفته او مرکز میانی بانک مرکزی نیز قرار است از HSMهای تولید این مرکز برای راهاندازی مرکز میانی خود استفاده کند.
دستگاه ماژول امنیتی سختافزاری (HSM) یا Hardware Security Module، سختافزاری است که مسئولیت تولید، نگهداری، سرویسدهی و ارائه خدمات مرتبط با کلیدهای دیجیتال را در سامانههای مختلف فناوری اطلاعات برعهده دارد.