کمپینهای رفتاری جهت مصرف بهینه انرژی؛ استفاده بهینه با آگاهی
کمپینهای رفتاری با هدف افزایش آگاهی عمومی در مورد صرفهجویی انرژی در سطح جهانی از…
۱ آذر ۱۴۰۳
۲۴ شهریور ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۷ شهریور ۱۴۰۱
معاون مالی شرکت مخابرات ایران بر این باور است که عادلانه شدن تعرفهها به تنهایی مشکل این شرکت را حل نمیکند و مشکل دیگری که در مسیر توسعه چالش ایجاد میکند پرداخت ارقامی از سوی مخابرات به رگولاتوری است.
به گزارش پیوست، داوود زارع خانقاه، معاون مالی شرکت مخابرات ایران، در مجموعه لایوهایی با عنوان در مسیر توسعه که با میزبانی مخابرات و با موضوع توسعه ارتباطات ثابت و خدمات باکیفیت با تامین مالی برگزار شد، در پاسخ آرش سروری در رابطه با مهمترین چالشهای منابع مالی در مخابرات گفت: اصلیترین چالشی که ما داشتیم عمدتاً در زمینه نقدینگی بود؛ مشکلی که قابل پیشبینی بود. چالش عمده مخابرات در حال حاضر این است که دخل و خرج مخابرات با هم همخوانی ندارد. اصل موضوع اینجاست که طی این ۱۲ سال عملاً افزایش درآمدی نداشته و درآمدها ثابت بوده است و هزینههای مخابرات دلاری و ارزی و درآمد ریالی است.
او ادامه داد: این درآمد نه تنها افزایش پیدا نکرده، بلکه کاهش هم یافته است. روزی که وارد معاونت مالی شدم چند برنامه داشتیم. از جمله برنامهها این بود که شفافسازی کنیم. بر اساس محاسبات ما در این راستا بالغ بر ۱۸۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۹ هزینههای مخابرات شناسایی شد. این مبلغ در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان بود.
او در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا عادلانه شدن تعرفهها تاثیرگذار خواهد بود گفت: واقعیت این است که مخابرات خصوصی است و بازار سرمایه تعیینکننده است. شرکتی که ۴۰ میلیون سهامدار دارد نباید در بحث فروش و قیمتگذاری و… به جز قانون تجارت رفتار کند؛ این شرکت باید اقتصادی دیده شود. بحث دیگر تعهداتی است که در این ۱۲ سال از شرکت خواستهاند.
بنا بر توضیحات زارع، مجموع درخواستها از این شرکت و شرایط باعث شده است در این مدت نه تنها جلوی درآمد مخابرات گرفته شود، بلکه از سوی دولت هزینههایی به این شرکت وارد شود. او تاکید میکند که عادلانه شدن تعرفه به تنهایی نمیتواند مشکل مخابرات را حل کند.
او در ادامه با شرح مخارج و وظایف مخابرات گفت: توسعه وظیفه مخابرات نبوده و وظیفه دولت بوده است. مشکل اصلی ما تنها با تعرفهگذاری حل نخواهد شد. اتفاقاً مشکل اصلی ما در ارقامی است که پرداخت میکنیم. دولتها در دنیا نه تنها چنین پولهایی را نمیگیرند، بلکه کمک میکنند تا شما بتوانید زیرساخت کشور را گسترش بدهید و کیفیت را بالا ببرید؛ این زیرساخت باید منطقی مدیریت شود. هیچکس نمیتواند مانند مخابرات ایران فیبر را گسترش بدهد.
معاون مالی مخابرات در پایان توضیح داد: چالش اصلی ما در این موضوع این است که پولهایی که رگولاتوری از ما دریافت میکند، باید در توسعه و سرمایهگذاری روی زیرساخت هزینه شود و با این سرمایهگذاری ما میتوانیم کیفیت ارتباطات و رضایت مردم را بالا ببریم.