skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بیش از ۵۵ درصد وب‌سایت‌های ایرانی با رتبه جهانی زیر یک میلیون از CDN و DNS ابری استفاده می‌کنند

۲۳ شهریور ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۷ شهریور ۱۴۰۱

گزارش استفاده سایت‌های ایرانی از DNS و CDN

ابرآروان در آخرین گزارش خود میزان استفاده سایت‌های ایرانی دارای رتبه جهانی زیر یک میلیون از سرویس‌های شبکه توزیع محتوا (CDN) و DNS ابری (Public Cloud) را بررسی کرده است. تحقیقات بازار ابرآروان نشان می‌دهد از یک میلیون دامنه برتر رتبه‌‌بندی‌شده از سوی وب‌سایت Tranco، چهار هزار و ۸۰۲ دامنه، ایرانی است. ۵۶ درصد از این دامنه‌ها از CDN و DNS ابری و حدود ۴۴ درصدشان از خدمات غیرابری بهره‌ می‌برند. به‌علاوه، با وزن‌دهی به این دامنه‌ها بر اساس رتبه Tranco، حدود ۵۹ درصد کاربران نهایی خدمات آنلاین از سرویس‌های ابری بهره‌ می‌برند.

به گزارش روابط‌عمومی ابرآروان، این پژوهش با هدف تعیین سهم سرویس‌های CDN و DNS سرویس‌دهندگان ابر عمومی (Public Cloud) از دامنه‌های ایرانی با رتبه جهانی زیر یک میلیون انجام شده است. به همین دلیل سهم سرویس‌دهندگان خدمات سنتی هاستینگ و خدمات ابری خصوصی (Private Cloud) در دسته غیرابری محاسبه شده است.

برای شناسایی دامنه‌های ایرانی با رتبه زیر یک میلیون، از رتبه‌بندی وب‌سایت trance استفاده شده است. پس از گردآوری دامنه‌های ایرانی با دامنه‌ ir.، از منابع دیگر مانند سامانه اینماد، اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی و سازمان فناوری اطلاعات ایران برای شناسایی سایر دامنه‌های ایرانی که دارای دامنه ir. نبودند استفاده شد.

همچنین در کنار بررسی تعداد وب‌سایت‌های ایرانی استفاده‌کننده از CDN و DNS ابری و خدمات غیرابری، برای اندازه‌گیری میزان تاثیر این خدمات بر کاربران نهایی خدمات آنلاین، بر اساس رتبه‌بندی Tranco به دامنه‌های پربازدید و ترافیک بالا، وزن بیشتری داده شد. برای نمونه دیجی‌کالا که در رتبه‌‌بندی Tranco رتبه‌ ۴۱۳ را به خود اختصاص داده است و بر اساس داده‌های Similarweb هفتاد و دو میلیون و ۸۰۰ هزار بازدیدکننده ماهانه دارد، نسبت به وب‌سایت‌هایی با رتبه پایین‌تر، تاثیر به مراتب بیشتری بر کاربران نهایی خدمات آنلاین دارد.

در این پژوهش زیرساخت مورد استفاده دامنه‌های ایرانی با رتبه زیر یک میلیون در محدوده‌های زیر دسته‌‌بندی شده‌اند:

  • یک تا ۵ هزار
  • ۵ هزار تا ۱۰ هزار
  • ۱۰ هزار تا ۵۰ هزار
  • ۵۰ هزار تا ۱۰۰ هزار
  • ۱۰۰ هزار تا ۵۰۰ هزار
  • ۵۰۰ هزار تا یک میلیون

کلادفلر و ابرآروان؛ رهبران ایرانی و خارجی زیرساخت ابری ایران

این پژوهش نشان می‌دهد بازیگران اصلی حوزه‌ ارائه CDN و DNS ابری ایران، کلادفلر و ابر آروان به‌ عنوان سرویس‌دهنده خارجی و داخلی خدمات ابری (Public Cloud) هستند.

نزدیک به ۵۶ درصد وب‌سایت‌های ایرانی با رتبه جهانی زیر یک میلیون از CDN و DNS ابری و حدود ۴۴ درصد این وب‌سایت‌ها از خدمات غیرابری استفاده می‌کنند. به‌ این واسطه نزدیک به ۵۹ درصد کاربران نهایی خدمات آنلاین از CDN و DNS ابری و حدود ۴۱ درصد از خدمات غیرابری بهره می‌برند.

سهم سرویس‌دهندگان CDN و DNS ابر عمومی و سرویس‌دهندگان غیر ابری
سهم سرویس‌دهندگان CDN و DNS ابر عمومی و سرویس‌دهندگان غیرابری

۳۱.۳۰ درصد از وب‌سایت‌های ایرانی که رتبه جهانی زیر یک میلیون دارند از خدمات کلادفلر و ۲۲.۳۰ درصد از این وب‌سایت‌ها از خدمات ابرآروان استفاده می‌کنند. به دنبال استفاده این سایت‌ها از CDN و DNS کلادفلر و ابر‌آروان، ۲۳.۲۱ درصد کاربران نهایی خدمات آنلاین از سرویس‌های کلادفلر و ۲۰.۷۲ درصد کاربران نهایی خدمات آنلاین از CDN و DNS ابرآروان بهره می‌برند.

این پژوهش نشان می‌دهد بیش از نیمی از وب‌سایت‌های ایرانی استفاده‌کننده از خدمات ابری که به واسطه ترافیک و بازدید بالای‌شان در رتبه‌بندی جهانی زیر یک میلیون قرار می‌گیرند از CDN و DNS ابری کلادفلر استفاده می‌کنند. همچنین سهم کلادفلر به عنوان سرویس‌دهنده خارجی خدمات ابری در ایران حدود ۱.۵ برابر سهم ابرآروان است.

سهم ابر آروان و کلاد فلر از وب‌سایت‌های ایرانی با رتبه جهانی زیر یک میلیون
سهم ابرآروان و کلادفلر از وب‌سایت‌های ایرانی با رتبه جهانی زیر یک میلیون

اگر ابرآروان و کلادفلر را در نظر نگیریم، تنها ۲.۰۲ درصد وب‌سایت‌های ایرانی که به واسطه بازدید بسیار زیاد و ترافیک بالا رتبه جهانی زیر یک میلیون دارند از خدمات سایر سرویس‌دهندگان داخلی و خارجی CDN و DNS ابر عمومی (Public Cloud) استفاده می‌کنند.

در مجموع سهم ابرآروان و کلادفلر از وب‌سایت‌های ایرانی با رتبه جهانی زیر یک میلیون با فاصله، بیشتر از کل سرویس‌دهندگان خدمات غیرابری و ۲۷ برابر سایر سرویس‌دهندگان داخلی و خارجی CDN و DNS ابری است.

همچنین، تاثیر ابرآروان و کلادفلر روی کاربران نهایی وب‌سایت‌های ایرانی با رتبه جهانی زیر یک میلیون، بیشتر از تمام سرویس‌دهندگان خدمات غیرابری و سه برابر مجموع سایر سرویس‌دهندگان داخلی و خارجی CDN و DNS ابر عمومی (Public Cloud) است.

رتبه‌دارها، ابری‌ترند

در گزارش پیش با موضوع «محاسبه میزان استفاده از خدمات ابری در ایران»، بدون در نظر گرفتن رتبه جهانی دامنه‌ها، حدود ۱۵۰ هزار دامنه ایرانی مورد بررسی قرار گرفت.

یک‌سی‌ام دامنه‌های ایرانی که در پژوهش پیش بررسی شدند، به واسطه بازدید و ترافیک بالای‌شان رتبه جهانی زیر یک میلیون دارند. در این پژوهش این دامنه‌ها از نظر استفاده از سرویس CDN و DNS ابری عمومی (Public Cloud) و سرویس غیرابری بررسی شدند.

استفاده وب‌سایت‌های ایرانی با رتبه جهانی زیر یک میلیون از CDN و DNS
استفاده وب‌سایت‌های ایرانی با رتبه جهانی زیر یک میلیون از CDN و DNS

هم‌راستا با گزارش پیش، این پژوهش نیز نشان می‌دهد افزایش ترافیک و بازدید بالا با اقبال به سرویس‌های ابری رابطه دارد و وب‌سایت‌های پربازدید و با ترافیک بالا بزرگ‌ترین مشتریان خدمات ابری هستند؛ ۵۵.۶۲ درصد وب‌سایت‌های ایرانی با رتبه جهانی زیر یک میلیون از CDN و DNS ابری به‌ شکل عمومی استفاده می‌کنند. دامنه‌هایی که از خدمات سنتی هاستینگ یا ابر خصوصی (Private Cloud) استفاده می‌کنند ۴۴.۳۸ درصد دامنه‌های ایرانی با رتبه زیر یک میلیون را تشکیل می‌دهند.

نسبت استفاده از خدمات سنتی هاستینگ به ابری در پژوهش پیش (بدون در نظر گرفتن رتبه جهانی دامنه‌ها)، ۷۰ به ۳۰ بود. ولی بررسی دامنه‌های ایرانی دارای رتبه جهانی زیر یک میلیون از تفاوتی چشمگیر حکایت دارد؛ در چهار هزار و ۸۰۲ دامنه ایرانی که به واسطه ترافیک و بازدید بالا رتبه جهانی زیر یک میلیون دارند، نسبت استفاده از خدمات سنتی هاستینگ به ابری حدود ۴۰ به ۶۰ است. از سوی دیگر حدود ۶۰ درصد کاربران نهایی خدمات آنلاین به واسطه استفاده وب‌سایت‌های برتر ایرانی، از CDN و DNS ابری به‌ شکل عمومی ‌(Public Cloud) بهره‌ می‌برند.

کنار هم گذاشتن این داده‌ها نیز نشان می‌دهد هرچه اهمیت یک وب‌سایت بیشتر و نقش آن در زندگی مردم پررنگ‌تر باشد، خدمات سنتی هاستینگ کمتر پاسخگوی نیازهای آن وب‌سایت است. این موضوع نشان می‌دهد هرچه اقتصاد دیجیتالی بیشتر توسعه‌ پیدا کند و استفاده از سرویس‌های ابری جای بیشتری بین صنایع و کسب‌وکارها باز کند، سهم سرویس‌های ابری از بازار زیرساخت ایران افزایش خواهد یافت.

https://pvst.ir/d6n

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو