استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۷ شهریور ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
فرشاد وکیلزاده رئیس اتحادیه کسبوکارهای مجازی تفکیک و تخصصی شدن اتحادیه را به نفع کسبوکارها میداند و میگوید تا زمانی که پایش دقیق، باز شدن لیست کاندیداها و تفکیک اتحادیه اتفاق نیفتد، انتخابات اتحادیه معنایی ندارد.
به گزارش پیوست، اولین نشست رئیس اتحادیه کسبوکارهای مجازی فرشاد وکیلزاده با حضور تعدادی از اعضای اتحادیه و خبرنگاران، شانزدهم شهریور به صورت آنلاین برگزار شد. فرشاد وکیلزاده در ابتدای این جلسه به بیان نقش جایگاه اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی پرداخت و در این باره گفت: اتحادیه در چارچوب قانون تعیین شده و تنها مرجع قانونی در کل کشور است بنابراین کسبوکارهایی که در حوزه فضای مجازی کار میکنند باید از این اتحادیه پروانه کسبوکار بگیرند.
او اتحادیه را تنها مرجع صنفی دانست که میتواند با حاکمیت مذاکره کند و حاکمیت جایگاه آن را پذیرفته است.
وکیلزاده همچنین به تشریح جریان انتخابات اتحادیه پرداخت و بیان کرد: در اردیبهشت ۱۴۰۰ ثبتنام هیات مدیره با حداقل اطلاعرسانی انجام شد و بسیاری از افراد حتی برای کاندیدا شدن مطلع نشدند. بسیاری از اعضا واقعی نبودند و در ارزیابیای که ما انجام دادیم از سه هزار اعضای صنفی که پروانه داشتند ۵۰۰تا نه سایت داشتند و نه اپلیکیشن. در بررسیها دریافتیم عدهای دنبال ایجاد ساختارگروهی بودند و دغدغه صنفی نداشتند. در واقع بحث غیرواقعی بودن اعضا باعث شد این انتخابات کنسل شود و تا زمانی که پایش دقیق، باز شدن لیست کاندیداها و تفکیک اتحادیه اتفاق نیفتد، انتخابات اتحادیه معنایی ندارد. متاسفانه در همین مسیر پایش دقیق کاندیداها و انتخابات آزاد هم عدهای سنگاندازی میکنند. لیست ثبتنام کاندیداها باید باز شود و اطلاعرسانی درست انجام گیرد و فرصت کاندیدا شدن به افراد مناسب داده شود. عدهای فقط میخواهند انتخابات برگزار شود اما ما میخواهیم انتخابات درست برگزار شود.
وکیلزاده در ادامه جلسه تفکیک اتحادیه را به نفع صنف و کسبوکارها دانست و توضیح داد: من پنج سال عضو هیات مدیره بودم. هیات مدیرهای که به خودی خود هر کدام تخصصی جداگانه داشتیم. برای مثال آقای کرمی رئیس اتحادیه عهدهدار مجموعه توسکا و روبیکا، شهرام شاهکار در اسنپ، رضا الفتنسب تولید نرمافزار، حمیدمحمدی فروشگاه اینترنتی و خلاصه هر کدام یک تخصص داشتیم. در واقع تجربه، تخصص، اولویت و دغدغه هر یک از ما متفاوت بود.
او ادامه داد: پنج سال هیچ دغدغهای برطرف نشد، چون اعضای هیات مدیره که دور هم فعالیت میکردند هیچ دغدغه یکسانی نداشتند. وقتی دیدگاهها اینقدر متفاوت است چگونه یک فروشگاه اینترنتی میتواند دغدغه کسبوکار حوزه سلامت دیجیتالی را درک کند؟ مگر کارگروه تخصصی میتواند جایگزین این همه تفاوت باشد؟ در شرایطی که حاکمیت دولت و مجلس به شدت همراه تحولات دیجیتالی هستند، مقصر ما هستیم که مطالبهگری نکردهایم. تفکیک و تخصصی شدن اتحادیه به دو دسته توزیعی و خدماتی دغدغههای ما بود و حالا همان انحصارگران میخواهند جلوی آن را بگیرند. مخالفان میگویند با تفکیک اتحادیه ضعیف میشود، آخر اتحادیهای که پنج سال کاری نکرده چگونه ضعیف میشود؟
وکیلزاده در ادامه از کسبوکارهای بزرگی که انحصار و منافع اتحادیه را در پنج سال گذشته در اختیار خود گرفته بودند انتقاد کرد و گفت: این کسبوکارها در دورانی که در اتحادیه سمت و نقشی تاثیرگذار داشتند بیشتر اولویتها و مسائل بیزینس خود را مطرح میکردند و هرگز اولویتهای اتحادیه، در صدر مطالباتشان نبوده است. برای مثال در طول ۶ ماه گذشته یعنی تقریباً از بهمن ۱۴۰۰ تا مرداد ۱۴۰۱ یک جلسه تشکیل نشد و حتی برخی از اعضای هیات مدیره اتحادیه را به داخل جلسات راه نمیدادند و اعضا را به خودی و غیرخودی تقسیم کرده بودند و اعضا را در تصمیمات سهیم نمیکردند.
وکیلزاده همچنین با نقد این موضوع که دغدغههای اتحادیه در سالهای گذشته شنیده نشده این موضوع را به ضعف اتحادیه در پیگیری امور ربط داد و توضیح داد: در پنج سال گذشته حتی یک سند مالی درست تدوین نشده و اتحادیه در سال ۱۴۰۰، ۸۰۰ میلیون زیان انباشته داشته است. ۲۱ نفر نیروی انسانی که به عنوان کارمند در اتحادیه معرفی شده بودند، فارغ از مشکلات قراردادهایشان، اصلاً مشخص نبود چه کسانی هستند. این اتحادیه مجموعهای از شرکتهای دانشبنیان است اما هنوز دبیرخانه ندارد و بسیاری از نامههای ورودی و خروجی اصلاً ثبت نشده بودند.
وکیلزاده افزود: گرچه رئیس اتحادیه قدرت بیشتری از اعضا دارد اما نمیتواند در خیلی موارد بدون هماهنگی با هیات مدیره تصمیمی بگیرد. اما در سالهای گذشته بدون اینکه با اعضای هیات مدیره هماهنگ شود چهار هزار پروانه کسب صادر شده است. من در دورهای که خودم ریاست اتحادیه را بر عهده گرفتم تمام هدفم این بوده که بین کسبوکارهای بزرگ تفاوتی نباشد و هیچ تبعیضی برای کسبوکارها قائل نباشم. در زمینه بحث دخانیات بین اسنپ و دیجیکالا هم همین روند را پیش گرفتم.
وکیلزاده پایان این جلسه را به پرسش و پاسخ خبرنگاران و اعضای اتحادیه اختصاص داد. او سکوت پنج سال گذشته را نپذیرفت و گفت در تمام این مدت نه به شکل رسانهای که از مراجع ذیربط در حال پیگیری امور بوده و به خاطر اینکه در اتحادیه تشنج ایجاد نشود موضوع را رسانهای نمیکرده است. او همچنین در پاسخ به سوالات اعضای اتحادیه و مشکلات آنها با سازمانهای مالیاتی و درگیری بر سر مجوزها توضیح داد: به طور حتم با همافزایی و افزایش مشارکت بهتر میتوان خواستهها را به گوش حاکمیت رساند و مطالبهگری میتواند حتی قوانین قدیمی و بهروزنشده را هم بهروز و کارآمد کند.