skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

در DevSummit مطرح شد: اهمیت دانش کسب‌وکاری برای توسعه‌دهندگان

الهه صالحی الهه صالحی نویسنده میهمان

۱۱ شهریور ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۲ شهریور ۱۴۰۱

رویداد devsummit

فعالان حوزه کسب‌وکار در ایران می‌گویند در صورتی‌ که توسعه‌دهندگان دید و دانش بیشتری نسبت به کسب‌وکار پیدا کنند، قادر خواهند بود نیاز کاربر نهایی و کسب‌وکار را در طراحی محصول بهتر شناسایی کنند.

به گزارش پیوست، لقمان آوند، بنیان‌گذار سون‌لرن در رویداد DevSummit که با محوریت توسعه‌دهندگان و برنامه‌نویسان توسط مجموعه ژاکت و با راهبری آرش سروری برگزار شد، در ارائه‌ای با نام «قطب‌نما» گفت: «لزوماً موفقیت در برنامه‌نویسی در برنامه‌نویسی خلاصه نمی‌شود. برخی از برنامه‌نویسان می‌گویند ما می‌خواهیم کسب‌وکار خودمان را داشته باشیم؛ واقعیت این است که موفقیت در کسب‌وکار به مهارت برنامه‌نویسی صرف نیاز ندارد. شما باید کسب‌وکار بلد باشید، یک روحیه جنگجو داشته باشید، دیجیتال مارکتینگ بدانید.»

او ادامه داد: «اما در برخی از این موارد برنامه‌نویسان این مهارت‌ها را ندارند ولی به واسطه دانش بالای برنامه‌نویسی‌ احتمالاً اعتمادبه‌نفس بالایی دارند. در نتیجه برای ایجاد کسب‌وکار خود هزینه می‌کنند و نتیجه نمی‌گیرند.»

آوند توضیح داد: «یکی از مشکلات کار‌آفرینی درست همین‌جا و عدم شناخت خودمان است. باید بدانیم در مسیر رسیدن به هدف‌مان کجا هستیم و چقدر خودآگاهی داریم. ما باید بر اساس دایره شایستگی خود، هدف درست و واقع‌گرایی برای خودمان بچینیم. مشکل خیلی از ما این است که خودآگاهی‌ کمی داریم و همین باعث می‌شود هدفی غیرواقعی بچینیم. به میزانی که شما شناخت بیشتری از خودتان و دایره شایستگی‌تان به دست بیاورید، واقع‌گراتر به دنیا نگاه می‌کنید و بهتر و راحت‌تر می‌توانید به هدف مد نظر خود برسید.»

رویداد devsummit

برنامه‌نویسان و اهمیت دانستن مارکتینگ

وحید بهرامیان، مدیرعامل ژاکت، نیز در ادامه این رویداد در ارائه‌ای با موضوع «آنچه توسعه‌دهندگان باید از مارکتینگ بدانند» در مورد اهمیت دانستن مارکتینگ برای برنامه‌نویسان گفت: «تیم توسعه‌دهنده روی محصول کار می‌کند و این محصول تعداد زیادی ذی‌نفع دارد، شما اگر ندانید که ذی‌نفعان این محصول چه نیازمندی‌هایی دارند و چه مختصاتی دارند، به نتیجه نخواهید رسید و ممکن است محصولی که ارائه می‌دهید بی‌نقص باشد اما به درد ذی‌نفعان، مشتریان و مصرف‌کنندگان نهایی نخورد.»

او سپس در واکنش به اینکه چرا توسعه‌دهنده‌ها خودشان را درگیر مشکلات کسب‌وکاری نمی‌کنند توضیح داد: «برنامه‌نویس‌ها از تغییر خوش‌شان نمی‌آید. اگر کسب‌وکار را بدانید احتمالاً راحت‌تر قانع می‌شوید که در صورت نیاز، محصول را تغییر بدهید. از طرف دیگر کسب‌وکار چیزی است که مدام در حال تغییر است و هرچه جلوتر می‌رود دائم نیازمند است محصول متناسب با چیزی که یاد گرفته است تغییر کند و شما باید آن تغییر را در نظر بگیرید.»

او در رابطه با اهمیت دانش‌ کسب‌وکاری برای برنامه‌نویسان گفت: «من بارها در استارت‌آپ‌ها می‌بینم که یک سال وقت گذاشته‌اند و محصولی ساخته و آن را بالا آورده‌اند اما دانش کسب‌وکاری نداشته‌ و برنامه کسب‌وکاری ننوشته‌اند و از اول فکرشان را در محصول گذاشته‌اند و در نهایت هم به نتیجه نرسیده‌اند.»

بهرامیان با تاکید بر اینکه اگر برنامه‌نویسان دانش کسب‌وکار داشته باشند در همان ابتدا محصولی تولید می‌کنند که نیاز ذی‌نفعان را پوشش می‌دهد افزود: «این باعث می‌شود از سوخت زمان و هزینه جلوگیری شود؛ به عنوان مثال در ابتدا یک MVP بالا می‌آورید و هرچقدر کاربر به آن جواب می‌دهد و کار می‌کند، با آن جلو می‌روید. از همان نقطه صفر یک محصول بی‌نقص طراحی نمی‌کنید که ندانید اصلاً هدف کسب‌وکار را برآورده می‌کند یا نه.»

مدیرعامل ژاکت توضیح داد: «اگر بدانید فردای این کسب‌وکار چه اتفاقی می‌افتد، معماری بهتری را انتخاب می‌کنید. ما هر کاری کنیم با بلوغ کسب‌وکار این تغییر معماری اتفاق خواهد افتاد و در نهایت محصولی می‌سازیم که طول عمر بالاتری دارد. شما باید برنامه کسب‌وکار را بشناسید و بدانید که چه اجزایی دارد و کسب‌وکار قرار است چه مساله‌ای را حل کند و چطور قرار است این کار را انجام بدهد. و ارزش پیشنهادی و مزیت رقابتی آن چیست.»

او در پایان گفت: «نکته خیلی مهمی که نیاز شما در مارکتینگ و کسب‌وکار است این است که مشتری مصرف‌کننده این محصول کیست؟ از کارفرما سند پرسونا بخواهید که مشخص می‌کند مشتری آن کسب‌وکار به طور دقیق چه کسی است. در بیزینس پلن باید ویژگی دقیق مشتری را بدانید. واضح است که بین محصولی که شما برای یک دانش‌آموز دبیرستانی طراحی می‌کنید تا محصولی که مخاطب آن یک استاد دانشگاه است، تفاوت وجود دارد.»

 

https://pvst.ir/d3v
الهه صالحی
الهه صالحینویسنده میهمان

    روزنامه نگاری یعنی رشته‌ای که آن را با جان‌ودل انتخاب کردم، برای من از دانشکده عزیز ارتباطات علامه شروع شد و در همان ماه‌های اول به نگارش یادداشت‌های طنز برای «بی‌قانون» رسید؛ با این حال معتقدم که اولین قدم‌های روزنامه‌نگاری را با کارآموزی برای مجله محبوب دوران نوجوانی‌ام، چلچراغ برداشتم و بعد از مدتی به تحریریه خبرآنلاین و سرویس اجتماعی آن پیوستم؛ در این زمان، علاوه بر خبرآنلاین به صورت پروژه‌ای با چندین رسانه در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی همکاری کردم؛ یکی از این رسانه‌ها هفته‌نامه شنبه بود که مرا با جهان جذاب استارت‌آپ‌ها و فناوری آشنا کرد و در ادامه راه من به پیوست رسید.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو