۱۰ برند ارزشمند جهان در سال ۲۰۲۴ پنج جایگاه اول در اختیار فناوری
اپل برای دوازدهمین سال متوالی به عنوان ارزشمندترین برند جهان شناخته شده اما کاهش جزئی…
۱۲ آذر ۱۴۰۳
۲۷ مرداد ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۸ مرداد ۱۴۰۱
این روزها شاهد مخابره شدن اخبار مثبت برجامی و قوت گرفتن احتمال احیای برجام هستیم، عاملی که به مهمترین فاکتور اثرگذار بر روند بازار تبدیل شده است.
به گزارش پیوست، اخبار مثبت برجامی در هفته اخیر مهمترین و اثرگذارترین فاکتور بر روند بازار بوده است. با افزایش زمزمههای برجامی و تقویت احتمال موفقیت مذاکرات هستهای برای احیای برجام، بورس تهران نیز رنگی دیگر گرفت و آنگونه که آمارها نشان میدهد شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در هفته ای که گذشت بازدهی ۰.۲ درصدی را ثبت کرد. این درحالی بود که شاخص هموزن رشد بیشتری نسبت به شاخص کل تجربه کرد. بررسی روند بازار نشان میدهد بورسیها به سهام ریالی و عموما برجامی نگاه میکنند و در مقابل معاملهگران در صنایع کامودیتیمحور به دلیل چشمانداز کاهشی بازارهای جهانی محتاط هستند.
این روزها به واسطه اخبار مساعد حول محور برجام و توافقات هستهای توجه بورسیها به سمت سهام برجامی به ویژه نمادهای خودرویی معطوف شده است. اگرچه تحریمها به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر عمده صنایع بورسی اثرات مخربی داشته اما به نظر صنعت خودرو و بانک بیش از سایر صنایع در معرض این آسیبها قرار داشتند. به همین منظور هرگونه اخباری حول محور احیای برجام به سرعت نمادهای خودرویی و بانکی را متاثر میکند. افزایش خوشبینیها به توافقات هستهای، برای سهامداران خاطرات رشد ۱۱۵ درصدی شاخص صنعت «خودرو» در سال ۹۴ (توافقات هستهای) را تداعی کرده است و عطش خرید سهامداران برای جا نماندن از رالی صعودی نمادهای خودرویی، وزنه تقاضا را برای نمادهای مذکور سنگینتر کرده است. بدین ترتیب در روزهای معاملاتی هفته گذشته، صنعت «خودرو و قطعات» بخش بزرگی از نقدینگیها را به خود جذب کرده است. اما نکته قابل تامل اینکه بعد از گروه خودرو، حمل و نقل بار زمینی و بنادر و کشتیرانی، گروه مخابرات در صدر بازدهی هفتگی قرار دارد. این گروه با ۸.۳۹ درصد بازدهی مثبت در رتبههای بالا از منظر بازدهی قرار گرفته است. گروه تجهیزات مخابراتی نیز از جمله گروههایی است که افزایش احتمال توافق موجب رشد قیمت سهام آن شده و بازدهی ۵.۷۳ درصدی را ثبت کرده است. با این حال گروه سختافزار و تجهیزات نتوانسته اقبال بالایی را کسب کند و شاخص این گروه ۳.۱۴ درصد افت کرده است.