مدلهای پیشرفته هوش مصنوعی چینی منتشر میشوند
شرکت تحقیقاتی مینیمکس از نسل جدید مدلهای خود به نام MiniMax-01 رونمایی کرد. این مدل…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۰ مرداد ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
در این مطلب میخوانید
ابزارهای اتوماسیون و ارکستراسیون شبکه جزو روندهای جدید فناوریهای نوظهور محسوب میشوند که پیکربندیهای دستگاههای شبکه فیزیکی و مجازی را خودکار میکنند و فرصتی برای کاهش هزینهها، کاهش خطای انسانی و بهبود انطباق با سیاستهای پیکربندی فراهم میکنند.
اتوماسیون شبکه در طول سالها در سازمانهای کاربر فناوری اطلاعات رشد کرده و رشد آن همچنان رو به افزایش است. طبق تحقیقات بازار اخیر شرکت Meticulous Research، انتظار میرود بازار اتوماسیون شبکه از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۸ با نرخ رشد سالانه ۲۲.۸ درصدی رشد کند. این رشد عمدتاً به دلیل افزایش پیچیدگی شبکه است که توسط مشاغل خواهان چابکی و قابلیت اطمینان بالاتر ایجاد شده است. همه این رشد نیاز شرکتها به توسعه استراتژیهای اتوماسیون شبکه را افزایش داده است.
اتوماسیون شبکه روشی است که در آن یک نرمافزار به طور خودکار دستگاههای شبکه را پیکربندی، آماده فعالیت، مدیریت و آزمایش میکند. مطابق این تعریف، هیچ تعامل انسانیای در کار نخواهد بود مگر اینکه خطایی رخ داده باشد و این خطا پیامدهایی را که نیاز به اقدام اصلاحی توسط کارشناس شبکه دارد به وجود بیاورد. در بسیاری از موارد، اتوماسیون میتواند با راهاندازی زیرفرایندها (Sub process)، که برای رسیدگی به موارد خطای شناختهشده تعریف شدهاند، مشکلات و پیامدهای ناشی از آنها را برطرف کند. توجه به این نکته حائز اهمیت است که اتوماسیون شبکه موثر تا حدی فروشنده (Vendor) را نادیده میگیرد تا بتواند تمام تجهیزات را به طور کامل مدیریت کند.
ارکستراسیون یا هماهنگسازی شبکه به خودکار کردن تعاملات بین انواع مختلف دستگاهها، دامنهها و حتی سایر سیستمهای مرتبط بالقوه در شبکه اشاره دارد. هماهنگسازی معمولاً به توانایی تعامل با بسیاری از انواع دستگاهها و فروشندگان و دامنههای متعدد و سیستمهای مدیریتی نیاز داشته و به این منظور به API نیاز دارند.
در واقع هماهنگسازی شبکه مرحله بعدی اتوماسیون شبکه است که میتوان آن را به عنوان اتوماسیون مبتنی بر سیاست یا رویدادمحور توصیف کرد. در حالی که اتوماسیون شامل «اجرای یک کار به تنهایی بدون دخالت انسان» است. ارکستراسیون با خودکار کردن کل «فرایندها»، یعنی توالی از وظایف به هم مرتبط گامهای زیادی را فراتر میگذارد. مکانیسم ارکستراسیون توسط مجموعهای از قوانین یا سیاستها از سوی سازمان تعریف میشود.
انواع ارکستراسیون بر اساس میزان هوشمندی و خودکار بودن تعریف میشوند. در واقع این دستهبندی از انواع ارکستراسیون، سطوح مختلف از میزان هوشمندی شبکه را نشان میدهد.
مهمترین تفاوت اتوماسیون و ارکستراسیون شبکه در میزان هوشمندی آنهاست که موجب تفاوت در توانمندی بیشتر ارکستراسیون میشود. اجرای چندین وظیفه یا فرایندهای متوالی سطح بالا (بدون دخالت انسان)، امکان خودکارسازی بین دستگاهها و پلتفرمهای مدیریتی متفاوت از طریق API، در بر گرفتن خدمات، فروشندگان و محیطهای متعدد، گردش کار آگاهانه و اجرای پیکربندی بر اساس وضعیت شبکه و دستگاهها از برتریهای ارکستراسیون و تفاوت آن با اتوماسیون شبکه است.
در حال حاضر شرکتهای متعددی به ارائه ابزارهای اتوماسیون و ارکستراسیون شبکه مشغول هستند. برای انتخاب هر یک از ابزارهای اتوماسیون یا ارکستراسیون شبکه، توجه به مطابقت با اهداف مورد نظر، جزئیات فنی محصولات و بلوغ عملیاتی آنها لازم است.
محصولات شرکتهای Ansible، Puppet، Appviewx و SaltaStack جزو پرکاربردترین، محصولات Bluecat و سیسکو جزو محصولات تخصصی و محصولات Natpalm، GO، Netmiko جزو محصولات اپن سورس در این حوزه هستند.
با توجه به نیاز هرچه بیشتر به گسترش شبکهها در سازمانهای کشور و همچنین افزایش تعداد ابزارهای متصل به شبکهها، حفظ سرعت، امنیت و کیفیت خدمات شبکه در آینده نزدیک با چالش مواجه خواهد شد که این چالش، اهمیت خودکارسازی و هوشمندسازی مدیریت شبکه را نمایان میکند. یکی از بهترین راهکارهای فناورانه که جزو روندهای رو به رشد است، پذیرش فناوریهای اتوماسیون و ارکستراسیون شبکه در واحدهای فناوری اطلاعات در سازمانهای بزرگ کشور است. از این رو مناسب است که سازمانها با مطالعه اقدامات شرکتهای بزرگ دنیا و ابزارهای موجود در دنیا، آمادگیهای لازم برای پذیرش این فناوریها را کسب کنند.