اوپنایآی برای عرضه مدل استدلالمحور o3 mini آماده میشود
اوپنایآی، شرکت سازنده ChatGPT، نسخهای از مدل استدلال محور o3 mini را نهایی کرده است…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۲ تیر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۵ تیر ۱۴۰۱
فرماندهی انتظامی ایران از استارتآپها خواست تا زیرساختهای فناورانه احراز هویت، فشرده سازی تصویر، رفتارشناسی بیومتریک از طریق بانک داده را در اختیار آنان قرار دهند.
به گزارش پیوست محمد قنبری رئیس پلیس آگاهی کشور در رویداد کاربرد هوش مصنوعی در کشف علمی جرم گفت: فراجا از تمام استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان حوزه هوش مصنوعی که ایدههایی در زمینه احراز هویت و فناوریهای کشف و پیشگیری از جرم دارند میخواهد ایدههای خود با فراجا به اشتراک بگذارند و فراجا آماده همکاری با آنهاست.
قنبری افزود: متغیرهای جرم و جنایت با توجه به امکانات و فناوریهای روز تغییر کرده و به همین دلیل نیروی انتظامی نیز باید همگام با فناوریها و تکنولوژیهای روز حرکت کند. قنبری همچنین به جزئیات نیازهای نیروی انتظامی در زمینه احراز هویت پرداخت و گفت: ما در زمینههای خاصی نیاز به همراهی شرکتهای فناورانه و نوآورانه داریم و به شدت از همکاری با آنها استقبال میکنیم. امکاناتی مثل تقطیع و فشرده سازی فیلمهای دوربینهای مداربسته و احراز هویت و رفتارشناسی از طریق بانک دادهها.
او با اشاره به اینکه دیدن ساعتها فیلم از دوربینهای مداربسته از اماکن مختلف کار بسیار زمانبری برای کارشناسان و کارآگاهان است گفت: در صورتی که با هوش مصنوعی و به کمک فناوری میتوان به تقاطع صحنههای مشترک فیلمها رسید و به کمک مشاهده صحنههای جرم به دادههای خوبی دست یافت.
قنبری همچنین از استارتآپها وشرکتهای فناورپایه خواست در زمینه ارتقا کیفیت تصاویر با ماسک، از فاصله زیاد، چهره و پلاک خودرو تلاش بیشتری کنند و اگر در این زمینه ایدهای دارند حتما آن را با فراجا به اشتراک بگذارند. او الویت بعدی فراجا را شناسایی هویت افراد بر اساس الگوهای رفتاری در حوزه زیست شناختی و بیومتریک اعلام کرد.
فرمانده کل انتظامی فراجا، حسین اشتری، نیز توجه به پتانسیلهای موجود در داخل کشور و ظرفیتهای دانشبنیان را موجب توسعه در کشور و ایجاد کننده امنیت بیشتر در کشور خواند و گفت: برخی از کشورها در زمینه پیدا کردن سارقان گاوصندوقهای بانک ملی از پلیس ایران قدردانی کردند و خواستند تا ما تجربیات خود را با آنها در میان بگذاریم. این سرعت عمل نتیجه استفاده از فناوریهای هوش مصنوعی و تلاش کارآگاهان پلیس بود. به طور حتم اگر در این زمینه با شتاب بیشتری حرکت کنیم نه تنها زمان کشف جرم کاهش مییابد بلکه از وقوع جرم نیز جلوگیری میشود. کار اصلی ما در ابتدا باید معطوف به پیشگیری از جرم باشد.
مهدی سیدهاشمی مدیرعامل شرکت پژوهش و توسعه ناجی نیز فعالیتهای این سازمان را مطابق با شعار سال ۱۴۰۱ و حمایت از اقتصاد دانشبنیان برشمرد و گفت: در زمینه همکاری با استارتآپها و شرکتهای فناورانه پیشگام بودهایم و حتی قابلیت امکان صادرات فناوریها و تکنولوژیهای خود را به سایر کشورها داریم. هاشمی همچنین ارائه طرحهای پروژه هوشمندسازی و ارتباط با کسب و کارها را از مهمترین اهداف مرکز نوآوری پژوهش و توسعه ناجی عنوان کرد.
در بخش دیگری از پنل هم پرویز کرمی مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوربا تقدیر از عملکرد پلیس، معاونت فناوری را سازمانی همگرا با سایر ارگانها دانست و یادآور شد معاونت فناوری آماده هرگونه همکاری با فراجا در زمینه کاهش و کشف جرم است و تاکید کرد فراجا باید تنها نقش رگولاتور و نظارهگر را داشته باشد و از نقش اجرایی در این حوزه اجتناب کند و اجازه دهد این امور توسط شرکتهای فناورانه انجام شوند.
حسین ملازاده دبیر ستاد اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی هم با تایید این موضوع خطاب به سردار قنبری گفت: حوزه حاکمیت باید سعی کند بخشهای مختلف را برونسپاری کند تا بهرهوری بیشتری بین نیروهای پلیس و بخش خصوصی ایجاد شود و نیروی انتظامی فقط باید نقش تسهیلگر و تنظیمگر را ایفا کند.
در پایان نشست شرکتهای آرمان رایان شریف، پردازش اطلاعات مالی پارت، توسعه اطلاعات و ارتباطات آیتیساز، داده پویان آلما، دانشبنیان امین، الگوریتم رایابین پارس هم در دقایقی کوتاه خلاصه به بیان خدمات خود پرداختند و آمادگی خود را با فراجا در زمینه خدماتی از جنس هوش مصنوعی ارائه کردند.