اقتصاد پنهان فیلترینگ، دانشبنیان با رشد درونزا
ابزارهای عبور از محدودیتهای اینترنتی، یک اکوسیستم اقتصادی ایجاد کردهاند که با همکاری فیلترینگ و…
۳ آذر ۱۴۰۳
۲۵ خرداد ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
فعالان و صاحبان کسبوکار در حوزه تجارت الکترونیکی بر این باورند که برای پیشبرد اهداف خود و حل چالشهای کسبوکاری باید یکصدا شوند و از حضور در یک صنف قدرتمند بهره جویند.
به گزارش پیوست، نیما قاضی، رئیس انجمن تجارت الکترونیکی، در جلسه صبحانه این انجمن با اعضای خود درباره تاریخچه شکلگیری این انجمن گفت: «انجمن تجارت الکترونیکی در اواخر سال ۱۳۹۷ در اتاق بازرگانی تشکیل شد. ما فکر میکردیم که از طریق این انجمن میتوان دو کار مهم انجام داد؛ اول اینکه از ظرفیت اتاق بازرگانی استفاده کنیم تا سازوکاری شکل بگیرد. دوم اینکه فکر میکردیم نیاز است شرکتهایی که شکل گرفتهاند و بزرگ شدهاند بتوانند دور یکدیگر جمع شوند.»
او ادامه داد: «وجود مسائلی در دور اول باعث شد نتوانیم به آن شکل، فعال باشیم اما دوره دوم از شهریور ۱۴۰۰ شروع شد و در همین مدت فعالیتهای ما نیز آغاز شد. تا به حال چهار کمیسیون در انجمن تشکیل شده است. ما امیدواریم بتوانیم در این حوزه حرکت کنیم و اثرگذار باشیم.»
قاضی با بیان اینکه شرکتهایی که امروز اینجا هستند با مسائل زیادی درگیرند افزود: «IPO شدن استارتآپها و ورود آنها به بورس، بحث حاکمیت داده و بحثهای حقوقی عمده این حوزه از مواردی بودند که از ابتدای راهاندازی این انجمن توجه ما را به خود جلب کرده و فکر میکنیم این انجمن محفل خوبی برای پیگیری این موارد است.»
در ادامه این جلسه روحالله رهبرپور، رئیس کمیسیون قوانین و مقررات، با بیان اینکه حاکمیت در بحث تجارت الکترونیکی در بسیاری از جاها حرف ما را میشوند گفت: «در سال گذشته تعداد زیادی مقرره در مجلس داشتیم و با وجود آثار این مقررهها در صنف، هیچ مجمع صنفی نیامده به درستی در این حوزه فعالیت کند.»
او بر این باور است که فارغ از تمام رقابتهایی که شرکتها در زمینههای مختلف میتوانند با هم داشته باشند، قادرند در قالب یک نهاد صنفی اثرگذاری خوبی داشته باشند.
رهبرپور ادامه داد: «هر کدام از ما هم مشکلات خودمان را داریم اما چیزی که کمک میکند مسیر را بهتر پیش ببریم، کار صنفی است. ما همیشه به طور مستقل در جلسات با رگولاتور حضور داریم اما وقتی به صورت صنف وارد میشویم حرفمان را خیلی بهتر میشنوند.»
او در رابطه با اقدامات کمیسیون قوانین و مقررات گفت: «ما در این کمیسیون تقریباً از بهمن ماه اقدامات خود را شروع کردیم و از تمام کسانی که در این کمیسیون حضور دارند خواستیم اولویتهای خود را اعلام کنند. تقریباً چهار اولویت اصلی بین اکثر کسبوکارها مشترک بود.»
به گفته رئیس کمیسیون قوانین و مقررات، VODها و ساترا، طرح صیانت، احراز هویت پلتفرمها و مسئولیت پلتفرمها اولویت اصلی کسبوکارها بودند که برای پیگیری آنها در این کمیسیون، چهار کمیته تشکیل شده است.
او ادامه داد: «یکی دیگر از کارهایی که در کمیسیون انجام میدهیم، ساختاردهی و شکل دادن جلسات تمام کمیسیونهای انجمن است و سعی میکنیم موضوعات انجمن را با اصلاح اساسنامه یا آییننامههای اجرایی سیستماتیکتر کنیم.»
ژوبین علاقبند، مدیرعامل گروه سرمایهگذاری لیان، نیز در سخنان خود با تاکید ویژه بر اهمیت انجام کار صنفی بیان کرد: «حدود سه سال طول کشید تا وزارت کشور و شهرداریها و… اسنپ را به رسمیت شناختند و یک دستورالعمل نظارتی برای آن تصویب شد. این کار تنها در صورتی قابل انجام بود که در قالب تشکل انجام میشد.»
او ادامه داد: «ما در کمیسیون سلامت الکترونیکی هستیم و مسائل عدیدهای در این حوزه وجود دارد. در اینجا واقعاً بحث مرگ و زندگی در میان است و کسانی که صحبت میکنند تا کم میآورند بلافاصله به این موضوع وارد میشوند. به همین دلیل کار خیلی سختتر است و اهمیت دوچندانی وجود دارد که بتوانیم کار صنفی را با نظم و دقت جلو ببریم.»
علاقبند در آخر گفت: «خواهش من این است که بتوانیم با همفکری تمام مجموعههایی که در این حوزه کار میکنند، مسائل را مشخص و اولویتبندی کنیم و آنها را حل کنیم. اهمیت کار صنفی واقعاً جدی است و شرکتها به تنهایی قادر به حل چالشها نیستند. نباید ترسید که دور میز جمع شویم و مشکلات را حل کنیم.»