رئیس هیات مدیره شرکت آوا: مقررات بازار نوآفرین تا حدی شرایط پذیرش را تسهیل کرده است
شرکت صنایع ارتباطی آوا اولین شرکتی بود که ۸ دی ماه روی تابلوی دانشبنیان بازار…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۷ خرداد ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
مدیرعامل ویرگول در پنج سالگی این پلتفرم اعلام کرد تعداد کاربران ثبتنامی ویرگول در سال گذشته بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر و مدتزمان مطالعه در ویرگول در سال ۱۴۰۰ نیز بیش از ۱۱۶ سال بوده است.
علی آجودانیان مدیرعامل ویرگول در تولد پنجسالگی ویرگول به پیوست میگوید: همکاری بیشتر با پادکستها و تولید محتوای صوتی در اولویت فعالیتهای جاری و آتی ویرگول قرار دارد و ویرگول در سال گذشته موفق شده به آمار و ارقام قابل توجهی در زمینه میزان مطالعه دست پیدا کند.
او در این زمینه میگوید تعداد مخاطبین ویرگول در سال گذشته ۴۰ میلیون نفر و تعد کاربران ثبتنامی ویرگول یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بوده است. مدتزمان مطالعه در ویرگول در سال ۱۴۰۰ نیز بیش از ۱۱۶ سال معادل ۶۱۳۵۳۴۴۰ دقیقه بوده است. همچنین در حال حاضر ماهانه هفت میلیون کاربر از ویرگول استفاده میکنند و در این سایت مقاله و مطلب مینویسند و تاکنون بیش از ۳۷۰ هزار مقاله در ویرگول منتشر شده است.
آجودانیان ویرگول را یک شبکه اجتماعی انتشار محتوا میداند که حالا پس از گذشت پنج سال از فعالیتش تصمیم گرفته ورود به حوزههای جذابتر برای مخاطبان شبکههای اجتماعی را تجربه کند. او در این زمینه میگوید: نسلی که با وبلاگهایی مثل پرشینبلاگ و بلاگفا همراه بودند و سپس به سمت محتواهای متنی ویرگول آمدند حالا به سمت پادکستها و محتواهای صوتی تمایل پیدا کردهاند و ویرگول میخواهد در این زمینه نیز همراه مخاطبان خود باشد.
دفتر استارتآپ ویرگول در اصفهان است، موضوعی که گرچه مدیرعامل ویرگول در ابتدای فعالیت آن را به چشم یکی از چالشهای پیش رویشان میدیده اما حالا پس از پنج سال معتقد است دوری از پایتخت نتوانسته تاثیر منفی در پیشرفت این پلتفرم داشته باشد. او در این زمینه میگوید: در ابتدا حتی بیش از خودمان سرمایهگذارها نسبت به این موضوع دچار تردید بودند اما با گذشت زمان و نشان دادن میزان رشد در همان سالهای اول دریافتیم که با تقویت زیرساختها میتوانیم از اصفهان هم روی موضوع رشد محصول و بعد رشد عمقی بیشتر کار کنیم. البته کرونا و دورکاری هم به این موضوع سرعت بخشید. گرچه ما کاملاً هم در اصفهان مستقر نیستیم و چیزی حدود ۳۰ درصد از نیروهای ویرگول در تهران فعالیت میکنند و من هم بین تهران و اصفهان در رفت و آمدم. اما به هر حال تمرکز ویرگول در اصفهان است و ما در این زمینه مشکلی نداریم.
به عقیده آجودانیان، با شروع همهگیری کرونا بسیاری از کسبوکارهای آنلاین و افراد به سمت تولید محتوا رفتند و تعداد زیادی از کاربران هم با بیشتر شدن زمانشان به مطالعه علاقه بیشتری پیدا کردند. در همین نقطه بود که ما نیز از این سمت تلاش کردیم زیرساختهای خود را برای انتشار سایر انواع محتوا آماده کنیم. در واقع کرونا به روند فعالیت ما سرعت بیشتری بخشید و خیلی از کسبوکارها نیز بیش از گذشته با ویرگول آشنا شدند.
گویا حالا ویرگول با ورود به حوزههای جدید و توسعه فعالیتهای خود به زودی قرار است راند دوم جذب سرمایهاش را به شکل رسمی اعلام کند.
آجودانیان همچنین در مسیر پیش رو چالشهای ویرگول را دارای چند بعد میداند: از یک سو با کاربران و خوانندگانی مواجه هستیم که به خواندن متنهای طولانی عادت ندارند و ترجیحشان مطالب کوتاه است زمان مطالعه مطالب رو نشان میدهیم تا برای مخاطب ایجاد انگیزه کنیم و از سویی دیگر نمیخواهیم کیفیت مطالب پایین باشد و میخواهیم ویرگول منبعی غنی برای مطالعه افراد باشد. این رعایت حد تعادل کار سادهای نیست. البته ورود ما به حوزه محتوای صوتی میتواند این کار را سادهتر کند.
یکی از کارهایی که در فعال شدن بخش صوتی ویرگول تاثیر بسزایی دارد موتور قوی تبدیل صوت به متن ویرگول است. این را محبوبه کهنزاد سردبیر ویرگول میگوید؛ او که از سه سال گذشته همکاری خود را با ویرگول آغاز کرده معتقد است ویرگول بهترین موتور هوشمند فایل صوتی به متن را دارد و همین عامل باعث شده است پادکستهای ایرانی نیز از همکاری با ویرگول استقبال کنند. البته ویرگول هم امادگی خودش را برای همکاری با پادکست های فارسی زبان اعلام میکند.
او در این باره میگوید: ما به کمک قرار دادن محتوای صوتی در کنار محتوای متنی حتی به پادکستها هم کمک کردهایم که در موتورهای جستوجو نیز بیشتر شناخته شوند و این یک همکاری مشترک دو سر برنده بین ما و کسبوکارهای آنلاین است. چشمانداز آتی ویرگول بیش از پیش ورود به محتوای صوتی است و ما در این زمینه با پادکستهای شناختهشدهای مثل کار کست، چیز کست، بایو کست، پادکست آن، هیرولیک، پاراگراف، و مزگو کار کردهایم.
سردبیر ویرگول مطالب فعلی را در ۵۰ بخش دستهبندی میکند: ۵۰ دستهبندی عناوین داریم اما مطالب حوزه برنامهنویسی، سفرنامهنویسی، مطالب اقتصادی، معرفی کتاب و Soft skillsدر سری محبوبترین محتواهای تولیدشده و خواندنی ویرگول قرار دارند.
سردبیر ویرگول در پایان، یکی دیگر از خطوط قرمز این مجموعه را محتواهای تبلیغاتیای به شمار میآورد که از طریق موتورهای هوشمند کنترل میشوند. به عقیده کهنزاد، به دلیل حجم بالای محتواهای تولیدشده در ویرگول، این پلتفرم از موتور هوشمند ویرگول برای کنترل مطالب استفاده میکند و در نهایت اپراتور نیز میتواند محتواهای خوب را برای نمایش بیشتر انتخاب کند اما اصولاً روند انجام این کار اتوماتیک است. او همچنین یکی از روشهای بیشتر خوانده شدن مطالب در ویرگول را خرید بستههای افزایش بازدید میداند.